AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

"Çözüm süreciyle sadece terörü sona erdirmeye değil, bizi bu topraklarda bir arada tutan birliktelik, kardeşlik şuurunu da yeniden ihya edecek mekanizmaları devreye sokmaya çalışıyoruz"

26.10.2014 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Çözüm süreciyle sadece terörü sona erdirmeye değil, bizi bu topraklarda bir arada tutan birliktelik, kardeşlik şuurunu da yeniden ihya edecek mekanizmaları devreye sokmaya çalışıyoruz" dedi.

Şentop, partisinin Serdivan Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen il danışma meclisinde hicretin güzellik ve hayır için başlangıç olduğunu belirterek, yeni hicri yılın hayırlar getirmesini diledi.

" Türkiye, uzun zamandır çözüm sürecinde bu tür şehit haberleriyle sarsılmıyordu" diyen Şentop, "Bu gözyaşlarını uzun süredir unutmaya çalışıyorduk, unutmaya başlamıştık. Güneydoğu sorunu, 30'lu yıllarda doğu sorunu olarak ifade edildi. Sonra terör ve Kürt sorunu olarak ifade edilen bu sorun, Türkiye'de yeni ortaya çıkan bir sorun değil. Tanzimat'a kadar bu sorunla ilgili birçok olaya rastlamak mümkün. Bu meseleyi 5-10 yıllık görmek yanlıştır" diye konuştu.

Anadolu topraklarındaki insanları bir arada tutan bin yıllık değerler bulunduğuna dikkati çeken Şentop, terörün, bin yıldır bu topraklarda geliştirilen bir arada yaşama ve kardeşlik şuurunu tehdit eder hale geldiğini vurguladı.

Şentop, şöyle devam etti:

"Çözüm süreciyle sadece terörü sona erdirmeye değil, bizi bu topraklarda bir arada tutan birliktelik, kardeşlik şuurunu da yeniden ihya edecek mekanizmaları devreye sokmaya çalışıyoruz. Bu süreçte birinci hedef terörü sona erdirmektir ama esasen bu sorunu bir daha ortaya çıkartmayacak derecede bin yıllık tarihimizdeki birlik, beraberlik şuurunu da yeniden güçlendirecek neticeyi de arzu ediyoruz. Büyük dikkat ve titizlikle, büyük bir tahammülle bunu yürütmeye çalışıyoruz. Bu sürecin esasen muhatabı da milletimizin kendisidir. Bütün milletimiz, etnik kökenine bakılmaksızın ama bilhassa Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan Kürt etnik kökenine mensup kardeşlerimiz, vatandaşlarımızdır. Bu sürecin gerçek muhatabı onlardır. Herhangi bir siyasi parti, örgüt, kişi veya kişiler değildir. Gerçek muhatabı bölgede yaşayan insanlarımızdır."

"Bütün bunlara çözüm sürecini dikkate alarak tahammül edecek, göz yumacak değiliz"

6-7 Ekim'deki olaylarda birçok kişinin zarar gördüğünü hatırlatan Şentop, AK Parti ve başka siyasi parti binalarının da zarar gördüğünü söyledi.

Bölgede yaşayan Kürt kökenli insanların, yaşanan hadiselere rağmen sürecin devamından yana olduğunu açıkça söylediklerini dile getiren Şentop, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çözüm sürecinin bedeli asayişin bozulması, esnafın dükkanlarının, kamu binalarının, parti ve belediye binalarının taşlanması, zarar verilmesi değil. Bunun alternatifi, bedeli, maliyeti bu değil. Bütün bunlara çözüm sürecini dikkate alarak tahammül edecek, göz yumacak değiliz. Bu, ayrı bir konu. Bu sürecin gerçek muhatabı genel olarak milletimiz ama özelde de bölgede yaşayan vatandaşlarımızdır. Buradaki temel problem, süreç devam ederken dün Hakkari'de yaşadığımız olayları, 6-7 Ekim'de yaşadığımız olayları engellemektir. Bu sürecin içinde yer alan bir siyasi partinin yetkilileri, bölgesel aktörleri de bu süreci bozan taraf olmak için açıklamalar yapıyor. Onlar da bu süreci bozan taraf olmanın sorumluluğunu taşımaktan endişe ediyorlar ama sürecin gerektirdiği sorumluluğu taşıma konusunda da irade ortaya koyamıyorlar.

Karşımızdaki kurumsallaşmış bir parti değil. Uzaktan kumandayla verilen talimatlarla hareket eden, vermiş olduğu sözü, almış olduğu kararları talimatla bozan siyasi hareket. Bölgeyi temsil eden, siyasi ve sosyal hayatta bölgede tekel oluşturmaya çalışan bir siyasi parti." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti
    00:23 ABD, Filistin'in BM'ye tam üyeliği istenilen karar tasarısını veto etti

    ABD, BM Güvenlik Konseyi'nde Filistin'in BM'ye tam üyeliği talep edilen karar tasarısını veto etti. Oylamada 12 evet, 2 çekimser oy kullanılırken, ABD tasarıyı veto etti.

  • Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti
    23:43 Bolu Belediye Meclisi, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması maddesini komisyona iade etti

    Bolu Belediye Meclisi'nde yapılan toplantıda, Gölcük Tabiat Parkı'ndaki yapıların kiralanması konusu görüşüldü. Gölcük Platformu üyeleri, bungalovların kullanımına karşı çıkarak protesto gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Tanju Özcan, maddenin komisyona iade edileceğini açıkladı.

  • Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi
    23:38 Bosna Hersek'te Srebrenitsa Soykırımı İnkar Edildi

    Bosna Hersek'in Sırp Cumhuriyeti'nde düzenlenen gösteride binlerce Bosnalı Sırp, Srebrenitsa soykırımının inkar edildiği bir protestoya katıldı. Gösteride RS Başkanı Milorad Dodik ve diğer önemli Sırp yetkililer konuşma yaptı. Dodik, Srebrenitsa'da yaşananların savaş sonucu işlenen bir suç olduğunu ancak soykırım olmadığını savundu. RS hükümeti, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Srebrenitsa Soykırımı Anma Günü karar taslağına tepki olarak bu gösteriyi düzenledi.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu
    22:52 Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları belli oldu

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı'nın başkan yardımcıları Belediye Meclis üyeleri Abdullah Burak Livan ve Eda Büyükdemirci olarak atanmıştır.

  • Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı
    22:47 Kastamonu Belediye Başkanı Ulaşım Sorununu Çözmek İçin Toplantı Yaptı

    Kastamonu Belediye Başkanı Hasan Baltacı, göreve başlamasının ardından şehir içi ulaşım problemini çözmek için S.S. Kastamonu Özel Halk Otobüsü İşletmesi ile toplantı gerçekleştirdi. Ulaşım master planı, mesafeye göre ücret, sarı otobüs ve otoparklar gibi konuları bilimsel ve akılcı çözümlerle hayata geçireceklerini belirtti.


Advertisement