AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sayın Devlet Bahçeli diyor ki 'seçimden sonra 3 tane parti bir araya gelsin hükümet kursun.' Yine koalisyon ihtimali olacak bir seçim sonucu bekliyor" dedi.

31.10.2015 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, "Sayın Devlet Bahçeli diyor ki 'seçimden sonra 3 tane parti bir araya gelsin hükümet kursun.' Yine koalisyon ihtimali olacak bir seçim sonucu bekliyor" dedi.

Şahin, partisinin Safranbolu İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Yeni Mahalle'den başlayarak Misak-ı Milli Meydan'ında son bulan "Ak Yürüyüş" programına katıldı.

Mehmet Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, halkın büyük bir çoğunluğunu başka siyasi partilere de oy vermiş olan ciddi bir vatandaş kitlesinin "Bu sefer sandıktan bir partinin tek başına iktidarı çıksın" diye düşündüğünü, bunun bazılarında telaşa yol açtığını ve bu telaşla yüreğine dokunduğunu, hatta acziyet işaretleri görmeye başladıklarını belirtti.

Kendisi ve AK Parti Karabük milletvekili adayı Burhanettin Uysal hakkında sosyal paylaşım sitelerinde yalan yanlış bilgiler dolaştığını anımsatan Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına aday gösterildiği dönemde partileri ziyareti sırasında  HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sarılırken çekilen bir fotoğrafın bastırılarak arabaların camlarına konulduğunu anlattı.

Resmi göstererek konuşmasını sürdüren Şahin, resmin üstüne de "Bu resme iyi bak Karabük halkı. AKP Karabük milletvekili adayı Mehmet Ali Şahin, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı kucaklayarak karşılıyor. Acaba bir tane hemşehrisini bu şekilde kucakladı mı?" yazdıklarını aktardı.

Şahin, şunları söyledi:

"Arkadaşlar evet bu resimdeki Mehmet Ali Şahin benim. 6 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayı olduğumda tüm siyasi patileri ziyaret ettim, grup başkan vekilleriyle görüştüm. Tabi ki HDP, o zaman BDP'ydi. BDP grubunu da ziyaret ettim. Grup Başkanı Ahmet Türk'tü, şu anda Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı'dır. Selahattin Demirtaş Bey de onun yardımcısıydı. Beni kapıda o karşılıyor kollarını açmış bende kollarımı açıp, kucaklaşmışız."

"MHP Karabük'te ve Safranbolu'da bitme noktasına gelmişse diyeceğim bir şey yok"

O görüntülerin o gün tüm televizyonlarda yayınlandığını anlatan Şahin, şöyle devam etti:

"Çünkü ben Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan adayıydım. Şimdi o görüntüden bu resmi çoğaltmışlar güya Mehmet Ali Şahin'i yıpratacaklarını, Karabüklülerin, Safranboluların ona olan teveccühlerini azaltacağını, kıracaklarını düşünüyorlar. Çok üzülerek ifade ediyorum ki bu ilk kez Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Bey'in Facebook'unda yayınlandı. Rafet Bey bu kadar acze düşmenize çok üzülüyorum. Gerçekten bunlardan medet umacak kadar eğer MHP Karabük'te ve Safranbolu'da bitme noktasına gelmişse diyeceğim bir şey yok, halkımızın takdiridir."

-  "O Selahattin Demirtaş'la ben kucaklaşmam"

Selahattin Demirtaş'ın 6 yıl önceki Selahattin Demirtaş olmadığını vurgulayan Şahin, şu görüşlerini paylaştı:

"Ben bugünkü Selahattin Demirtaş'la böyle kucaklaşmam onu da söyleyeyim. 50 kişinin ölümüne sebep olan o Selahattin Demirtaş'la ben kucaklaşmam. 'Terörist cenazelerine HDP'li milletvekillerinin katılmaması halinde haklarında soruşturma açacağım' diyen o Selahattin Demirtaş'la ben kucaklaşmam. Biz ne zaman, kiminle, nasıl bir araya geleceğiz ne konuşacağız onu biliriz. O bakımdan bunlardan medet umar hale geldiler."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Adana'da konuştuğunu hatırlatan Şahin, Bahçeli'nin 'Bizim bazı ülkücüleri birileri kandırmış' dediğini belirterek,  şöyle konuştu:

"Bir parti tek başına iktidara gelsin diye oylarını oraya verecekler diye ülkücülere verdi veriştirdi. 'Nasıl kanarsınız?' Ateş düşmüş. Bu millet, 1 Kasım'dan sonra kimi iktidara getireceğine 2019'a, 2023'e kadar hangi partiyi Türkiye'nin iktidarı için görevlendireceğine karar vermiş. Onlarda bunu görüyorlar. Ama bu görünen halkımızın kararlılığı onlara merhem olmayacak. Ne söylerseniz söyleyin. Bu millet yarın gidecek tıpkı 2002'de olduğu gibi 2007, 2011'de olduğu gibi 1 Kasım'da da AK Parti'yi yeniden tek başına iktidara çıkaracaktır."

"Hala aynı yerde duruyor"

"Türkiye'de istikrar herkes için lazım, sanayici içinde lazım, ev hanımı içinde lazım, emekli içinde lazım, işçi içinde lazım, esnaf içinde lazım" diyen Şahin, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Çünkü istikrar olmayınca piyasada bir durgunluk meydana geldi. Daha ne kadar yaşayacağız bunu? Şimdi Sayın Devlet Bahçeli diyor ki, 'Seçimden sonra 3 tane parti bir raya gelsin hükümet kursun.' Yine koalisyon ihtimali olacak bir seçim sonucu bekliyor. 'Üçü gelsin biz ana muhalefet olalım' diyor. Bunu 7 Haziran'da da söylemişti, 7 Haziran sonunda da söylemiş hala aynı yerde duruyor. Bu 'Biz iktidara falan gelmek istemiyoruz' demektir."

İktidara gelmesi mümkün olmayan bir partide ve onun milletvekili adaylarında vaat üstüne vaat verildiğine işaret eden Şahin, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Şimdi MHP'ye oy verecek arkadaşlarım gidin o milletvekili adayı arkadaşlara. 'Ya sizin genel başkanınız iktidara gelmek istemiyor kardeşim' deyin. Zaten iktidara gelmesi de mümkün değil, oyları gittikçe düşüyor, telaş başladı, 80 milletvekiliydi onu bile çıkaramayacak. Bakın ne kadar düşecek milletvekilleri hep birlikte göreceğiz. O arkadaşlara da acıyorum. 'Şunu edeceğiz, bunu edeceğiz' Bunların hiçbirini yapmaları mümkün değil. İş yapacak, iktidara gelebilecek, sorunlarınızı geçmişte olduğu gibi çözebilecek bir tek parti var o da AK Parti'dir, AK Parti sizin partinizdir. Türkiye'nin kaderiyle AK Parti'nin kaderi aynıdır. O bakımdan inşallah yarın akşam sandıklar açıldığında Türkiye için yeni bir dönem başlayacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement