AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Türkiye'de kim demokrasiye ve millet iradesine halel getirmeye çalışıyorsa, hukuku onun başında zebani gibi diken anlayışı ortaya koyan bir sürecin içerisindeyiz" dedi.

13.01.2013 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, " Türkiye'de kim demokrasiye ve millet iradesine halel getirmeye çalışıyorsa, hukuku onun başında zebani gibi diken anlayışı ortaya koyan bir sürecin içerisindeyiz" dedi.

Soylu, Zonguldak'ın Gökçebey ilçesine bağlı Bakacakkadı beldesindeki 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü'nde düzenlenen partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı ile Siyaset Akademisi Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada, 28 Şubat'ta Türkiye'ye verilmek istenen mesajı, 2002 seçimlerinde halkın verdiği oylarla reddettiğini söyledi.

Türkiye'de çok şeyin değiştiğini, doktorların vatandaşların ayağına gittiğini, filmlerde ve dizilerde görülen ambulans helikopterlerle hizmetler verildiğini ifade eden Soylu, Van depreminde de devletin önemli hizmetlerde bulunduğunu, 1999'da kaybedilen itibarın da yeniden inşa ediliğini kaydetti.

Türkiye'nin önündeki sürecin bir taraftan kolay bir taraftan da zor olduğunu vurgulayan Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin son 10 yıldır demokratikleşmesi, 21. yüzyılda adam gibi bir devlet olabilmesi ve büyük bir millet olabilmesi için çaba sarf eden bu anlayışa karşı, 'hayır biz bu işe katkı koymayalım, sinelim, bekleyelim, belki ayakları takılırsa bir şekilde biz işin başına gelebiliriz' diye bekleşmek; Allah'a yemin ederim ki, 1961 darbesinde 16-17 Eylül'de Menderes asılırken sessiz durmak gibi alçak bir şeydir. Şimdi yepyeni bir Türkiye var. O yepyeni Türkiye'nin kıymetini bilebilme fırsatını ortaya koyabilen bir kadronun içerisindeyiz. Geçmişin hesabını demokratik bir şekilde görebilen, öyle rövanşist bir mantıkla değil, demokratik bir şekilde gören, bunu yaparken de hep birlikte geleceği inşa etmek için kimseyi ötekileştirmemeyi ortaya koyan anlayışla karşı karşıyayız."

-"Demokrasiden vazgeçmek yok"-

Soylu, Türkiye'nin yenileştiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'de kim demokrasiye ve millet iradesine halel getirmeye çalışıyorsa, hukuku onun başında zebani gibi diken anlayışı ortaya koyan bir sürecin içerisindeyiz. Af yok, demokrasiden vazgeçmek gibi bir şey söz konusu değil. Bu memlekette sadece 4 tane yıldızı olan insanlar, o yıldızları taşıdıkları için mahkemece çağırdığı halde mahkemeye gitmiyorlardı. 'Bu hakkaniyet değildir' diye haykırdım, şimdi öyle değil. Hepimizi eşit olduğu bir Türkiye var."

-Başkanlık sistemi-

Başkanlık sistemi konusunda iddia sahibi olan bir kişi olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Bunu parlamenter sistem çok kötü olduğundan söylüyor değilim. Türkiye'de parlamenter sistemin, bürokratik oligarşi tarafından teslim alındığına inandığım için bunu söylüyorum. Önümüzde bulunan kronik sorunların önemli bir şekilde parlamenter sistemle çözülemeyeceğini düşünüyorum. Nasıl Türkiye'yi büyüteceksiniz- Parlamenter Türkiye'de cinsiyet açısından da kadını önceleyen bir sistem olamaz. Ancak Recep Tayyip Erdoğan gibi birisi çıkarda, işte bugün ki parlamento da olan kadın milletvekili sayısını oraya getirebilir. Başka kimse getiremez, sistem müsaade etmez."

Soylu, yepyeni bir sistem inşa edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Siz zannetmeyin ki Başbakanın 3 dönemi bitiyor. Cumhurbaşkanı inşallah, aday olursa seçilecek, benim gönlüm öyle. Cumhurbaşkanlığı süresi 5 artı 5 olacak, 10 yıllık görev süresi var mı var. Başkanlık sistemi gelirse ne olacak, gene 10 yıllık görev süresi. Yani Recep Tayyip Erdoğan için değişen bir şey yok. Kimse bunu sayın Başbakan için başkanlık sistemi, yarı başkanlık sistemi gibi bir anlayışı koyuyor gibi düşünmesin. Bu Türkiye'nin büyük bir devlet olabilmesi için şarttır. Bunu yapmazsa patinajımız devam edecektir" diye konuştu.

Soylu, konuşmasının ardından Siyaset Akademisi'ne destek olanlara teşekkür belgelerini takdim etti.

Törene, AK Parti MKYK Üyesi Emine Çift, AK Parti Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar ve bazı belediye başkanları katıldı.

Muhabir: Erdinç Aksoy

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - ZONGULDAK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement