AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Törenin yapıldığı alandan detaylar AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun alana gelmesi Müezzinoğlu'nun konuşması Meşalelerin yakılarak açılış töreninin gerçekleşmesi "Dünyaya diyoruz ki bu büyük millet nasıl 2002 yılından bugüne büyük hedeflerle geldiyse, 2023 yılında da dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline gelecektir" "Mazlum ve mağdurlara kan ve gözyaşı akıtanlara inat, biz mazlumların yanında olmak, onların hak ve hukukunu korumak, onlarla birlikte bir medeniyeti inşa etmek yolculuğunu inşallah yapacağız" AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Dünyaya diyoruz ki bu büyük millet nasıl 2002 yılından bugüne büyük hedeflerle geldiyse, 2023 yılında da dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline gelecektir.

19.06.2016 00:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Törenin yapıldığı alandan detaylar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun alana gelmesi

Müezzinoğlu'nun konuşması

Meşalelerin yakılarak açılış töreninin gerçekleşmesi

"Dünyaya diyoruz ki bu büyük millet nasıl 2002 yılından bugüne büyük hedeflerle geldiyse, 2023 yılında da dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline gelecektir"

"Mazlum ve mağdurlara kan ve gözyaşı akıtanlara inat, biz mazlumların yanında olmak, onların hak ve hukukunu korumak, onlarla birlikte bir medeniyeti inşa etmek yolculuğunu inşallah yapacağız"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Dünyaya diyoruz ki bu büyük millet nasıl 2002 yılından bugüne büyük hedeflerle geldiyse, 2023 yılında da dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline gelecektir." ifadelerini kullandı.

Bursa'nın İznik ilçesine 22 aylık çalışmalar sonucu ilk doğalgazın verilmesi dolayısıyla tören düzenlendi.

Müezzinoğlu, İznik Belediye Meydanı'nda vatandaşların da yoğun katılım gösterdiği iftar öncesi düzenlenen törende, tüm İslam aleminin ramazan ayını kutladı.

Birlik ve beraberliğin, kardeşliğin önemine değinen Müezzinoğlu, "Bugün baktığımızda gerek ülkemizde gerekse bölgemizde kan ve gözyaşı var. Her gün onlarca insanın öldürülmesiyle karşı karşıya kalıyoruz." diye konuştu.

Müezzinoğlu, "Birbirine öldürtülen insanlar ve terörle huzurunun bozulmasına çalışılan bir ülke. Ama birlik ve beraberliğimizin, kardeşlik duygularımızın, birbirimize sevgi bağlarımızın güçlenmesi, inanıyorum ki ülkemizde daha çok huzura vesile olacaktır. Mazlum ve mağdur milletlerin akan kanının, gözyaşının dinmesine vesile olacaktır. O nedenle birbirimizi daha çok sevelim, birlikten güç doğar anlayışına sık sık sarılalım." dedi.

" Balkanlar'daki hangi kardeşimize 'Bizden ne istiyorsunuz' diye sorduğumuzda, karşılaştığımız cümle son derece kısa ve net. 'Siz Türkiye olarak güçlüyseniz, biz de burada güçlüyüz' diyorlar." ifadelerini kullanan Müezzinoğlu, "Dolayısıyla mazlum ve mağdur milletlere karşı da sorumluluğumuz var. Şu an dünyanın değişik bölgelerinde, özellikle İslam coğrafyasında silahı, çatışmayı ve savaşları körükleyenlere dikkat ederseniz, adaletten, haktan hukuktan yana duruşları yok." değerlendirmesinde bulundu.

Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Gelişmiş ülkelerde yaşayan insanlar neyi hakkediyorsa bizim milletimiz de hakkediyor. Biz 14 yıllık dönemimizde hep kardeşlik, büyüme ve geleceğe umutla, güvenle bakmayı konuştuk. Bugün Bursa farklı bir Bursa, farklı bir İznik. 'Bursa büyürse Türkiye büyür' deniliyor, evet Bursa gelişiyor, Türkiye gelişiyor. İznik de tarihi geçmişinden getirdiği büyük medeniyet değerlerinin eşliğinde her türlü hizmeti alıyor, almaya devam edecek. Son derece önemli bir yatırım, 5 bin 100 doğalgaz tanıtım kutusu kapılarınız önüne geldi. İnşallah evleriniz daha huzurlu, çağdaş ve medeni olacak, hanımlarınız daha da rahat edecek."

Ülkede yaşanan terör olaylarına değinen Müezzinoğlu, " Diyarbakır'da sıkıntılı olan kardeşim mazlum ve mağdur, o benim kardeşim' diyerek, 'Hakkari'deki, Şırnak'taki kardeşim, benim kardeşim' diyerek ama ona bedel ödeten teröriste karşı da dimdik durarak, inşallah o teröristleri kazdıkları çukurlara hep beraber gömeceğiz. Rabbim şehitlerimize rahmet eylesin, mekanlarını cennet eylesin. Gazi ve yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." dedi.

Müezzinoğlu, "Dünyaya diyoruz ki bu büyük millet nasıl 2002 yılından bugüne büyük hedeflerle geldiyse, 2023 yılında da dünyanın en güçlü 10 ekonomisi haline gelecektir. Dünyaya isteği gibi yön verenler, mazlum ve mağdurlara kan ve gözyaşı akıtanlara inat, biz mazlumların yanında olmak, onların hak ve hukukunu korumak, onlarla birlikte bir medeniyeti inşa etme yolculuğunu inşallah yapacağız." diye konuştu.

"Bizler hizmet ve eserler yapmak için geldik"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti kadrolarının sadece hizmet yaptığını söyleyerek, "Muhalefet, onlar sadece konuşuyor. İşte bu kadrolar da bu eserleri yapıyor. Biz gelmedik kavga için, bizler hizmet ve eserler yapmak için geldik. İşte bu doğalgaz projesi de onlardan biridir." değerlendirmesinde bulundu.

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın ise ilçenin artık doğalgaz ve temiz havayla buluşacağına işaret ederek, "Artık ev hanımlarımız külle, kömürle, sobayla uğraşmayacak. Artık İznik'te tertemiz bir çevre olacak. Bu nedenle çok mutluyuz. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim." dedi.

Bursagaz Genel Müdürü Ahmet Hakan Tola ise 22 aylık sürecin sonucunda yaklaşık 50 yetkin çalışanlarıyla ortaya koydukları emeklerinin karşılığını almanın mutluluğunu yaşadıklarını vurguladı.

Tarihe tanıklık etmiş, topoğrafyası zorluklarla dolu İznik'teki çalışmalara Ağustos 2014'te başladıklarını bildiren Tola, şunları kaydetti:

"30 milyon lira değerinde hayata geçirmiş olduğumuz bu yatırımla, 5 bin metreküp/saat kapasiteli 3 bölge regülatörü, 19 bar basınca sahip 11 kilometre çelik hattı, 96 kilometre polietilen şehir içi dağıtım hattı, 47 kilometre servis hattı ve 5 bin 100 servis kutusu imalatını altyapı çalışmaları esnasında gerçekleştirmiş bir Bursagaz olarak karşınızdayız. 2013 yılının ekim ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu tarafından İznik ilçemizin dağıtım lisansımıza dahil edilmesiyle, Haziran 2015'te başlattığımız Orhangazi-Çakırca arasındaki yüksek basınç iletim hattı çalışmalarımızı mayısta tamamladık ve bu hafta gaz verdik. Bu zorlu süreçte merkezdeki 7 mahallede 10 binden fazla aboneye hizmet verecek bir altyapı kurmuş olmanın gururunu yaşıyoruz."

Konuşmaların ardından toplu olarak doğalgaz meşaleleri yakıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement