AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Efendim 'Cumhurbaşkanı konuşmasın' diye bize koalisyon şartı sürüyor.

26.09.2015 14:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Efendim 'Cumhurbaşkanı konuşmasın' diye bize koalisyon şartı sürüyor. Cumhurbaşkanı, AK Parti olarak bizim memurumuz mu? Cumhurbaşkanına, AK Parti talimat verecek, 'Şöyle et, böyle et' böyle bir şart olur mu?" dedi.

Şahin, partisinin Yenice İlçe Başkanlığı tarafından Celal Hatıl Parkı'ndaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçiminin ardından yaşanan koalisyon çalışmalarını anlattı.

Ülke hükümetsiz kalmasın diye samimi koalisyon görüşmeleri yaptıklarını aktaran Şahin, "Kendilerine teklif getirmiş olduğumuz siyasi partiler, seçimden önce söylemiş oldukları sözlerin altında kaldılar. CHP seçimler de 'Alkışlayın bunlar gitsinler' dedi ama gitmedik. Tek başına iktidar imkanı vermedi bu millet ama ilk sorumluluğu yine AK Parti'ye verdi. Koalisyon kurulacaksa senin başkanlığında olacak dedi" diye konuştu.

"Amaç koalisyon kurmak değil, işi yokuşa sürmek"

"MHP ile de koalisyon kurulabilirdi ama daha seçim günü akşam Sayın Devlet Bahçeli kapıları kapattı. Her şeye hayır diyen bir genel başkan" ifadesini kullanan Şahin, şöyle devam etti:

"Sayın Genel Başkanımız görüşmeye gitti, önüne 4 tane şart koydu. 'Bunları kabule edersiniz koalisyon kurarız' dedi. Şartlarından biri Anayasanın ilk 4 maddesi değişmeyecek. Bizim değiştirme gibi bir isteğimiz bile yoktu. Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dönmek. Amaç koalisyon kurmak değil, işi yokuşa sürmek."

"Cumhurbaşkanı nerede nasıl konuşacağını bilir"

"Cumhurbaşkanı çok konuşmasın" da dediklerini belirten Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Cumhurbaşkanının nerede ne konuşacağına biz mi karar vereceğiz. AK Parti olarak Cumhurbaşkanına biz mi talimat vereceğiz, 'Şurada şunu konuşsun' diye. 'Cumhurbaşkanı her şeye karışmasın', Sayın Bahçeli sana ne. Sayın Cumhurbaşkanı nerede nasıl konuşacağını bilir. Cumhurbaşkanı halka karşı sorumlu biridir ve kendisini halk seçmiştir. Konuşacak Cumhurbaşkanı, müdahalede edecek. Eğer halkın çözümleri konusunda bir sorun görmüşse onunla ilgili görüşlerini ifade edecek ve hükümete bunun çözümü için düşüncelerini aktaracak. Efendim 'Cumhurbaşkanı konuşmasın' diye bize koalisyon şartı sürüyor. Cumhurbaşkanı, AK Parti olarak bizim memurumuz mu? Cumhurbaşkanına, AK Parti talimat verecek, 'Şöyle et, böyle et' böyle bir şart olur mu? 'Koalisyon önerisinde bulunduk ama AK Parti kabul etmedi' diyorlar. Bu siyasi partilerle bir koalisyon kurmak mümkün olmadı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement