"Sanayicimiz Bizi Hangi Yönde Tetiklerse O Yönde Çalışmalar Yapıyoruz" - Son Dakika
Güncel

"Sanayicimiz Bizi Hangi Yönde Tetiklerse O Yönde Çalışmalar Yapıyoruz"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nebati, "TSE, kendisinin önde koşarak yol açması gerekirken iş adamlarının beklentisine uygun olarak bir harekette bulunuyor." dedi.

02.12.2014 20:01  Güncelleme: 20:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, "TSE, kanaatimce kendisinin önde koşarak yol açması gerekirken iş adamlarının beklentisine uygun olarak bir harekette bulunuyor. Bundan sonra TSE, 3 yıldızlı bir TSE'nin nasıl olacağıyla ilgili bir çalışma yapmalı ve bu çalışmaya ilişkin iş adamlarını buraya yönlendirecek bir girişimde bulunmalıdır" dedi.

Nebati, Eskişehir'in İnönü ilçesinde Seranit Grup'a Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen Çift Yıldız Belgesi'nin takdim töreninde yaptığı konuşmada, 2002 yılında çökmüş bir ekonomi üzerine gelen bir iktidarın Türkiye'yi 12 yıl gibi kısa bir sürede getirdiği noktanın önemli olduğunu söyledi.

Kamu, siyasi irade ve iş adamlarının bir araya gelerek gösterdiği performansın önemine değinen Nebati, şöyle konuştu:

"Türkiye imalatı ve bulunduğu bölge itibariyle Türkiye'nin standartlarına göre asgari limitleri taşıyacak üretimi destekleyen ve ona izin veren bir ülke. Fakat bu sadece sizin coğrafyanızda bulunan birtakım ihtiyaçları karşılamaya yönelik olabilir ama ekonomi geliştikçe buna ilişkin olarak beklentiler de yükseliyor. Harcanan miktar artıyor. Bununla birlikte karşılığında bir hizmet, kalite alımı da bekleniyor. Dolayısıyla bu zenginliğin artışına yönelik olarak iş adamları buna ilişkin bir üretim kapasitesini sağlıyorlar."

Nebati, özel sektör ve kamunun aynı paralelde yürümesi halinde ülke gelişiminin hız kazanacağını anlatarak, şöyle devam etti:

"TSE, kanaatimce kendisinin önde koşarak yol açması gerekirken iş adamlarının beklentisine uygun olarak bir harekette bulunuyor. Bundan sonra TSE, 3 yıldızlı bir TSE'nin nasıl olacağıyla ilgili bir çalışma yapmalı ve bu çalışmaya ilişkin iş adamlarını buraya yönlendirecek bir girişimde bulunmalıdır. Çünkü Türkiye büyük bir ülke. Sadece Ortadoğu'ya değil dünyanın tamamına ihracatta bulunan bir ülke. Bu tören, hayırlara vesile olsun."

-"Seramik sektörüne verilen ilk belge"

TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar da Seranit Grup'un kaliteli üretim yaptığını belirterek, "Sanayicimiz bizi hangi yönde tetiklerse o yönde çalışmalar yapıyoruz. Sektörde ilk olan bir belgeyi alıyorsunuz. İnşallah bu kriterleri daha da artırarak yukarılara taşıyacağız. Diğer üreticilere iyi örnek olacağız. Kaliteyi yükselttiğiniz için teşekkür ederim" diye konuştu.

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik ise 2000 yılında Seranit Grup'u satın aldıklarında 800 bin metrekare üretim yapıldığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Kapasiteyi yeni yatırımlarla 2006 yılında 8.5 milyon metrekareye taşıdık. Yeni yatırımlarla dünyanın en modern tesislerini kurduk. Kaliteden hiç taviz vermeden dünya standartlarının üzerinde üretim yapıyoruz. 70 ülkenin üzerinde ihracat yapıyoruz. Seramikte önde gelen ülkeler İspanya ve İtalya'ya bile mal satıyoruz. Aldığımız 'Çift Yıldız' belgesiyle kalitemizi ortaya koyduk."

Seranit Grup Başkanı Hamdi Altunalan da belgenin sektör açısından önemli olduğunu dile getirerek, "Sektörümüzde bu belgeyi almayı başaran ilk firma olduk. Artık ürünlerimizi 'Çift Yıldız' logosuyla müşterilerimize sunacağız. Bundan sonra bu belgeyi almak isteyen firmaların da Seranit Grup standartlarını yakalaması gerekiyor. Yani sektörün standartlarını biz belirliyoruz diyebiliriz. Aldığımız bu sonuçla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından TSE Genel Sekreter Yardımcısı Doğan Yazar, şirket yetkililerine Çift Yıldız Belgesi'ni takdim etti.

Törene, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Eskişehir Vali Yardımcısı Hamdi Bilge Aktaş, İnönü Kaymakamı Selman Erdoğan, Bozüyük Kaymakamı Köksal Şakalar, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ve Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ile davetliler katıldı. - Eskişehir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Sanayicimiz Bizi Hangi Yönde Tetiklerse O Yönde Çalışmalar Yapıyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement