AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

"Türkiye’deki değişimi anlamak için Türkiye dışına çıkmak gerekiyor.

07.12.2014 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, " Türkiye'deki değişimi anlamak için Türkiye dışına çıkmak gerekiyor. Oradan baktığınızda değişimi ve insanların Türkiye'ye bakışını gözlerinden okuyabiliyorsunuz" dedi.

Şentop, partisinin Çerkezköy ilçe başkanlığı kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde il kongrelerinin de şubat ayı başında tamamlanmasının planlandığını ve ardından da seçim takviminin başlayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Böyle dar bir süreçte her babayiğidin harcı değil. Diğer partiler de kongreleri erteliyor. Kongreler, kırgınlıkların yaşandığı dönemler. Kişisel kariyer hesapları var. Bu hesapları aşamadıkları için ciddi kırgınlıkları oluyor. CHP'nin kongresi olsaydı arkadakiler havada uçuşabilirdi. Halbuki AK Parti, bir siyasi parti olarak önüne çok büyük hedefler koydu. 2023 vizyonunu açıkladık 2011'de.  2053-2071 hedeflerini koyduk. Böyle büyük hedeflerle projelerle hareket eden bir siyasi partinin mensuplarının kendi kişisel hesaplarıyla hareket etmez."

Partilerinde 9 milyon üye olduğunu, böyle bir teşkilatta ufak tefek anlaşmazlıkların olabileceğini ve kolay şekilde çözme gücüne sahip olduklarını belirten Şentop, kongre süreçlerini seçime hazırlık süreci olarak gördüklerini ve seçim stratejisinin fitilini ateşlediklerini dile getirdi.

-Cumhurbaşkanlığı seçimi

"Türkiye'deki değişimi anlamak için Türkiye dışına çıkmak gerekiyor. Oradan baktığınızda değişimi ve insanların Türkiye'ye bakışını gözlerinden okuyabiliyorsunuz" diye konuşan  Şentop, ülkede özgüven devri yaşandığına işaret etti.

Şentop, cumhurbaşkanlığı seçiminde özgüven ve aşağılık kompleksi arasında seçim yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Muhalefet aşağılık kompleksiyle bir araya geldi bir aday gösterdi. Muhammed'i Mehmet'e çeviriyor. İsminden utanıyor. İhsan soyadını da İhsanoğlu'na çeviriyor. İsmin çağrışımlarından utanan bir zihniyetin örneğini veriyor. Onu aday gösterenler de ismin geri kalanından utanıyor. Eski Türkiye'nin adayıydı. Kendi geçmişinden utanan bir insan örneğiydi. Yaptığımız projeler, belki birçok kişinin aklına gelmiş projelerdi ama hiç birisi projelerini tamamlayamamıştı."

En önemli özelliklerinin verdikleri sözleri yerine getirmek olduğunu vurgulayan Şentop, "Verdiğimiz sözü tutarız. Başladığımız bir işi de bitiririz. Hatta vaktinden önce bitiririz.  Cumhurbaşkanımızın, başbakanlık yaptığı dönemde havaalanı projemizde hatırlarsanız açık bir şekilde tarih aldı ve o tarihten önce bütün büyük projeler ile birlikte bitirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Kongreye, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Özlem Yemişçi ve Ziyaeddin Akbulut, Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay ve partililer katıldı. - Tekirdağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement