AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Malatya'da - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Malatya'da

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Bütün manipülasyonlara rağmen, bütün entrikalara rağmen hala kararlılıkla bu süreç devam ediyorsa AK Parti ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve kurucu Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı bu işin içinde var da ondan devam ediyor" dedi.

14.02.2015 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, çözüm süreciyle ilgili olarak, "Bütün manipülasyonlara rağmen, bütün entrikalara rağmen hala kararlılıkla bu süreç devam ediyorsa AK Parti ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve kurucu Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı bu işin içinde var da ondan devam ediyor" dedi.

Malatya İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Şentop, burada yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kuzey Carolina eyaletinin Chapel Hill kasabasında 3 Müslüman gencin başlarından vurularak öldürüldüğünü hatırlatan Şentop, "Cumhurbaşkanımız, kurucu başkanımızın Güney Amerika ziyaretinde Amerika Birleşik Devleleri'nde sadece Müslüman oldukları için katledilen 3 Müslüman kardeşimizin katli hadisesi üzerine Amerika Birleşik Devletleri'ne hiçbir tepki verilmediğinde dünyada tek bir delikanlı ses çıktı. Recep Tayyip Erdoğan dedi ki 'Niye susuyorsunuz?' Aradan 72 saat geçmiş, 72 saat sonra Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Obama bir yazılı açıklama yaptı" diye konuştu.

Çözüm sürecine de değinen Şentop, süreç konusunda önemli adımlar atıldığını belirterek, "Çözüm süreci diye adlandırılan süreç büyük Türkiye sevdalarının, davalarının önemli taşlarından biri" dedi.

Şentop, Türkiye'nin büyüyüp gelişmesini engellemek isteyenlerin Kürt sorununu sürekli "kaşıyıp durduklarını" dile getirerek, şöyle devam etti:

"Herkes Kürt sorunu konusunda ne yapılması gerekirdi onu biliyordu ancak kimse bunun üzerine gidecek ve çözecek kararlılığı gösteremiyordu. Kim gösterebilir bunu? AK Parti, kim gösterebilir? Recep Tayyip Erdoğan ancak onun öncülüğünde Türkiye böyle bir sürecin içine girebildi. Bütün manipülasyonlara rağmen, bütün entrikalara rağmen hala kararlılıkla bu süreç devam ediyorsa AK Parti ve Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun ve kurucu Genel Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın kararlılığı bu işin içinde var da ondan devam ediyor."

"Türkiye'de parti enflasyonu var"

Şentop, Türkiye'de diğer partilerin "AK Parti bir yanlış yapsın ve ayağı tökezlesin" diye beklediğini ancak onların istediklerinin olmadığını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'a rakip olarak diğer bütün siyasi partilerin bir araya gelerek Ekmeleddin İhsanoğlu'nu desteklediklerini söyleyen Şentop, şunları konuştu:

"Türkiye'de parti çok, parti enflasyonu var. Adını, sanını bilmediğiniz 3 kişi, 5 kişi bir araya gelmiş genel merkezlerinin kirasını ödeyemeyen partiler Ekmeleddin Bey'i o zaman desteklediler. İşte ne varsa ne buldularsa hepsini topladılar, AK Parti'nin karşısına çıkardılar. Bu operasyon işini de paralel yapıya, paralel cuntaya verdiler. 17-25 Aralık operasyonları, bir darbe teşebbüsü olarak ifade ettiğimiz bu operasyonlar aslında şimdi 'AK Parti karşısında teker teker mücadele ettik, yenildik, bir araya gelelim hepimiz beraber AK Parti düşmanlığında, karşıtlığında birleşelim' dediler. 30 Mart öncesinde milletimiz cevabını verdi. 10 Ağustos seçimlerinden önce birleştiler. 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletimiz cevabını verdi. İnşallah 7 Haziran 2015 seçimlerinde de bu sefer anlamakta zorlanan zihinlere de anlayacakları şekilde 7 Haziran 2015 seçimleri akşamı milletimiz cevabını verecek."

"Kılıçdaroğlu, mahçup olduğu için yurtdışına çıkamıyor"

Ana muhalefet partisi CHP'yi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Şentop, "Türkiye'nin içler acısı ana muhalefet partisi genel başkanının Türkiye siyasetine dair söylediği herhangi bir çözüm, çare, analizi yok. Analiz diye söyledikleri de hepsi yanlış. Bundan bir yıl önce Portekiz'e gitmişti. Artık yurtdışına da çıkamıyor tabii mahçup olduğu için. Birkaç kez gidip Portekiz'de konuşma yaparken Türkiye ekonomisinin kötüye gittiğini anlatmaya başlıyor. Portekiz Ekonomi Bakanı 'Dur kardeşim sen ne diyorsun' diyor. 'Biz Türkiye'ye imreniyoruz. Türkiye gibi olmak için uğraşıyoruz sen Türkiye'yi bize kötülüyorsun' diyor. Birkaç rakam falan söylüyor bunun üzerine konuşmasını yarım bırakıyor. Gittiği birkaç yerde daha benzer bir durumla karşılaştı. ya bilmiyor ya yalan söylüyor. Alışık buna ama her halükarda mahcup oldu. Artık yurtdışına çıkacak yüzü de kalmadı. Şimdi siyaset olarak yaptıkları tek şey AK Parti'yi eleştirmek, Genel Başkanımızın sözlerine cevap vermek, Cumhurbaşkanımızın konuşmalarına cevap yetiştirmeye çalışmak."

"MHP'yi var eden sadece karşıtlıktır"

Şentop, Türkiye'de gerçek manada muhalefet olmadığını, gerçek manada muhalefete ihtiyaç duyulduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Milliyetçi Hareket Partisi zaten ayrı bir alem biliyorsunuz. Genel Başkanının ismi dışında devletle alakaları yok. 'Devletin bekası, sorunu' diyorlar ama bizim bildiğimiz devlet mi yoksa genel başka devlet mi, onun bekası mı anlayamıyoruz. Birçok yerde özellikle bu çözüm süreciyle ilgili devletin bekası ifadelerini ben Devlet Bahçeli'nin bekası diye anlıyorum. Çünkü çözüm süreci başarılı olur da Türkiye'de bu şiddet ortamı ortadan kalkar, silahlar susarsa Türkiye'de bütünüyle bir barış ortaya çıkarsa bütün bölgelerimizde o zaman HDP gibi bir parti nasıl zayıflayacak, küçülecekse MHP gibi bir parti de küçülecek, zayıflayacak. Bu partiyi var eden sadece karşıtlıktır. Sadece bölgede devam eden sorunlar, çatışma ve şiddet ortamıdır. Bunu istismar eden, bununla büyüyen bir siyasi parti. Onun için çözüm süreci başarılı olduğunda MHP yüzde 10'un çok çok altında bir baskı grubuna dönüşecek bir siyasi parti olacak. O bakımdan bu çözüm sürecinin başarılı olmaması bir devletin bekası, sorunudur ama bu bizim bildiğimiz devletin değil Devlet Bahçeli'nin bekası, sorunudur."

Şentop, Davos'taki "One minute" olayından sonra bir uluslararası projenin, Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan'ı siyasette devre dışı bırakmak, AK Parti'yi zayıflatmak, Türkiye'nin uluslararası gücünü, itibarını, yüksek çıkan sesini kesmek için harekete geçirildiğini ifade etti.

İl Danışma Toplantısı'nın ardından bir otelde düzenlenen Seçim İşleri Başkanlığı Malatya Bölge Toplantısı'na başkanlık yapan Şentop, katılımcılarla seçim çalışmalarını ele aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement