AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"Bugün gazetelerde yazıyor.

15.09.2014 23:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "paralel yapının" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve kendisinin de aralarında bulunduğu bazı isimler hakkında Lahey Adalet Divanına şikayette bulunduğunu belirterek "Ey paralelciler, size sesleniyorum: Dünyanın bir ucuna gitseniz de bu mahkemenin önünde hesap vereceksiniz, hesap" dedi.

Soylu, AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen İlçe Danışma Meclisi Toplantısı'nda, son 1, 1,5 ay içinde Türkiye'de demokrasi ve milli iradenin güzelliklerini yaşadıklarını, bu dönemde yaşananların 10-15 sene önce insanların zihinlerinden dahi geçirilmediğini ifade etti.

Çok badirelerden geçildiğini, birçok gailelerle karşı karşıya kalındığını anlatan Soylu, "Tam 350 yıldır bu topraklarda, bu ülkenin ve coğrafyanın üzerine bir şekilde yüklenilmeye çalışılan Karlofça vesayetinden, bu ülkenin insanı her noktada kurtulmaya, her noktada kendisini bu badirelerle ve bu gailelerden kurtarmaya çalıştı. Ama müsaade etmediler. Darbelerle müsaade etmediler. Entrikalarla müsaade etmediler. Hilelerle müsaade etmediler ve Türkiye hep bu güzel günleri, hep demokrasinin ve milli iradenin bütün açıklığıyla beraber 785 bin kilometrekarenin üzerine örttüğü bu güzel günleri bekledi" şeklinde konuştu.

Halkın sabrettiğini ve gayret gösterdiğini, sabrın sonunda bir tek sandığa ve milli iradeye sığındığını vurgulayan Soylu, "Sığındığı milletti, sığındığı oydu, sığındığı sandıktı ve o güzel günlerin hasretiyle beraber demokrasiye milli iradeye sımsıkı sahip çıktı" ifadesini kullandı.

Soylu, 10 Ağustos'ta yapılan seçimin sadece bir cumhurbaşkanlığı seçimi olmadığın belirterek şöyle devam etti:

"Bu büyük bir devrimdir, bu millet devrimidir, bu Anadolu devrimidir, bu, bu coğrafyanın devrimidir. 10 Ağustos'ta biz sadece Sayın Cumhurbaşkanımızı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı, bu milletin oylarıyla beraber cumhurbaşkanı seçmedik. Biz bunun bilinci içindeyiz. Biz bu toprakların bütün medeniyetini yarına taşıyabilecek bir anlayışı o sandıktan yüzde 52 ile beraber çıkardık. O sandıktan sadece Recep Tayyip Erdoğan çıkmadı, 1071'de Anadolu'ya giren Sultan Alparslan çıktı, o sandıktan, Ertuğrul Gazi çıktı, Osman Gazi çıktı. O sandıktan sadece Recep Tayyip Erdoğan çıkmadı, o sandıktan Fatih Sultan Mehmet Han çıktı, o sandıktan Kanuni Sultan Süleyman çıktı, o sandıktan Abdulhamit çıktı, o sandıktan Abdülmecit çıktı, o sandıktan Gazi Mustafa Kemal çıktı, O sandıktan Adnan Menderes çıktı, rahmetli Özal çıktı, rahmetli Erbakan çıktı, bu milletin mağdurları çıktı, bu milletin mazlumları çıktı o sandıktan. Onun için 12 yıldır, Türkiye'de büyük uğraşı ortaya koyan AK Parti kadroları Allah'a şükürler olsun vesayeti sonlandırdılar."

"Türkiye'de, hep beraber haykırıyorsak 'ilk 10 büyük devlet içinde olacağız, arabamızı da yapacağız, uçağımızı da yapacağız' diyorsak bu neyle oldu? Oyla oldu, demokrasiyle oldu" diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bugün, Kılıçdaroğlu kalkıp diyor ki:  'Türkiye'yi gerginleştiriyor iktidar.' Hayır. Bu iktidarın hiçbir mensubu, üyesi, Türkiye'yi bugüne kadar gerginleştirmedi. Tam tersi, Türkiye'de normalleşmeyi sağlayıp, bu ülkede birliğin, beraberliğin, kardeşliğin, bu ülkede birbirini sevmenin ne demek olduğunu, 'baldıran zehri de olsa içeriz' diyerek 77 milyona açıldı."

Önlerindeki süreçte yapılacak çok işler bulunduğunu, bunlardan en önemlisinin yeni anayasa olduğunu ifade eden Soylu, şöyle devam etti:

"Bu ülkede 1980 darbesi 1982 Anayasası'nı yapmıştır. Bizi istedikleri gibi yönetmeye, bizi istedikleri gibi istedikleri şekilde ve istedikleri düzende yaşatmaya yönelik bir anlayışı ortaya koymaya yönelik anayasalar oluşturmuşlardır. Şimdi bu milletin elinde bir fırsat vardır. Kendi anayasasını yapmak, darbelerle oluşturdukları kurucu meclisten değil, bu sivil insanların, bu aziz milletin hem de 77 milyon insanın bir arada toplumsal sözleşmeyi yapmaya yönelik anlayışa ihtiyacı var. Bu bizim millete en önemli vaatlerimizden, en önemli taahhütlerimizden bir tanesidir. Onun için 2015 seçimleri bizim için önemlidir. 2015 seçimlerinde AK Parti çok çalışıp, gayret gösterip, hedeflerine, Türkiye'nin büyük hedeflerine varacak anlayışı bir şekilde sürdürmelidir. 2015 seçimlerinde Türkiye'nin yeni anayasasını yapabilmesini temin edebilmek için en az 330 milletvekiline ihtiyacımız var."

-"Ey paralelciler, size sesleniyorum..."

Soylu, 10 Ağustos'ta verilen mücadelenin Türkiye'nin istiklalinin ve  istikbalinin mücadelesi olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

"Hiç merak etmeyin, bu ülkede çözüm süreci devam edecektir. Bugün gazetelerde yazıyor. Benim ismimle beraber Sayın cumhurbaşkanımızdan başlayarak Lahey Adalet Divanına bizi güya şikayet etmişler, bu paralelciler. Ey paralelciler, size sesleniyorum:  Dünyanın bir ucuna gitseniz de bu mahkemenin önünde hesap vereceksiniz, hesap. Paralelle mücadele devam edecektir. Bunu bu güzel kadrolarla anlamlı kadrolarla gerçekleştireceğiz." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement