Şahin: Gül'den Bunu Beklemiyordum - Son Dakika
Güncel

Şahin: Gül'den Bunu Beklemiyordum

Abdullah Gül'ün sözlerine açıklık getiren Mehmet Ali Şahin "Beklemiyordum tabii. Ama bir olumsuz sonuç da çıkarmıyorum" dedi.

21.04.2014 12:18  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili bir durum değerlendirmesi de yaptı.

İşte Şahin'in kendisine yöneltilen sorulara verdiği yanıtlar;

-Geçen hafta sonu Sayın Cumhurbaşkanı 'Bu şartlarda gelecekle ilgili siyaset planım yok' dedi. 'Bu şartlarda' ifadesinin altının çizilmesine gerek var mı sizce?

Orada yaptığı açıklamayı sadece bu cümleye bağlı değerlendirirsek isabetli sonuca ulaşamayız diye düşünüyorum. Konuşmadaki başka cümleleri de hatırlarsak gerçek niyetini de öğrenebiliriz diye düşünüyorum. Mesela şu bir gerçek ki ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş ve cumhurbaşkanı olmuş biri değilim diyor. Dolayısıyla arkadaşlarımla konuşacağımızı ve birlikte karara varacağımızı söyledim dedi. Dolayısıyla şu an için gelecekle ilgili bir siyasi planım yok derken bunlarla birlikte gerçek niyetini ve mesajını anlamak ve yorumlamak gerekir diye düşünüyorum.

"İLKELERİMİZE UYGUN DAVRANIRIZ"

Sayın cumhurbaşkanımız sayın başbakanımız işte sayın Arınç ve arkadaşlarımızla birlikte 2001 yılı 14 Ağustos'unda AK Parti'yi kurduk. Sayın cumhurbaşkanı bizim birlikte yola çıktığımız yol arkadaşlarımızdan biridir. Bizim misyon olarak bazı ilkelerimiz var. Hangi konumda olursak olalım o ilkelerimize uygun davranırız. Bir defa hiçbir zaman bir görev talebinde bulunmayız. Siyasi bir beklentisi olduğu için cumhurbaşkanı seçilmesi sayın cumhurbaşkanımız. İstişareler sonucunda kendisinin cumhurbaşkanı adayı olması kararlaştırıldı. 2007 yılında görev süresi dolmuştu ve sayın başbakanımız bir grup toplantısında sayın Gül'ün elini kaldırarak cumhurbaşkanı adayımız kardeşim Abdullah Gül'dür demişti. Sayın cumhurbaşkanımızın Kütahya'da ben bağımsız bir şekilde siyasete girmiş ve cumhurbaşkanı olmuş biri değilim diyor. Arkadaşlarımla konuşacağım ve birlikte karar vereceğiz diyor. Meclis başkanlığı yaptım ben ama siyasi hedeflerimden biri değildi. Bir görev bir sorumluluk düşerse biz millete hizmet etmek için yola çıkmış insanlarız.

"GEREKSİZ SPEKÜLASYONLARA SON VERMEK İÇİN"

Kendisi Kütahya'da yapmış olduğu açıklamada gereksiz spekülasyonlara son vermek için yaptığını düşünüyorum. Yerel seçimlerden hemen sonra hatta seçim sonuçlarıyla ilgili tartışmalar devam ederken hemen cumhurbaşkanlığı ile ilgili önemli bir konuyu gündemimize aldık Türkiye olarak. Hatta ilk açıklama sayın cumhurbaşkanımızdan gelmişti. Artık cumhurbaşkanlığı konusunu görüşmeliyiz demişti.

"KİMİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAĞI İSTİŞARE SONUCU BELİRLENECEK"

Nasıl ki 2007 yılında kendilerinin cumhurbaşkanı adayı olarak açıklanması bir istişare sonucu belirlenmişse şimdi de yine bir istişare sonucu belirlenecektir. Herkes başbakanımızın cumhurbaşkanlığı adaylığı gerçekleşmiş gibi bakıyor. Böyle bir şey olsa istişarelere ne gerek var. Geçtiğimiz Cuma günü il başkanlarımızla, belediye başkanlarımız da vardı böyle bir istişare yaptık. Biz cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunu görüşürken partinin geleceğini de ihmal etmemek durumundayız.

"ADAYIN KİM OLACAĞI BELLİ DEĞİL"

-Siyasetle ilgili bir planım yok açıklaması zamanlama itibariyle sizi şaşırttı mı? Böyle bir açıklama bekliyor muydunuz? Acaba bu açıklamanın altında siyasete geri dönmüyorum ama Çankaya Köşkü'nde devam edebilirim gibi bir izlenim de var mıydı?

Gerçek amacını bilmem ama benim yakinen tanıdığım cumhurbaşkanımızın gerçek niyetinin bu istişareler sonucunda ortaya çıkacak duruma göre hareket edeceği şeklindedir kanaatim. Bizim AK Parti olarak henüz cumhurbaşkanı adayımızın kim olacağı belli değil. Henüz açıklanmadı.

"GÜL’ÜN AÇIKLAMASINDAN OLUMSUZ SONUÇ ÇIKARMIYORUM"

Sanıyorum çokça konuşuldu yazıldı çizildi kendisiyle ilgili konuşmaların önünü kesmek için bir açıklama yapmak zorunluluğunu hissetti diye değerlendiriyorum. Beklemiyordum tabii. Ama bir olumsuz sonuç da çıkarmıyorum.

-Cumhurbaşkanı ile başbakan arasındaki beklenen görüşme önümüzdeki hafta mı gerçekleşir?

Onu bilemiyorum. Sayın başbakanımızın cumhurbaşkanımızı haftalık ziyaret programı var. Kişisel kanaatim bu istişarelerle ilgili çalışmalar nihayete erdiğinde bu konuyu gündemlerine alırlar diye değerlendiriyorum.

-Adalet ve Kalkınma Partisi'nin geleceği de bu noktada tartışılıyor ama başbakan aday olursa ve çıkarsa genel başkan kim olur? Siz olur musunuz?

Sayın başbakanımızın cumhurbaşkanı adayı olacağı sonuncuna varırsak partinin genel başkanı kim olacaktır, seçimlere kadar başbakan kim olacaktır, kongrede kim gelecektir ve 2015 seçimlerinde kimin genel başkanlığında AK Parti seçimlere girecektir bunlarında değerlendirilmesi ve isabetli kararların verilmesi gerekiyor. Benim bir beklentim yok bir talebim de yok.

Şahin: Gül\'den Bunu Beklemiyordum
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şahin: Gül'den Bunu Beklemiyordum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • ASİL: NOTER NMAKAMINA ÇEVİRDİĞİNİZ ÇANKAYA YI DA HARCAMA NİYETİNİZ VAR GALİBA.VEFASIZLIK DİZ BOYU.BU GÜNE KADAR NE GÖNDERDİNİZ DE ONAYLAMADI 38 13 Yanıtla
  • veli: ne oldu anlaşam suya düştü adam haklı baklı koltuk sıcak bırakmaz tabı ne oldu mıskma mı dıyeceksınız :DD 4 0 Yanıtla
  • İzmir Metrosu'nda Teknik Arıza Nedeniyle Seferler Gecikti
    13:20 İzmir Metrosu'nda Teknik Arıza Nedeniyle Seferler Gecikti

    İzmir Metrosu'nda sabah saatlerinde yaşanan teknik bir nedenden dolayı seferler gecikmeli olarak devam etti. Duruma isyan eden bazı vatandaşlar metro kapısını tekmeleyip makinisti dövmeye kalkıştı. Kalabalıkta sinirler gerilince bazı vatandaşlar arasında da kavga çıktı. Ulaşımda aksamalar meydana gelirken, istasyonda yoğunluk oluşturan vatandaşlar isyan etti. Metro kapısını tekmelenmesi, makiniste gösterilen tepki, istasyonda oluşan yoğunluk ve Konak İstasyonu'nda iki kişi arasında yaşanan kavga ise vatandaşlarca cep telefonu kamerasıyla kayda alındı. İzmir Metro'dan yapılan açıklamada ise seferlerin teknik bir nedenden dolayı gecikmeli olarak devam ettiği belirtildi.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi. Tipik bir karstik arazi şekli olan bu dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Anlong'dan bildiriyor. (XHTV)

  • Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri
    13:20 Aslan Dansı Yapan Kadınların Görüntüleri

    Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinde, bir zamanlar erkek egemenliğinin olduğu geleneksel bir Çin gösteri sanatı olan aslan dansına ilgili duyan kadınların sayısı giderek artıyor.

  • Siverek'te Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı
    13:19 Siverek'te Otomobil Çarpışması: 4 Yaralı

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Hüseyin Bayraktar'ın kullandığı bir otomobil ile Mehmet Budak'ın kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, Hüseyin ve Ömer Bayraktar ile Azize ve Necla Bucak yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Sağlık ekipleri tarafından Siverek Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Tekirdağ'da evde uyuşturucu operasyonu
    13:19 Tekirdağ'da evde uyuşturucu operasyonu

    Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde bir eve operasyon düzenleyen jandarma güçleri, bonzai maddesi ve uyuşturucu içme aparatı ele geçirdi.

  • Kırıkkale'de park halindeki otomobilde çıkan yangın hasara neden oldu
    13:19 Kırıkkale'de park halindeki otomobilde çıkan yangın hasara neden oldu

    Hüseyin Kahya Mahallesi Rauf Denktaş Bulvarı'nda park halinde bulunan 71 DT 183 plakalı otomobil, motor kısmından yanmaya başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında, araçta hasar oluştu.

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulundu
    13:18 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da deprem sonrası incelemelerde bulundu

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Malatya'da yıkılan binaların inşaatını inceleyerek, restorasyon çalışmalarını denetledi. Bakan Ersoy, Vali Ersin Yazıcı ve diğer ilgililerle birlikte yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

  • Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu
    13:18 Dardanel, Çanakkale'de Hatıra Ormanı Oluşturdu

    Dardanel, Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü ile yaptığı protokol kapsamında, Kalabaklı ve Çanakalan köylerinde 10 bin kızılçam fidanıyla 'Dardanel 40. Yıl Hatıra Ormanı' oluşturdu. Şirketin yönetim kurulu başkanı Niyazi Önen, törende yaptığı konuşmada, Dardanel'in 40 yıldır üretim yaparak Türkiye'nin ekonomisine katkı sağladığını belirtti. Çanakkale Valisi İlhami Aktaş da Dardanel'in önemli bir marka olduğunu vurgulayarak, aileye teşekkür etti.

  • İzmir'de MLKP'ye yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı
    13:17 İzmir'de MLKP'ye yönelik operasyonda 4 şüpheli gözaltına alındı

    İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü MLKP'ye yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda ESP Genel Başkan Yardımcısı Ebru Yiğit ile birlikte 3 şüpheli gözaltına alındı. Aramalarda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.


Advertisement