AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün'e Ziyaret

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ü ziyaret etti.

02.12.2015 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün'ü ziyaret etti.

AK Parti Genel Merkez binasında gerçekleştirilen ziyarette, Kocaali Hızar Mahallesi'nde bir bölümü yapılan Dere Islah ve Taşkın Koruma Projesinin devamı ve Kocaali Kapalı Spor Salonu Projesine ilişkin detayların konuşulduğu belirtildi.

Acar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bahsi geçen iki projenin 2016 yılı yatırım programlarına alınması konusunda görüş alışverişi yapıldığını ve Üstün'ün de projelere 2016 yılı içerisinde başlanması konusunda destek vereceğini söyledi.

İlçede özellikle Hızar, Yayla ve Alandere mahallelerinin ortak sorunu haline gelen Hızar Deresi üzerinde ıslah çalışması yaptıklarını belirten Acar, "DSİ eli ile yapılan bu çalışma kapsamında Hızar Deresinin yaklaşık bir kilometrelik bölümü ıslah edildi ancak son dönemdeki yağışlar yapılan çalışmanın yetersiz kaldığını gösterdi. Buna karşılık biz de Hızar Deresinin büyük bölümü Yayla Mahallesi ve Alandere Mahallesi'nde kalan ve Islakağız mevkisine kadar olan yaklaşık 2,5 kilometrelik kısmının da ıslah edilmesi için çalışma başlattık. Sonuç olarak Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün'den hazırlık aşaması şu an için DSİ tarafından devam eden Yayla- Alandere-Islakağız güzergahı Dere Islah ve Taşkın Koruma Projesinin DSİ'nin 2016 yılı yatırım programına alınması konusunda destek aldık" diye konuştu.

Kocaali'nin bir diğer eksiğinin de kapalı spor salonu olduğunu ifade eden Acar, şunları kaydetti:

"Yaptığımız girişimler neticesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün, Spor Bakanlığından Kocaali'ye 2 bin kişilik Kapalı Spor Salonu yapılması için bir talebi oldu. Bununla ilgili resmi evraklarımız elimizde mevcut. Sonuç olarak Kocaali şu an devam eden projelerle birlikte yakın gelecekte alt yapı sorunu olmayan, nitelikli konut ihtiyacını karşılayabilen, ulaşım sorunu olmayan, doğal güzelliği ile cazibe merkezi halini almış bir ilçe olacak. Bu yükseliş yatırımlarla devam edecek. Biz bu iki önemli projeyi 2016 yılı içinde başlatmak için çalışıyoruz. Milletvekilimiz Ayhan Sefer Üstün Kocaali'yi yakından tanıyan, ihtiyacını iyi bilen bir siyaset adamı olarak projelerimize destek veriyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Üstün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement