Kurtulmuş: Türkiye'yi Ukrayna Gibi Bölmek İstiyorlar - Son Dakika
Yerel

Kurtulmuş: Türkiye'yi Ukrayna Gibi Bölmek İstiyorlar

Kurtulmuş: Türkiye\'yi Ukrayna Gibi Bölmek İstiyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dün yan yana olmaları mümkün olamayanlar bugün kol kola gezmeye başladı." dedi.

17.03.2014 18:21  Güncelleme: 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Dün yan yana olmaları mümkün olamayanlar bugün kol kola gezmeye başladılar. Bir takım dış güçler, 'Türkiye'de siyasi kriz çıksın devleti yönetemesinler' istiyorlar. Sağcılar ve solcular olmak üzeri ikiye ayrılsın. Bunları istiyorlar. Türkiye'yi Ukrayna gibi bölmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar" dedi.

30 Mart çalışmaları kapsamında AK Parti Erzurum Milletvekili ve Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğ'nun daveti üzerine Erzurum'a gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ekonomi İşler Başkanı Numan Kurtulmuş, Karayazı ve Hınıs ilçelerinde halka seslendi.

21 Mart Nevruz bayramını kutlayan ve Halepçe katliamının 26. Yılında kanayarak sözlerine başlayan Kurtulmuş, "Kim zulümden kaçtıysa Türkiye'ye sığındı. Zalimden kaçanlar Kürt'tür, Türk'tür, Arap'tır, Alevi'dir demedi. Herkese kapısını açtı ve bütün mazlumlara ev sahipliği yaptı" dedi. Türkiye üzerinde oynanan oyunlarla Ukrayna'ya çevrilmeye çalışıldığını ifade eden Kurtulmuş, mayıs ayından beri Türk ekonomisinin 70 milyar doları kasasından kaybettiğini söyledi.

Dün yan yana bile durmayanların bugün kol kola gezdiğine dikkat çeken Kurtulmuş, "Türkiye'de sokak olaylarıyla yeniden eski günlere döndürmek istiyor. Bu işleri çıkaranlar Türkiye'den ne istiyor. Bir kısmı ekonomik kriz çıkarmak istiyor. Mayıs'ta dolar 1,74'den 2,30'çıktı, Faizler yüzde 4'lerden 12'lere kadar yükseldi. Mayıs ayından bu yana dövizi dengelemek için kuruş kuruş biriktirdiğiniz 21 milyar doları Merkez Bankası satmak zorunda kaldı. Mayıs ayından beri süren olayların maliyeti 70 milyar dolardır. Hükümeti değiştirmek istiyorlar, buyurun milletin helal oylarıyla alın başımız üzerine ama sandıkta elini bükemediğiniz milletin bir takım ayak oyunlarıyla belini bükmek isterseniz, karşınızda yıldırım oluruz. 138 milyar lira ekonomik kaybımız oldu. Neymiş hükümeti istemiyorlarmış. Dün yan yana olmaları mümkün olamayanlar bugün kol kola gezmeye başladılar. Bir takım dış güçler, 'Türkiye'de siyasi kriz çıksın devleti yönetemesinler' istiyorlar. Sağcılar ve solcular olmak üzeri ikiye ayrılsın. Bunları istiyorlar. Üniversiteler bölünmüştü. Polis, hastaneler bölünmüştü. Türkiye'yi Ukrayna gibi bölmek istiyorlar. Ama başaramayacaklar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasını istemiyorlar, çözüm sürecini baltalamak istiyorlar. Bütün yapılan hizmetleri bir tarafa 11 yılda yapılan en önemli hizmet çözüm sürecidir. 28 yıldır süren bu süreçte 32 bin kişi öldü. Şimdi hiç cenazeler geliyor, analar Kürtçe Türkçe ağıt yapıyor, herkes gülüyor mutlu. Türkiye terör dolayısıyla yas tutmuyor. Bundan seviniyoruz birileri de karalar bağlıyor. 28 yılda Türkiye ekonomisinden 1,2 trilyon dolar kaybolup gitmesine neden oldu. Buna tekrar müsaade etmeyecektir. Türkiye Kuzey Irak petrollerinin dünya pazarına çıkmasından rahatsız oluyorlar. İstiyorlar ki Türkiye böyle bir inisiyatif almasın. O petrolleri taşımasın, Türkiye zenginleşmesin. Şimdi hedefleri Türkiye'nin önünü kesmek Türkiye'nin başına çorap örmektir.

ERZURUM'A 10,5 KATRİLYON YATIRIM

Erzurum ve ilçelerinin 11 yılda 10,5 katrilyon yatırım aldığına dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Ekonomi İşler Başkanı Numan Kurtulmuş, geçmişte güzel hizmetlerini yapıldığını ve 30 Mart yerel seçimleri sonrasında da kalan yerden devam edileceğini söyledi.

Daha döne kadar Türkiye'nin 25 sente muhtaç olduğunu hatırlatan Kurtulmuş şöyle devam etti: "Türkiye insansız hava aracı, zırhlı tank üretiyor. Sanayide ileriye gidiyor, kendi deniz savunmasını hazırlıyor. Yapılanlardan rahatsız oluyorlar. Bu yüzden Türkiye'nin kargaşayla önü kesilmek isteniyor. Daha düne kadar Ecevit ile Demirel sürekli tartışıyordu. Türkiye'yi 25 sente muhtaç ettiniz diye. 25 sente muhtaç ettikleri doğruydu. Ama her ikisi de bu konuda suçu birbirlerine atar dururdu. Kimin muhtaç ettiği tartışılırdı. IMF'nin müdürleri Türkiye'ye geldiğinde herkes kapıda karşılardı. Şimdi Türkiye 2013 Mayıs ayında IMF ile ilişkisini bitirdi. Kapıya kovdu, borç verecek hale geldi. Bir yerlerden düğmeye basıyorlar, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bu işler olurken maalesef İsrail Gazze'yi bombaladı. Bütün dünya suskun, Türkiye diyor ki, bütün dünya sırtını dönse biz dönmeyeceğiz. Şimdide Türkiye Suriye için seferber oldu. Sen misin buna devam eden. Bu operasyonlarının büyümesi Türkiye'nin dünya üzerinde önemli bir ülke olması iktisadi ve siyasi, ekonomik anlamda büyümesidir. İşte 30 Mart seçimleri oldukça önemli, oylarımızı bu yüzden arttırmak gerekiyor. Erzurum, Karayazı ve Hınıs'ın sonuçlarını merakla bekliyoruz. Sadece belediye seçimi değil, Türkiye'nin nereye gideceğinin istikametini çizecektir. ya eski günlere ya da karanlık günlere gitmesinin sebep olacaktır."

AK Parti Milletvekili ve AK Parti Ekonomi İşler Başkan Yardımcısı DR. Cengiz Yavilioğlu da yaptığı konuşmada, hak ve özgürlüklerin AK Parti ile önünün açıldığını söyledi. Dr. Yavilioğlu, "Bugün Kürtçe birçok okulda özel eğitim dili olarak kullanılmaya başlandı. Kürtçe isimler konmasını AK Parti döneminde hak ve özgürlükler ilerledi. AK Parti bu dönemde cumhuriyet tarihinde her alanda yapmış olduğu hizmetlerin yanında, insan hak ve özgürlüğü, yasaklanmış hak ve hürriyetinin size verilmesi konusunda büyük çaba gösterdi. Başbakanımıza nasıl destek verdiysek şimdi de yine aynı şeyi göstereceğiz" dedi.

Karayazı ve Hınıs seçim çalışmalarına, AK Parti Erzurum Milletvekili Dr. Cengiz Yavilioğlu, AK Parti Milletvekili Adnan Yılmaz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Sekmen ve alt belediye başkanları katıldı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kurtulmuş: Türkiye'yi Ukrayna Gibi Bölmek İstiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement