AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Partiler araçtır, CHP'si, MHP'si, AK Parti'si araçtır, HDP'yi parti olarak kabul etmiyorum.

06.05.2016 19:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Partiler araçtır, CHP'si, MHP'si, AK Parti'si araçtır, HDP'yi parti olarak kabul etmiyorum. O parti değil, o terörist bir parti." dedi.

Özdağ, Karabük'ün Eflani ilçesi Kocacık köyünde düzenlenen Hıdrellez Şenlikleri'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin kendi uçağını yapacağını, kendi tankını yapmaya başladığını, helikopterini yaptığını söyledi.

Yapılan helikopter motorunu başka ülkelerin satın almak istediğini ifade eden Özdağ, "Motor sahibi olanlar 'satamazsınız' dediler. Ne yapacağız biz o helikopteri? Turşu mu kuracağız? 100 taneden sonra lazım değil bize. Üreteceğiz, satacağız ki orası devam etsin, işçilerimiz çalışmaya devam etsin, Türkiye'ye katma değer getirsin. Son bedelli askerlik parasını Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığında motora tahsis ettik. Şimdi bir yandan başka bir ülkeyle beraber 'yerli malı yurdun malı her Türk onu kullanmalı' diyerek, kendi motorumuzu yapıyoruz Allah nasip ederse. Şimdi kendi uçağımızı yapmak için yola çıktık." diye konuştu.

Yerli otomobil konusuna da değinen Özdağ, şöyle devam etti:

" İtalya'dan, Fransa'dan, Almanya'dan, Japonya'dan, Kore'den alıyoruz. Buna para mı dayanır? Sürekli para veriyorsunuz, herkesin önünde araba var, herkesin evinde traktör var. Her geçen gün zenginleşiyoruz. O paralar oralara gitmeyecek, Türkiye'de kalacak, arabamızı yapacağız. 2018'de yollarda bizim arabamız olacak inşallah. Cep telefonu... Biz millet olarak yeninin hastasıyızdır. Türk milleti yeniyi çok sever. Nerede yeni görse alır, nerede yeni görse peşine düşer. Şimdi cep telefonunu sürekli değiştiriyoruz. Bunlara 20 yılda harcadığımız para 25 milyar dolar. Vestel yaptı şimdi bunu, Venüs yapıyor."

"HDP'yi parti olarak kabul etmiyorum"

"Biz bu topraklarda özgür yaşamak istiyoruz. Bunun yolu birlik ve beraberlikten geçer." diyen Özdağ, şöyle konuştu:

"Partiler araçtır, CHP'si, MHP'si, AK Parti'si araçtır, HDP'yi parti olarak kabul etmiyorum. O parti değil, o terörist bir parti. Onlar ne zaman 'Tek vatan' derlerse, 'Tek bayrak' derlerse, 'Tek millet' derlerse, 'Tek devlet' derlerse, milli bütünlük içinde siyaset yaparlarsa, neymiş Fırat'ın öbür tarafında Kürdistan kuracaklarmış, bu tarafında da beraber yaşayacakmış. Hadi oradan be. Bu topraklar Türkiye, herkes yaşayacak. Kürdü, Türkü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Sünni'si hep beraber yaşayacağız. Ama bu topraklarda başka bayrak dalgalandırmayacağız. Başka bir isimle topraklarımızı böldürtmeyeceğiz. Özerklikmiş, öz yönetimmiş, hepsi hikaye. Başlarına yıkacağız hepsini, devam ediyoruz."

Çözüm Süreci'ne de değinen Özdağ, Atatürk'ün, Turgut Özal'ın, Devlet Bahçeli'nin, Mesut Yılmaz'ın ve Bülent Ecevit'in de buna benzer süreçler yürüttüğünü söyledi. Özdağ, şunları kaydetti:

"Çünkü bunun arkasında başkaları var, aynısını Recep Tayyip Erdoğan yaptı. 3 yıl sabrettik biz bunlara, elimizden geldiği kadar 'inin dağlardan, silahlarınızı bırakın, terk edin Türkiye'yi başka ülkelere gidin, gelin bu ülkede beraber yaşayalım.' dedik. Güneydoğu Anadolu'da ve Doğu Anadolu'da Türkiye'nin en büyük zengin maden yatakları var. Nikel, kurşun, çinko, Hakkari dağları dünya rezervinden daha fazla çinko ve kurşun madenleriyle dolu. Onun için bizi meşgul etmek istiyorlar. Şırnak'ta dünyanın en zengin en kalorili kömür madenleri var, 7 bin kalori burada. Çok ciddi şekilde ve orada dünyanın en önemli su kaynakları var. Fırat, Dicle, Murat, Aras, Çoruh, yukarıda dünyanın en büyük barajını yapıyoruz. İkinci büyük barajını yaptık, şimdi üçüncü büyük barajını yapıyoruz. Deriner'i yaptık, Yusufeli'ni yapıyoruz, Allah nasip ederse bitireceğiz ve Türkiye'de bir milyon kişinin elektriğini oradan karşılayacağız."

-"Hedefimiz 2023, buna emin olun"

"Araba, cep telefonu yapmayın, elektriğinizi üretmeyin, petrol ve doğalgazda bize mahkum olun, tankınızı, uçağınızı yapmayın" dendiğini ifade eden Özdağ, "Yani 'siz pazar olun, biz ortak olalım.' diyorlar. Üretirsek armut üreteceğiz, üzüm üreteceğiz, zeytin üreteceğiz. Onları da yurt dışına satacak kadar değil de 'kendinize yetecek kadar yapın' diyorlar. Ama biz ezberleri bozacağız, bozmak mecburiyetindeyiz. Mutlaka terörü yeneceğiz, Güneydoğu Anadolu'daki su kaynaklarını doğru kullanacağız, Yedi küpeli gelin bitecek. Nükleer santrallerimiz olacak, arabamız olacak. Bunun için hep beraber el ele vereceğiz Allah nasip ederse. 10 bin dolar kişi başına düşen milli gelir, biz bunları 20-25 bin dolar yapacağız. Hedefimiz 2023, buna emin olun. İnşallah Türkiye çağımızın Almanya'sı, çağımızın Japonya'sı olacak." dedi.

Özdağ, konuşmasının ardından, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ekrem Çelebi ve diğer protokol üyeleriyle birlikte Demirli Köyü'ne giderek, buradaki Hıdrellez şenliklerine de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement