AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu."Türkiye, Yardıma Giden İnsanlarımızı Uluslararası... - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu."Türkiye, Yardıma Giden İnsanlarımızı Uluslararası...

"Türkiye'nin, yardıma giden insanları uluslararası sularda, bütün dünyanın gözü önünde öldüren bir anlayışa 'İsrail haklıdır' diyen bir ana muhalefet partisiyle karşı karşıya olduğunu" söyledi.

23.03.2013 16:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu,

" Türkiye'nin, yardıma giden insanları uluslararası sularda, bütün dünyanın gözü önünde öldüren bir anlayışa 'İsrail haklıdır' diyen bir ana muhalefet partisiyle karşı karşıya olduğunu" söyledi.

Soylu, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonu'nda düzenlenen AK Parti Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, CHP'yi yapıcı muhalefet yapmamakla eleştirdi.

Türkiye'nin çok önemli günlerden geçtiğini ifade eden Süleyman Soylu, şunları söyledi:

"Türkiye çok önemli günlerden geçerken CHP sürekli karavana atıyor. Mübarekler, bir işte de karavana atmayın. Anayasa değişikliği olur terse düşerler, millet neredeyse tersinde olmaya çalışırlar. Kentsel dönüşüm olur, ona itiraz ederler. Suriye'de bir diktatör kendi insanlarını, bizim yıllarca aynı coğrafyada yaşadığımız insanları katleder, oraya elçi gönderir, 'Siz iyi yoldasınız, iyi istikamettesiniz' diye onlara meşruiyet sağlamaya çalışırlar. Her noktada da karavana atılır mı- Türkiye çok önemli günlerden geçerken CHP sürekli karavana atıyor, sürekli milletin aldığı kararlara ters düşüyor."

İsrail'in Mavi Marmara'ya yapılan saldırı konusunda Türkiye'den özür dilemesinin büyük önem taşıdığını ifade eden Soylu, CHP'nin bu konuda da yanlış yaptığını savunarak, "Yaklaşık 3 yıl önce Mavi Marmara diye hepimizin ruhunu inciten, hepimizin tarihsel ve gelecekle ilgili bütün anlayışını neredeyse karmakarışık hale getiren, 'Artık bu da olmaz' dedirten, uluslararası sularda, yardıma giden insanlarımızı bütün dünyanın gözü önünde öldüren bir anlayışa

'İsrail haklıdır' diyen bir ana muhalefet partisiyle karşı karşıya Türkiye. 'Sen haklısın' diyorsun, dün Netanyahu kendi devlet tarihlerinde de, siyaset tarihlerinde de ender, nadir, ilk kez karşılaşılan bir olayla Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden tüm dünyanın gözü önünde, sayın başbakanın nezdinde, milletimizden, halkımızdan özür dilemiştir" diye konuştu.

Süleyman Soylu, CHP'nin milletle ters düştüğü diğer bir konunun ise

"Ergenekon" ve "Balyoz" davalarının yargılamaları olduğunu belirterek,

"Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, hem tutukluluk süreleri konusunda hem de yargılamaların salahiyeti konusunda bizim hukuk sistemimizin şu ana kadar herhangi bir yanlış yapmadığını ortaya koydu, deklare etti. Milletimizi sürekli yanıltan, sürekli enerjimizi düşüren bir anlayışla karşı karşıya kalınır mı-" dedi.

AK Parti Aydın milletvekilleri Ali Gültekin Kılınç, Semiha Öyüş ve Mehmet Erdem'in de katıldığı AK Parti Siyaset Akademisi programında, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yusuf Tekin, başkanlık sistemi ile ilgili partililere bilgiler verdi. - AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu.'Türkiye, Yardıma Giden İnsanlarımızı Uluslararası... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement