AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş, Artvin'de - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş, Artvin'de

Muş: "Türkiye'de bir daha siyasi istikrarsızlıkları ülkemize yaşatmamak için başkanlık sistemine geçmemiz lazım"

01.02.2015 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, " Türkiye'de bir daha siyasi istikrarsızlıkları ülkemize yaşatmamak için başkanlık sistemine geçmemiz lazım" dedi.

Muş, Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen AK Parti 5. Artvin Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, Türkiye'nin kronik meselelerinde önemli reformlar yaptığını belirtti.

Ülkede, 2002'den bu güne dünyadaki bütün ekonomik krizlere rağmen yıllık yüzde 5 ekonomik büyüme sağlandığını vurgulayan Muş, Türkiye'de bu reformlar yapılırken, bir kesimin alışageldikleri zayıf iktidarı özlediğini ifade etti.

"Çünkü kendileri geniş manevra alanını kısa dönemli zayıf iktidarlar döneminde bulabiliyorlardı" diyen Muş, AK Parti iktidarıyla bu çevrelerin istediği gibi at koşturamaz hale geldiğini, bundan dolayı da AK Parti'nin, vesayet sevdalılarının hedefine oturtulduğunu söyledi.

Muş, Türkiye'de bazı darbe girişimleri olduğuna işaret ederek, "2007'ye kadar ki darbe planlarından gökte ismi sayılmayan gök cismi kalmadı. Ayışığı, Balyoz ve daha bir çoğu. 2007 seçimlerinde tekrar AK Parti iktidara geldi. 2007'de 367 garabetiyle cumhurbaşkanını bize seçtirmeyerek bugün ki cumhurbaşkanımızın seçildiği seçim sisteminin temelini attırdılar" ifadelerini kullandı,

Söz konusu kesimin, AK Parti'nin 2011 seçimlerinde yüzde 50 oy oranıyla iktidara gelmesinin ardından arka arkaya planlar yaptığına dikkati çeken Muş, şöyle konuştu:

"7 Şubat önemli bir süreçtir. O zaman başbakanımız olan şimdi ki cumhurbaşkanımızın rahatsız olduğu bir dönem, devlete ihanet etmek için devlete sızmış olan çete, vakit kolluyordu. 7 Şubat'ta apar topar Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) operasyon düzenlenmek istendi. Amaç önce MİT Müsteşarını sonra da Başbakanı tutuklamak ve AK Parti'yi tasfiye etmekti. Bu tuzağa milletimiz de gücünü sizden alan AK Parti hükumeti de düşmedi. Bu çevrelerin bu saldırısı başarıyla püskürtüldü."

Muş, bu çevrelerin yeni anayasa çalışmalarını engellemek için de Taksim'de Gezi Parkı olaylarını başlattığını anımsatarak, çevre maksadıyla başlatılan gösteriler ile hem ulusal hem de uluslararası medyanın desteğiyle AK Parti iktidarının alaşağı edilmek ve Taksim'de bir Tahrir Meydanı yaratılmak istendiğini dile getirdi.

AK Parti'nin bu oyuna da düşmediğini  anlatan Muş, şöyle devam etti:

"Gezi Parkı olayları sonrası 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonları başlatıldı. Devletin kılcal damarlarına kadar sızmış olan bu çeteye işin tetikçiliği verildi. Hükümeti, 'bir hafta içinde alaşağı edeceğiz' diye sözler verdiler. Bunlar rast gele tarihler değildir. Hedef Erdoğan'dı. Hem yerel seçimlerde hem de genel seçimlerde bu çevreler gereken cevabı aldılar. Artvin ve Türkiye bu çeteye 'dur' dedi. Bizim maksadımız ülkemizi daha yukarılara taşımak."

-Başkanlık sistemi

Başkanlık sistemi ve yeni anayasa sürecine de değinen Muş,  "Yeni bir anayasayı Türkiye Cumhuriyeti devletine, milletine kazandırmamız lazım. Bizim Türkiye'de bir daha siyasi istikrarsızlıkları ülkemize yaşatmamak için başkanlık sistemine geçmemiz lazım. Türkiye'de arzu ettikleri koalisyon sarmalına bu ülkeyi sokarlarsa bir daha bu memleketin toparlanması zor olur. Bunun için başkanlık sistemini istemiyorlar" ifadelerini kullandı.

Muş, başkanlık sistemi ile yürütmede istikrar olacağının altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Başkan seçildi mi yönetimde, yürütmede istikrar olacak. Millet beğenmezse 5 sene sonra yenisini getirir. Güç millette olacak. Başkanlık sistemine, Türkiye'yi kısa dönemli iktidarlardan, siyasi istikrarsızlıklardan kurtaracak formül olduğu için karşı çıkıyorlar. Bizim yeni anayasayı, başkanlık sistemini Türkiye'ye kazandırabilmemiz için anayasal çoğunluğu elde etmemiz lazım. Bunun için de Artvin'den iki milletvekilinin ikisini de almamız lazım." - Artvin

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Muş, Artvin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement