AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bu seçimin projesi HDP. Şöyle hesaplıyorlar, 'HDP barajı geçerse o zaman parlamentoda AK Parti'nin milletvekili sayısını azaltırız' diyorlar.

22.05.2015 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "Bu seçimin projesi HDP. Şöyle hesaplıyorlar, 'HDP barajı geçerse o zaman parlamentoda AK Parti'nin milletvekili sayısını azaltırız' diyorlar. Öyle bir şey ki CHP'liler, bazı yerlerde MHP'liler de HDP'ye çalışıyorlar" dedi.

Şentop, seçim çalışmaları kapsamında Küçükçekmece'deki Hasırcıarnavut Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği'nde vatandaşlarla bir araya geldi.

Seçimlerle ilgili muhalefet partilerinin bazı hesaplar yaptığını belirten Şentop, "Bu seçimin projesi HDP. Şöyle hesaplıyorlar, 'HDP barajı geçerse o zaman parlamentoda AK Parti'nin milletvekili sayısını azaltırız' diyorlar. Öyle bir şey ki CHP'liler, bazı yerlerde MHP'liler de HDP'ye çalışıyorlar. CHP'li belediyelerin HDP bayrağı astığını arkadaşlarımız kameralarla, fotoğraflarla tespit ettiler" diye konuştu.

Şentop, İstanbul'un ilçelerinden birinde CHP'li bir meclis üyesinin kendisine oyunu HDP'ye vereceğini söylediğini ifade ederek, bu stratejiyle amaçlananın AK Parti'ye daha fazla zarar verebilmek olduğunu vurguladı.

AK Parti'nin seçimi kazanmak ve ülkeyi yönetmek hedefiyle siyaset yaptığını dile getiren Şentop, şöyle konuştu:

"Maksatları kazanmak değil, kazanamayacaklarını biliyorlar. Maksat AK Parti zayıflasın. Peki, AK Parti zayıflasın derken hükümeti falan kuramasın mı, hayır, öyle değil. Ben hesabı size söyleyeyim. HDP barajı aşarsa kaç milletvekili çıkaracak, 50'nin altında. HDP'nin şu anda kaç tane milletvekili var, 36. Ne olacak? 10 tane daha fazla alsın, olay bu. Bunu da sadece AK Parti'den almıyor, CHP ve MHP'den de alıyor. Yani bugünkü parlamento tablosunda çok ciddi bir değişim olmuyor esasında. Peki nedir? HDP barajı aşamazsa, AK Parti'nin yeni anayasayı tek başına yapabilecek bir çoğunluğu garanti olacak. HDP aşarsa, bu ihtimalli olacak. Oynadıkları şey bu."

Şentop, Türkiye'de 2002'den bu yana toplanan, biriktirilen tüm paraların devlete harcandığını aktardı.

Devletin açığını toparladıklarını belirten Şentop, "Bundan sonra bu birikimi artık devlete değil, millete harcayacağımız bir dönem olacak. Buna dair belirtileri de aşağı yukarı bir yıldır hükümet sürecimizde görüyoruz" ifadelerini kullandı.

"Sistem istikrar üretsin diyoruz"

Şentop, Türkiye'nin AK Parti öncesi dönemde en önemli sorunlarından birinin siyasi istikrarsızlık olduğuna dikkati çekti.

Bu sistemin istikrarlı hükümet üretmediğini belirten Şentop, "Arada oluyor mu, oluyor. AK Parti geldi 2002'de istikrarlı hükümet çıktı ama bu istikrarı hükümet değil millet üretti. Millet bu sistem içinde AK Parti'yi destekleyerek istikrarlı hükümet üretti. Biz, hükümet istikrarını garanti altına alalım, 'sistem istikrar üretsin' diyoruz" diye konuştu.

Şentop, başkanlık sisteminin Türkiye'ye yabancı olmadığının altını çizdi. Yerel seçimlerde, belediyelerde bu sistemin 1830'lardan bu yana uygulandığını aktaran Şentop, şunları kaydetti:

"6 ayda bir, her yıl belediye başkanı değişmiyor. Meclis çoğunluğu değişti, istifalar oldu, başkan düştü, yerine başkan seçelim hikayesi yok. Seçiyorsun başkanı, 5 yıl devam ediyor başkan. İşte istikrar. Bizim dediğimiz bu. Yerelde uyguladığımız ve çok yakından tanıdığımız bu sistemi Türkiye'nin merkezi hükümetinde de, Ankara'da da uygulayalım, dediğimiz bu. Amerika'ya falan gitmeye gerek yok. Meclisi ayrı, başkanı ayrı seçelim. Niye, belirlilik olsun. Seçim akşamı hükümetimiz belli olsun, istikrar olsun. 4-5 yıl seçtiğimiz hükümet görevinin başında olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement