AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetmiş, sadece kazandığı kendi kongreleri. Kendi kongrelerinde de kazandıkları zayıf adaylar karşısında delegelerin ancak yarısından biraz fazla oy alarak gelen bir şahsiyet. Kendisine dönüp baksın, aynaya baksın kendisinin nasıl narsist olduğunu görebilir" dedi.

02.03.2016 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetmiş, sadece kazandığı kendi kongreleri. Kendi kongrelerinde de kazandıkları zayıf adaylar karşısında delegelerin ancak yarısından biraz fazla oy alarak gelen bir şahsiyet. Kendisine dönüp baksın, aynaya baksın kendisinin nasıl narsist olduğunu görebilir" dedi.

Özdağ, parti genel merkezinde, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının yeni dönem başkan yardımcılarını tanıttı ve Başkanlığın çalışmalarını anlattı.

Burada yaptığı konuşmada Özdağ, Güneydoğu Anadolu'da sokağa çıkma yasağı olan Sur, Cizre, Silopi, Varto ve Beytüşşebap'a 102 tır yardım malzemesi gönderdiklerini belirtti. Özdağ, her tırda battaniye, havlu, kuru bakliyat, mutfak malzemeleri, çocuk mamaları ve bezlerinin olduğu bin koli acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğunu söyledi.

"Oradaki vatandaşlarımızı terör örgütünün işkencelerinden, zulmünden kurtarmak istedik, çalışmalar yaptık ve başarılı olduk" diyen Özdağ, ihtiyaçların karşılanmasında payı olan il ve ilçe başkanlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerini iletti. Özdağ, güvenlik güçlerinden de duygulandıran mesajlar aldıklarını ifade etti.

Üniversitelerin iletişim fakültelerinin dekanlarını, halkla ilişkiler bölüm başkanlarını Ankara'ya davet ettiklerini ve çalıştay yapmayı planladıklarını anlatan Özdağ, "AK Parti 11 seçim kazandı, büyük başarı bu. En uzun başbakanlığı Sayın Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Bütün rekorlar bizde ama bir rekor bizde değil. Menderes'in yüzde 54 oy alması, kendisine aitti. Biz nasıl olur da yüzde 54 oyu 2019 seçimlerinde yakalarız ve aşarız diye düşünüyoruz. O nedenle iletişim uzmanlarına, iletişim fakültesinin dekanlarına, halkla ilişkiler bölüm başkanlarına ihtiyacımız var diyerek bu çalıştayı yapacağız" diye konuştu.

" Güneydoğu Anadolu'daki 23 vilayete ziyarette bulunacağız"

Özdağ, mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında Avrupa'daki sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geleceklerini bildirdi. Güneydoğu Anadolu'daki 23 vilayete ziyarette bulunacaklarını ve STK'ların problemlerini, beklentilerini dinleyeceklerini ifade eden Özdağ, anayasa ve başkanlık sistemiyle ilgili düşüncelerini, terörle mücadele konusundaki çözüm önerilerini alacaklarını aktardı.

Seçim öncesindeki vaatlerin sırayla yerine getirildiğini hatırlatan Özdağ, TBMM'den vaatlerle ilgili kanunlar çıktıkça bunları kitapçık haline getirdiklerini, muhtarlara, teşkilat mensuplarına, sivil toplum kuruluşlarına gönderdiklerini kaydetti.

İkinci kitapçığın hazırlığı içinde olduklarını dile getiren Özdağ, dördüncünün kitap haline getirileceğini ve Türkiye'ye takdim edileceğini belirtti. Özdağ, sosyal medyada da bu kitapçığı paylaşacaklarını anlattı.

"Kılıçdaroğlu, çok çirkin şekilde yargıyı eleştiren bir şahsiyet"

Bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa Mahkemesinin kararıyla ilgili açıklamasına yönelik CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, 'Bu narsist bir kişiliğin öne çıktığı bir olaydır' ifadesini kullandı. Bununla ilgili ne söylersiniz" sorusuna Özdağ, "Sayın Kılıçdaroğlu, daha önce yargı kararlarını çok eleştirdi. Yargı mensuplarına çok hakaretlerde bulundu" yanıtını verdi.

"Önce kendisine bakacak Sayın Kılıçdaroğlu, sonra başkasına laf söyleyecek" diyen Özdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evi camdan olanlar başkalarının pencerelerine, camlarına taş atmayacaklar. Kılıçdaroğlu, maalesef önce kendisi çok çirkin şekilde yargıyı eleştiren bir şahsiyet. Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Anayasa Mahkemesinin kararını tanımıyorum, saygı duymuyorum' eleştirisinde bulundu. Tanımıyorum deyince mahkeme de bunu Sayın Cumhurbaşkanının söylediği tarzda algılamadı. Kararı uyguladı ve onları da tahliye etti. Sayın Cumhurbaşkanı burada düşüncesini söyledi. 'Anayasa Mahkemesi yetki gasbı yapmıştır, görev sınırlarını ihlal etmiştir' dedi. Anayasa Mahkemesi Başkanı 2008'de Anayasa Mahkemesinin gerekçesini açıklamadan kararı açıklamasını anayasaya aykırı olarak kabul etmişti. Şimdi kendisi aynı hataya düştü, gerekçesini açıklamadan kararı açıkladı. Bu çok ciddi bir çelişki. Sayın Cumhurbaşkanı da eleştirel hakkını kullandı, en tabii hakkıydı. Narsist kelimesini kullanan kişiye bakmak lazım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile milletin karşılıklı bir sevgi içinde olduğunu anlatan Özdağ, Kılıçdaroğlu'nun nasıl genel başkan olduğunun şüpheli olduğunu vurguladı.

Özdağ, "Kılıçdaroğlu 7 seçim kaybetmiş, sadece kazandığı kendi kongreleri. Kendi kongrelerinde de kazandıkları zayıf adaylar karşısında delegelerin ancak yarısından biraz fazla oy alarak gelen bir şahsiyet. Kendisine dönüp baksın, aynaya baksın kendisinin nasıl narsist olduğunu görebilir" diye konuştu.

Başkan yardımcıları tanıtıldı

AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının yeni dönem başkan yardımcılıklarına Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan, Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan ile Rıfat Sait, Ekrem Çelebi, Mustafa Kabakcı, Betül Keskin, Nevzat Yanmaz ve Yalçın Özdemir, başkan yardımcılığı görevine getirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki
    16:11 Trabzon'da 'Alo 199' Çağrı Merkezi Kapatılma Kararına Tepki

    Trabzon'da Nüfus ve Vatandaşlık Hizmetleri bünyesinde faaliyet gösteren 'Alo 199' çağrı merkezinin kapatılma kararı, çalışanlar tarafından protesto edildi. Çalışanlar, kararın Trabzon'un ekonomisine zarar vereceğini ve 350 kişinin işsiz kalacağını belirterek tepki gösterdi.

  • Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor
    16:10 Pakistan Cumhurbaşkanı Zardari, Çin ile İşbirliği Kararlılığını Sürdürüyor

    Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zardari, ülkesinin barış, bağlanabilirlik, refah ve istikrarın korunması gibi müşterek hedefleri ilerletmek üzere Çin ile işbirliği yapma kararlılığını sürdürdüğünü belirtti. Zardari, zor zamanlarda çeşitli alanlarda Pakistan'a verdikleri sarsılmaz destekten ötürü Çin halkına ve liderliğine şükranlarını iletti. Ayrıca Çin-Pakistan Ekonomik Koridoru (CPEC) projesini tamamlama kararlılığını bir kez daha dile getiren Zardari, düşman unsurların bu projeyi tehlikeye atmasına veya iki ulus arasındaki güçlü bağı zedelemesine izin vermeyeceklerini vurguladı.

  • İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı
    16:10 İnebolu Belediyesi, borçları gösteren afişi binaya astı

    İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, belediyenin önceki döneminden kalan borçların listesini gösteren afişi belediye binası duvarına astırdı. Afişte 45 milyon 927 bin 762 TL borç olduğu belirtildi.

  • Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı
    16:10 Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi Yeni Döneme Başladı

    Erzurum Büyükşehir Belediye Meclisi, mahalli idareler seçimleri sonrası yeni dönemdeki ilk toplantısını gerçekleştirdi. Meclis başkanlık divanı, encümen üyeliği ve diğer ihtisas komisyonlarının seçimleri yapıldı. Başkan Mehmet Sekmen, Erzurum'un gelişiminden ve başarılarından bahsederek, yeni dönemde daha verimli projelerin hayata geçeceğini belirtti.

  • Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi
    16:08 Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı Gerçekleştirildi

    Niğde Valiliği Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği'nin 2024 Yılı Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Resul Özdemir başkanlığında yapıldı. Toplantıda, encümen üyeleri seçildi ve birliğin faaliyetleri değerlendirildi.

  • MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek
    16:06 MÜSİAD, Türkiye'nin Gücü Ödülleri'ni 9 Mayıs'ta verecek

    Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), bu yıl "Türkiye Ekonomi Basını Ödülleri" ve "Bilim ve Teknoloji Ödülleri"ni tek çatı altında birleştirerek "Türkiye'nin Gücü Ödülleri" adıyla 9 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek törenle verecek.

  • Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti
    16:05 Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı ziyaret etti

    Vali Gökmen Çiçek, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Çiçek, Büyükkılıç'a şehre hizmetlerden dolayı teşekkür etti ve yeni dönem için başarı diledi. Büyükkılıç da Çiçek'e şehre katkı sağlayan yaklaşımları ve pozitif bakışı dolayısıyla teşekkür etti ve yeni dönemde şehrin imarı ve gelişimi için çalışacaklarını vurguladı.

  • Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti
    15:59 Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı ziyaret etti

    Malatya'da Kale Kaymakamı Mustafa Aksoy, Belediye Başkanı İhsan Öznay'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Aksoy, ziyarette İlçe Belediye Başkanlığına seçilen Özbay'a görevinde başarılar diledi. Özbay ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ilçesin kentsel, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak her projeyi desteklemeye çalışacaklarını kaydetti. Özbay, hayırlı olsun temennisinde bulunan Aksoy'a teşekkür etti.

  • Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması
    15:59 Elazığ'da Huzurlu Sokaklar İçin Asayiş ve Narkotik Uygulaması

    Elazığ'da İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen asayiş ve narkotik uygulamasında 3 bin 692 kişi ve 1377 araç sorgulandı, 33 şüpheli yakalandı.

  • Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi
    15:58 Osmaneli'de Yeni Muhtarlar İle Toplantı Düzenlendi

    Bilecik'in Osmaneli ilçesinde, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde görevlerine seçilerek işbaşı yapan mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla toplantı düzenlendi. Osmaneli Kaymakamı Yüksel Ünal, toplantıda yaptığı konuşmada, yeni muhtarları tebrik ederek görevlerinde başarılar diledi. Osmaneli Belediye Başkanı Bekir Torun ise muhtarların önemine vurgu yaparak, hizmetlerin daha nitelikli olması için muhtarlarla işbirliği içinde çalışacaklarını belirtti.


Advertisement