AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Son zamanlarda terörle mücadelede önemli bir mesafe alındı.

06.10.2015 21:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Son zamanlarda terörle mücadelede önemli bir mesafe alındı. Karabük'te var olan huzurun, Hakkari, Şırnak ve Beytüşşebap'da da olmasını istiyoruz" dedi.

Şahin, Karabük'te bulunan Erzurumlular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, yüzlerce yıl dünyaya adalet, hak ve insanlık göstermiş olan bir ecdadın torunları olduklarını söyledi.

"Bizim genlerimizde var olan bu özelliklerimizi bu topraklarda yaşatmalıyız" diyen Şahin, "Biz yeniden Osmanlı haline gelelim düşüncesiyle bunu söylemiyorum. Biz, kimsenin toprağında gözü olmayan bir millet ve devletiz. Ancak, ihtiyaç sahibi olan dünyadaki bir takım mazlum milletlere de yardım ediyoruz. Özellikle son yıllarda bizim bu yardımımız Afrika'nın en ücra noktalarına kadar gitti. Bu özelliğimiz bize Osmanlı'dan kalmadır" sözlerine yer verdi.

"Dış güçlerin de taşeronluğunu yaparak huzuru bozuyor"

Türkiye'nin kendi içinde de bir takım sorunlar yaşadığını aktaran Şahin, şunları anlattı:

"Bölücü bir terör örgütü ülkemizin belirli bir coğrafyasında yıllardır milletimizi, devletimizi meşgul eden ve binlerce şehitler vermemize sebep olan bir faaliyet içerisindedir. Fakat onlara millet olarak da devlet olarak da pabuç bırakacak halimiz yok. Son zamanlarda terörle mücadelede önemli bir mesafe alındı. Karabük'te var olan huzurun, Hakkari, Şırnak ve Beytüşşebap'da da olmasını istiyoruz. Bizim mahallelerimizdeki insanlar barış içerisinde yaşarlar ve kimsenin kimseyle bir problemi yoktur. Aynı şeyin ülkemizin her yerinde olmasını arzu ediyoruz. Bir terör örgütü, ülkemizin huzurunu bozmak isteyen dış güçlerin de taşeronluğunu yaparak huzuru bozuyor."

"Ülkemiz bulunduğu noktadan çok daha ileride olabilirdi"

Devletin görevinin, millet adına bu terör örgütüyle mücadele etmek, onları etkisiz hale getirmek, ülkenin her coğrafyasında ve noktasında huzuru ve barışı temin etmek olduğunu belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu sorunumuzu çözdüğümüzde ecdadımızın bize bıraktığı özelliklerimizi hem kendi coğrafyamızda hem de dünyada daha belirgin hale getirebiliriz. Terör nedeniyle o kadar çok kaybımız oldu ki hem şehitler verdik hem de terörle mücadele ciddi bir ekonomik kaynağın sarf edilmesini gerektiriyor. Biz, terörle mücadele için kullandığımız kaynağımızı halkımızın refahını geliştirmek, yükseltmek için harcasaydık ülkemiz bulunduğu noktadan çok daha ileride olabilirdi."

Terör sorununun mutlaka aşılması gerektiğini işaret eden Şahin, "Biz de milletimizin isteği doğrultusunda devlet ve hükümet olarak bu sorunu çözmek için gayret ediyoruz. Ben Erzurumlu kardeşlerimizin, milletimizin ruh köküne kadar bağlı olduğunu yürekten biliyorum" diye konuştu.

Şahin, Karabük Defterdarlığı, 3 Nisan Polis Amirliği, İl Özel İdaresi ve Karabük Bartınlılar Derneğini de ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement