AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması

"Balyoz, Ergenekon, Ay ışığı, Gezi olayları, 17 25 Aralık darbesini yaptılar.

08.11.2014 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, "Balyoz, Ergenekon, Ay ışığı, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesini yaptılar. 6-7 Ekim'de çözüm sürecini sabotaj etmeye çalıştılar ama biz 2023 hedeflerine öncü ve büyük Türkiye ile beraber ulaşacağız. Biz ne yaptığımızı, neye adım attığımızı biliyoruz" dedi.

Soylu, Babaeski İlçe Başkanlığı 5. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti kongrelerinin demokrasi içerisinde gerçekleştiğini söyledi.

Türkiye'de hayal edilemeyecek hizmetlerin yapıldığını belirten Soylu, Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü ve büyük bir devlet olduğunu belirtti.

AK Parti iktidarı döneminde yapılan hizmetleri anlatan Soylu, Türkiye'nin istikrarını ve huzurunu bozmaya kimsenin gücünün yetmeyeceğini ifade etti.

Hizmetlerin altında milletin imzasının olduğunu dile getiren Soylu, şunları kaydetti:

"AK Parti milletin partisidir. Balyoz, Ergenekon, Ay ışığı, Gezi olayları, 17-25 Aralık darbesini yaptılar. 6-7 Ekim'de çözüm sürecini sabotaj etmeye çalıştılar ama biz 2023 hedeflerine öncü ve büyük Türkiye ile beraber ulaşacağız. Biz ne yaptığımızı, neye adım attığımızı biliyoruz. Milletimizin bize hangi vekaleti verdiğini biliyoruz. Bu ülkenin gelişmemesi için, bu ülkenin ilerlememesi için hangi tuzakları ortaya koyduklarını biliyoruz. Türkiye'nin büyük hedefleri var, onlar ne yaparlarsa yapsınlar. Onlar Gezi olaylarını yapacaklar, biz hedefimizi büyüteceğiz ve uçak üreteceğiz. Onlar 17-25 Aralık'ı yapacaklar, biz istihbarat uydusu imal edeceğiz. Onlar bu ülkede 6-7 Ekim olaylarıyla beraber kardeşi kardeşe düşürüp bu ülkenin ekonomisini, istikrarını, demokrasisinin huzursuzluk içerisine girmesini isteyecekler, biz kamu düzenini sağlayacağız, bir taraftan da 2 trilyon dolar gayri safi hasılaya ulaştırma hedefini ortaya koyacağız."

"Cumhurbaşkanına hakaret etmek, milletin iradesine saygısızlıktır"

Soylu, son günlerde 20 milyon 600 bin oyla Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'a, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun hakaret eden konuşmalarının olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanına hiç kimsenin hakaret edemeyeceğini dile getiren Soylu, şöyle devam etti:

"Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan'a hakarete varan sözlerini medyada ve konuşmalarını sık sık duyar olduk. Daha 10 Ağustos yeni geçti. Bu ne akıl almaz bir hırstır. Bu ne kendini bilmezliktir. AK Parti'nin 9,5 milyon üyesi var. Cumhurbaşkanına hakaret etmek, milletin iradesine saygısızlıktır. Ona kötü söz söylemek devlet geleneklerimize uymayan bir davranıştır. Buradan, Bahçeli'yi de Kılıçdaroğlu'nu da uyarıyorum, bu ülkede muhalefet partisi liderleri, siyasi parti liderleriyle birtakım rekabet içerisinde olabilirler ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin başına, Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet başkanına, bütün devlet geleneklerimizi alt üst eder şekilde, milletin hasretlerini alt üst eder şekilde hakaret edebilme hakkına sahip değillerdir. Buna devam ederlerse bu millet onları tükürükleriyle boğacaktır, buradan ilan ediyorum."

"Türkiye iyi noktalara geldi"

Soylu, Türkiye'nin sandıktan çıkan demokrasiyle iyi noktaya geldiğini söyledi.

Türkiye'nin ekonomik, siyasi, demokratik olarak geldiği iyi noktanın darbeyle entrikayla hileyle baskıyla şantajla olmadığını belirten Soylu, "Allah'a binlerce şükür olsun ki bu demokrasiyle sandıkla oldu" dedi.

Türk milletinin hiçbir zaman 2023 hedeflerinden vazgeçmeyeceğini belirterek sözlerine devam eden Soylu, şunları kaydetti: "13 yıldır bu ülkede hayal edilemeyecek büyük gelişmelere imza atıldı. Bu büyük coğrafyada çınar ağaçlarının gövdesi kadar başınız dik olsun. Bize kurulan tuzakları bir bir def edeceğiz. Büyük, öncü, güçlü, yeni ve hepimizin arzu ettiği dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olan Türkiye'ye hep birlikte ulaşacağız. Türkiye iyi noktalara geldi" şeklinde konuştu.

Soylu, Türkiye'nin 2015 seçimlerinden yeni anayasa anlayışıyla çıkacağını sözlerine ekledi ekledi. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement