AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur'da Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur'da Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur\'da Açıklaması

"Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kendi koltuklarından korktukları için ve bu seçimin sonucunu kendilerine mal edilmesini istemedikleri için, 'İşte bir aday çıkardık.

19.07.2014 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin kendi koltuklarından korktukları ve bu seçimin sonucunun kendilerine mal edilmesini istemedikleri için, "İşte bir aday çıkardık. 3-5 cümle de etrafında ediyoruz" anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, "Ama bu seçimin sonucu onlar için hem hüsran olacak hem de bu seçimin sonucu onlar için başka bir değişimin başlangıcı olacak. Bu çok nettir" dedi.

Soylu, İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak için geldiği Burdur'da partisinin İl Başkanlığını ziyaret etti. Soylu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, çok önemli bir döneme doğru gittiklerini ve hep beraber çok çalışmaları ve mücadele etmeleri gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin büyük hedefleri olduğunu ve bu hedeflere ulaşıldığını anlatan Soylu, muhalefetin ise bugüne kadar Türkiye'de attıkları her türlü adıma hiçbir şekilde destek olmadıkları gibi, engel olmanın uğraşısını ortaya koyduklarını bildirdi.

- Baattin benzetmesi

"Kılıçdaroğlu ile Bahçeli Türkiye'de ne üretti ki? Ne ortaya koydu ki?" diye soran Soylu, şunları kaydetti:

"Bugün karşımıza 'Evet Tayyip Erdoğan'ın karşısına da bu aday yakışır' diyebilecek bir aday çıkarabilsin. Ne yaptılar? Bu sosyal medyada Baattin gibi bir tip var. Aynen o Baattin'e benzer bir aday çıkarttılar ve ellerine kağıtlar tutuşturuyorlar. Ne söylediğini, topluma ne ortaya koyabildiğini, yarının ne ifade edebildiğini hiçbirimizin anlamadığı, geçmiş dönemlerde hangi başarıyı elde ettiğini, çektiği fotoğraf ve albümlerle Türkiye'de çektirdiği, dünya liderleriyle konumu dolayısıyla çektirdiği fotoğraflarla Türkiye'de cumhurbaşkanlığı yapabileceği konusunda bir iddiayı ortaya koyan, bana göre zayıf ve zavallı bir aday çıkardılar."

-  "Seçimin sonucu onlar için hüsran olacak"

Soylu, bu durumun Türkiye'ye yapılan bir yanlış olduğunu, Türkiye'nin 21. asra iyi başladığını kaydetti. Türkiye'nin Tayyip Erdoğan'ın karşısında kuvvetli bir cumhurbaşkanı adayına ihtiyacı olduğunu belirten Soylu, şöyle devam etti:

"Bunun da sebebi şudur:  Çünkü biz de kendi programlarımızı kendi projelerimizi ortaya koyduğumuz, taahhütleri denetleyebilecek bir aday arıyoruz. Rekabet edebilecek bir aday arıyoruz ama Kılıçdaroğlu ve Bahçeli kendi koltuklarından korktukları için ve bu seçimin sonucunu kendilerine mal edilmesini istemedikleri için, 'İşte bir aday çıkardık. 3-5 cümle de etrafında ediyoruz' diye bir anlayışı ortaya koymaya çalışıyorlar. Ama bu seçimin sonucu onlar için hem hüsran olacak hem de bu seçimin sonucu onlar için başka bir değişimin başlangıcı olacak. Bu çok nettir."

Soylu, Türkiye'de gerek MHP gerekse CHP'ye oy verenlerin 77 milyonun parçası olarak bu ülkenin geleceğini, zenginleşmesini ve ülkenin daha iyi bir noktaya gitmesi konusunda cumhurbaşkanlığı seçimine odak alacaklarını ifade etti.

Soylu, şöyle devam etti:

"Bunu 'Dostlar alışverişte görsün' diye ortaya konulan bir aday mı yoksa bir elinde Türkiye'nin yerli uydusunu yapmak gibi büyük bir iddiayı dillendiren, diğer elinde ise Türkiye'nin yarın 25 bin dolar gelir seviyesine, 150 milyar dolarlık tarım üretimine, Türkiye'nin 55 milyar dolarlık turizm gelirine, 500 milyar dolarlık ihracatına ve 2 trilyon dolarlık gayri safi hasılasına ulaşabilecek anlayışıyla 237 ülkeye ihracat  yapan bir Türkiye var bugün. Yani bugün bir dünya devleti var. Bugün dünya içerisinde sözü dinlenen pasaportunun dünyanın her tarafında itibar sağladığı bir Türkiye var. Bugün 21 asrın başından itibaren ayaklarının üzerinde duran alt yapısını oluşturan, insan kaynağını önemli bir şekilde dünyadaki rekabet ettiğimiz ülkelerin insan kaynakları seviyesiyle bir araya getirmeye çalışan, bir taraftan ihtilaflarımızı çözüm sürecinden tutunda Dersim meselesinde özre kadar, Türkiye'nin 30  Eylül'de açıkladığı demokratikleşme programına kadar birçok meselede ihtilaflarımızı ortak bir dille çözmeye çalışan ve bunun için risk alan bir lider..."

"Kılıçdaroğlu CHP'nin başına gelmiş bir musibettir"

Soylu, Türkiye'de Aleviler üzerinden siyaset geliştirmenin, başörtülüleri üniversiteye, kamu alanlarına, sosyal alanlara kısıtlayarak ortaya konulan siyasetin toplumu kutuplaştırmak anlamına geldiğini kaydetti.

Türkiye'de Kürtler üzerinden, onları ötekileştirerek ortaya konulan siyasetin, cinsiyet ayrımına yönelik siyasetin, engellilerin yok sayılmasını bir şekilde değerlendirerek ortaya konulan siyasetin toplumu kutuplaştırmak olduğunu anlatan Soylu, "Tüm bunları toplumsal ve siyasal normalleşmeye dönüştürmeye çalışan bir liderin karşısında maalesef herhalde Bahçeli ile Kılıçdaroğlu'nun o dar siyaset anlayışının çıkarabileceği aday buydu" dedi.

Türkiye'de cumhurbaşkanını ilk kez halkın seçeceğini hatırlatan Soylu, bunun uzun zamandan beri vesayet sisteminin, uzun zamandan beri Türkiye'de halkı demokrasiyle buluşturmaya çalışmak istemeyenlerin görmek istemediği bir kabus olduğunu vurguladı.

İlk kez halkın, devletin en tepesine kendi iradesiyle kendi toplumsal değerleriyle kendi inançlarıyla kendi farklılıklarıyla kendi kültürleriyle ve kendi anlayışıyla oturacağını anlatan Soylu, şöyle konuştu:

"Bunu siyasetin gücüyle gerçekleştirecektir. Maalesef bugün burada özellikle bu anlayışı bu Kılıçdaroğlu'nda görememenin üzüntüsü içerisindeyiz. Yaptığı şu: Hakaret etmek, iftira atmak. Türkiye'de bu toprakların değerleriyle bezenmiş bir insanın bile ağza almayacağı sözleri ortaya koymaya çalışıyor. Kılıçdaroğlu Türkiye'deki siyasetin başına ve CHP'nin başına gelmiş bir musibettir ve milletimiz bu musibete 30 Mart'ta da cevabını verdi. Adam anlamıyor. 12 Eylül 2010 referandumunda da cevap verdi, yine anlamıyor. 2011 seçimlerinde de cevap verdi, yine anlamıyor. Eline bir proje tutuşturmuşlar, bu projeyi bir şekilde Türkiye'de uygulamaya çalışıyor."

- Burdur

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu, Burdur'da Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon'da destek istedi
    12:43 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu Trabzon'da destek istedi

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon'da düzenlenen mitingde AK Parti adaylarına destek istedi. Bakan Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon'a verdiği değeri vurgulayarak, seçimi en yüksek oy ile kazanmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu
    12:43 Cumhur İttifakı ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayları İftar Yemeğinde Buluştu

    Cumhur İttifakı Mudanya Belediye Başkan Adayı Gökhan Dinçer ve CHP Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Çepni Mahallesi tarafından düzenlenen iftarda bir araya geldi. İftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

  • Murat Kurum:
    12:33 Murat Kurum: "Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki; trafik çile olmaktan çıkacak sokakları güvenle dolacak"

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece'de düzenlenen Caferiler ile Sahur Sofrası programına katıldı.

  • Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz
    12:24 Halkın Partisi Genel Başkanı Özersay: Kapsamlı Bir Çözümü Destekliyoruz. Kategorik Olarak Hiçbir Şeyin Karşıtı Değiliz

    KKTC'de Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay, Kıbrıs sorununa ilişkin, "KKTC hükümetinin uluslararası toplumun parçası hâline gelecek bir kapsamlı çözümü destekliyoruz. Kategorik olarak bir şeyin karşıtı değiliz. Her ne olacaksa nihai ortaklığın veya ilişki biçiminin zaman içerisinde belirlenmesi gerektiğini ve bugünden belirlenmeye kalkılırsa zamanı yitireceğimizi düşünüyoruz" dedi. Özersay "sahte üniversite diploması" krizine ilişkin, "YÖK heyeti geldi, YÖDAK ile birlikte çalışarak sorunu çözecek. Evet bunu konuşmamız lazım, doğrudur ama eğer biz mevcutların üzerini örterek 'Yeni bir sistem yaratalım, geçmişe bakmayalım' dersek, bu çuval içerisinde kalan o çürümüş patatesler hepsini çürütecek ve bu koku gitmeyecek." diye konuştu.

  • Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi
    12:23 Karşıyaka Spor Kulübü Taraftaları Bir İlke İmza Atarak Statlarının Yapılması İçin Miting Düzenledi

    Karşıyaka Spor Kulübü taraftarları bir ilke imza atarak 2015 yılında yeni stadyum projesi yapmak için yıkılan eski Karşıyaka İlçe Stadı’nın yeniden yapılması için miting düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, “10 yıl önce yıkıldı ve artık biz stadyumumuzu geri istiyoruz” dedi. Mitinge katılan CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay da bakanlığın stadı yapmaması halinde belediye olarak yapmaya hazır olduklarını söyledi.

  • Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi
    12:21 Konya Büyükşehir Belediyesi Seydişehir'de iftar programı düzenledi

    Konya Büyükşehir Belediyesi, Seydişehir'de düzenlenen iftar programında Cumhur İttifakı Belediye Başkan adayı Abdulmuttalip Demirel'e destek verdi. Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, İslam coğrafyasında yaşanan acı ve zulümlere dikkat çekti. Seydişehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen seminerde ise lise öğrencilerine sınav motivasyonu ve stresle mücadele konularında bilgi verildi.

  • CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı
    12:21 CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel'den Seçmenlere Sandık Çağrısı

    CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, seçmenlere sandık çağrısı yaparak, 'Bu pazar kullanacağımız oylar çok kıymetli, çok önemli. Karanlık düşünceleriyle içimizi karartan örümcek kafaları, tarikatları, onlara hizmet edenleri rahatsız edeceğiz. Bu pazar günü tek işimiz var o da oy kullanmak, geleceğimize ve irademize sahip çıkmak' dedi.


Advertisement