AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: "Hiç Kimse Fetö Ticareti Yapmamalıdır" - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: "Hiç Kimse Fetö Ticareti Yapmamalıdır"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, hiç kimsenin FETÖ ticareti yapmaması gerektiğine işaret ederek, "Hiç kimse kendi ticaretini, makam ve mevkisi için yolunu açmaya teşebbüs etmemelidir.

12.09.2016 20:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, hiç kimsenin FETÖ ticareti yapmaması gerektiğine işaret ederek, "Hiç kimse kendi ticaretini, makam ve mevkisi için yolunu açmaya teşebbüs etmemelidir. Bunlara asla müsaade etmeyiz. FETÖ ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz" dedi.

Sorgun, partisinin bir otelde düzenlediği bayramlaşma programında, bayramı sevinç ve hüzün içinde geçirdiklerini söyledi.

Tarih boyunca jeopolitik konumundan dolayı Türkiye'nin hep ilgi çeken bir bölgede yer aldığına dikkati çeken Sorgun, bu coğrafyada bulunmanın büyük bedelleri olduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin çok sayıda terör örgütüyle mücadele ettiğini hatırlatan Sorgun, " Van'da terör saldırısı oldu. Yaralılarımız var. Dün, Diyarbakır'da mezarlıkta çok miktarda patlayıcılar bulundu. Bunlar için bayramın bir anlamı var mı? Bırakın bayramı bölgeye hizmet eden ambulansı, baraj ve yol yapan makineleri yakabiliyorlarsa bunun hedefi bellidir." diye konuştu.

PKK'nın bölge halkını hizmetten mahrum bırakarak devrim yapacağına inandığını aktaran Sorgun, Doğu ve Güneydoğu illerindeki vatandaşların kendilerinden terör örgütüne yönelik operasyonu sonuna kadar sürdürmesini istediğini bildirdi.

FETÖ soruşturmaları

Sorgun, FETÖ soruşturması kapsamında kamuda açığa alınan ve görevden uzaklaştırılanlara ilişkin, pirincin içindeki beyaz taşların ayrıldığını ifade etti.

Kişiler hakkında bilgi ve belge olmadan işlem yapılmadığını anlatan Sorgun, "Kimseye de kefil olmuyoruz. Bu görevden alınanlara ilişkin bazı yanlışlıklar olabilir. İllerde kriz masaları kuruldu. Yanlışlıkla görevden alınanlar yeniden görevine dönecek. Ama bir taraftan da parasıyla, silahıyla asrın ihanetine destek vermişse asla acımayız. Eğer onlara acırsak, millete acımamış oluruz. Bu kadar net." şeklinde konuştu.

"Hiç kimse hariçten gazel okuyarak siyaseti dizayn etmeye çalışmasın"

Sorgun, "Siyaset kendini neden temizlemiyor?" diyenlerin olduğunu belirterek siyasetin, 17-25 Aralık'tan sonra birçok defa sınavdan geçtiğini, AK Parti'nin seçim ve kongreler yaptığını dile getirdi.

Siyasetin kendi içinde temizliğini yaptığını aktaran Sorgun, şunları kaydetti:

"Hiç kimse hariçten gazel okuyarak siyaseti dizayn etmeye çalışmasın. Parti olarak içimizde varsa ki çok az miktarda olabilir, tabiri caizse safralarımızı temizliyoruz. Bunda da hiçbir tereddüdümüz yok. Ama bunun üzerinde hiç kimse siyaseti ve bürokrasiyi dizayn etmeye kalkmamalıdır. Hiç kimse FETÖ ticareti yapmamalıdır. Kendi ticaretini, makam ve mevkisi için yolunu açmaya teşebbüs etmemelidir. Bunlara asla müsaade etmeyiz. FETÖ ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sonuna kadar sürdüreceğiz."

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ise Türkiye'nin millileştiğini, milletin ortak duruşla hainlere fırsat vermediğini söyledi.

Türkiye'nin birçok cephede mücadele ettiğini anlatan Erdem, dünyanın da Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında olduğunu bildirdi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mesajının okunduğu programa, AK Parti Konya milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Başkanı Musa Arat, ilçe belediye başkanları, oda başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: "Hiç Kimse Fetö Ticareti Yapmamalıdır"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sorgun: 'Hiç Kimse Fetö Ticareti Yapmamalıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement