AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş Açıklaması

"Kriz tellallarının, faiz lobilerinin oyunları tutmaz. Bu ülkede işinin ehli bir iktidar ve ekonomi yönetimi var" "Geçtiğimiz haftalarda bir ekonomi paketi açıkladık ve bir eylem planı ortaya koyduk ama görüyoruz ki ana muhalefetin bundan bile haberi yok"

28.11.2014 20:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, CHP'nin kriz tellallığı yaptığını savunarak, "Kriz tellallarının, faiz lobilerinin oyunları tutmaz. Bu ülkede işinin ehli bir iktidar ve ekonomi yönetimi var. Zira ülkede güven ve yönetimde istikrar olduğu sürece ekonomik kriz çıkmayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Muş, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin ekonomiden sorumlu genel başkan yardımcısının Türk ekonomisine ilişkin "bu durum sürdürülemez, bir yerde patlar" değerlendirmelerini eleştirerek, CHP'nin sürekli olarak "battık, batacağız" diyerek ekonomik kriz çıksın diye "kriz tellallığı" yaptığını savundu.

CHP genel başkan yardımcısının hiçbir somut veri ortaya koymadan "ekonominin bir yerde patlayacağını" iddia ederek bir tespitte bulunmadığını, CHP'nin 12 yıllık temennisini dile getirdiğini belirten Muş, "Buradaki temel hareket noktaları 'AK Parti iktidardan düşsün de ülke de batacaksa batsın.' Esasen bunlardaki iktidar nefreti, bu ülkeye nefret noktasına gelmiş durumda. Zira AK Parti'yi seçen millete bir fatura çıkarmak, bir bedel ödetmek istiyorlar. AK Parti'ye karşı kinleri, halka karşı öfkeleri var" ifadelerini kullandı.

Muş, milletin "iktidara giden her yol mubahtır" diyerek kriz çıkarma gayretine giren CHP zihniyetini iyi tanıdığını iddia ederek, açıklamasında şunları kaydetti:

"Zira bunlar askeri vesayeti destekleyerek bu ülke ekonomisine en ağır darbeyi vuran askeri darbeleri alkışlamadılar mı? Gezi Parkı ve ODTÜ olaylarında olduğu gibi sokakları tetikleyerek iktidarı devirmeye çalışmadılar mı? Faizler fırlasın, döviz yükselsin, yatırımlar azalsın, işsizlik artsın, üretim düşsün diye arkalarına faiz lobisini ve dış güçleri alarak bu ülkenin istikrarını hedef almadılar mı? 'Diktatör var' palavraları atarak, dış ülkelere Türkiye'yi şikayet mektupları yazarak yabancı yatırımcıyı Türkiye'den kaçırmaya çalışmadılar mı?

Esasen bunların amaçları belli; Darbe şakşakçılığı yaparak beceremediklerini, sokakları kışkırtarak elde edemediklerini şimdi 'ekonomik kriz geliyor' yaygaralarıyla başarmak istiyorlar. Tabi bunu yaparken de dışarıdan yardım bekliyorlar. Onun içindir ki büyük bir şevkle 'ekonomi ne zaman patlayacak?' diye soran gazeteciye 'bu iş yurt dışına endekslendi' şeklinde bir cevap verme garabetini sergiliyorlar. Yani şunu diyorlar; 'Biz ne yaparsak yapalım 12 yıldır kriz çıkmadı, keşke yurt dışından bir müdahale olsa da bu iş bitse."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş, CHP'nin "Türkiye'de kimse fabrika kurmuyor", "yatırımcı tedirgin" ve "Türkiye'nin ekonomik programı yok" iddialarının ise tam bir aymazlık olduğunu ileri sürerek, "Hatırlarsanız daha geçtiğimiz haftalarda bir ekonomi paketi açıkladık ve bir eylem planı ortaya koyduk ama görüyoruz ki ana muhalefetin bundan bile haberi yok. Onlar parti içi kavgalarla uğraşmaktan ve popülist söylemlerden fırsat bulup da ülke gündemini takip edemiyorlar, politika üretemiyorlar. Tek ürettikleri şey var; Hamaset" değerlendirmesinde bulundu.

Mehmet Muş, halkın müsterih olmasını isteyerek, "Kriz tellallarının, faiz lobilerinin oyunları tutmaz. Bu ülkede işinin ehli bir iktidar ve ekonomi yönetimi var. Zira ülkede güven ve yönetimde istikrar olduğu sürece ekonomik kriz çıkmayacaktır. AK Parti millete, millet de AK Parti'ye güvendiği sürece istikrar devam edecek ve bu millet emin adımlarla 2023 hedeflerine ilerleyecektir" ifadelerini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement