AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir’in ülkenin bölünmesi gerektiğine yönelik sözlerine ilişkin, “Özerklik de, öz yönetim de ham hayaldir.

10.05.2016 23:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in ülkenin bölünmesi gerektiğine yönelik sözlerine ilişkin, "Özerklik de, öz yönetim de ham hayaldir. Bölünmenin tıraşlanmış, daha hazımlı hale getirilmiş hali olan özerklik talepleri bu topraklarda asla karşılık bulmayacaktır" dedi.

HDP Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir'in "Birlikte yaşayamıyorsak komşu olalım" açıklamalarına sert sözlerle tepki gösteren Selçuk Özdağ, "Ülkeyi bölme gayretlerini insan hakları ve demokrasi şapkasının arkasına saklayanlara bu millet taviz vermedi asla vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR KÜRT VATANDAŞIMIZA AYRIMCILIK YAPMADIK"

Türkiye'nin hiçbir Kürt vatandaşını Türk vatandaşından ayırmadığını belirten Özdağ, "Bugün geldiğimiz noktada Türkiye demokratikleşme adına büyük mesafe kat etti. Milli bütünlük içinde, demokrasiyi askıya almamak şartıyla herkes her istediğini konuşabiliyor. Ana dilde özel okulların açılması, herkesin dilini özgürce konuşması, okullara seçmeli dersin konulması, gazete dergilerin birçok dilde yayın yapması demokrasiye, özgürlüğe verdiğimiz önemin açık beyanıdır. Demokrasiye sırtını dayayarak her şeyi konuşmak demek, başka bir devlet kurmak için çabalamak anlamına gelmiyor. Ülkeyi bölme gayretlerini insan hakları ve demokrasi şapkasının arkasına saklayanlara bu millet taviz vermedi asla vermeyecektir. Kürtler, Türkler ezelden beri bu vatanda kardeş olarak yaşamışlar, birbirlerinden kız alıp vermişlerdir. Hiçbir Kürt vatandaşımız ayrıcalığa tabi tutulmamıştır" diye konuştu.

"ÖZERKLİK DE ÖZ YÖNETİM DE HAM HAYALDİR"

PKK'lıların özerklik taleplerinin bu vatanda karşılık bulmayacağına dikkat çeken Özdağ sözlerine şöyle devam etti:

"Fırat'ın öbür tarafında Kürdistan kurmak bu tarafta ortak bir yaşam iradesi sergilemek, bölünmenin başka bir şeklidir. Özerklik de, öz yönetim de ham hayaldir. Bölünmenin tıraşlanmış, daha hazımlı hale getirilmiş hali olan özerklik talepleri bu topraklarda asla karşılık bulmayacaktır. Türkiye'de Kürtler bölünmek, PKK'nın güdümüne girmek istemiyor, huzur, barış, kardeşlik, güvenlik, AŞ ve ekmek istiyor. Bölge insanının kucaklanmasını, sahiplenilmesini istiyor. Bireysel alanda demokratikleşmenin devam etmesini istiyor."

"DOKUNULMAZLIK ZIRHININ ARKASINDAN ÇIKMALARINA AZ KALDI"

HDP'lilerin dokunulmazlık zırhının arkasına saklanarak suç işlediğini vurgulayan Özdağ, "Bugün bölücülük tantanaları, sadece vatanımıza musallat olmamıştır, aynı zamanda dinimize, milliyetimize de musallat olmuştur. PKK, Marksist, Leninist, Stalinist metotlarla Güneydoğu'da yaşayan her etnik yapıya zarar vermiştir, toplumu savunmasız, hareketsiz bırakmak için her yola başvurmuştur. Osman Baydemir bunu bilmesine rağmen bu lafları edebiliyorsa, bu onların zihniyetlerinin en açık göstergesidir. Osman Baydemir, sana ve senin zihniyetini taşıyan tüm hayalperestlere söylüyorum. Türkiye'yi bölemeyeceksiniz. Türkiye'de yaşamak isteyen herkes birinci sınıf vatandaş olarak yaşamını sürdürmeye devam edecektir, Türkiye Cumhuriyeti topraklarında yaşamak istemeyenler ise derhal kendilerine başka ülke bulsunlar. Şu gerçeği de akıllarından çıkarma gafletine asla kapılmasınlar, 780 bin kilometre vatan toprağından 1 santim dahi onların bölücülük emellerine yar edilmeyecek ve toprak bütünlüğümüze zarar verilmesine müsamaha gösterilmeyecektir. Kendini dokunulmaz sanarak her türlü suçu işleyenlere karşı da hukuku işletmek, cezalarını ödetmek şarttır. Çünkü HDP'li vekiller hukuk denetiminin dışında kaldıkça daha da küstahlaşarak işi ayrı bir devlet ayrı bir toprak noktasına kadar getirdiler. Merak etmesinler o dokunulmazlık zırhının arkasından çıkmalarına az kaldı" değerlendirmesini yaptı.

"TERÖR ÖRGÜTLERİNE TAVİZ VERMEYECEĞİZ"

Hiçbir terör örgütüne toprak ve egemenliğin paylaşılması anlamında taviz verilmeyeceğinin altını çizen Özdağ, " Ziya Gökalp'in söylediği gibi ırk yarış atları için geçerlidir. Kürdü, Türkü, Arabı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi hep beraber yaşayacağız, bu topraklarda başka bayrak dalgalandıramayacağız. Zamanı gelince Türkiye'nin Irak veya Suriye olmadığını, bu ülkenin Kürtlerinin de asla Marksist bir hareketin hegemonyasına girmeyeceğini görecekler" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement