AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay Açıklaması

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu’nun MİT açıklamalarının belgeye dayandırması gerektiğini söyledi.

28.11.2014 12:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu'nun MİT açıklamalarının belgeye dayandırması gerektiğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti sözcüsü Beşir Atalay, AK Parti Genel Merkezi'nde gündeme dair basın mensuplarına açıklama yaptı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğu'nun MİT açıklamalarıyla ilgili Atalay, şunları söyledi:

"CHP tarafında sürekli tartışılan MİT konusu oraya takılıp kaldılar. CHP'nin genel stratejisidir. Strateji demeyim ama bir çaresizliğidir. Parti çerisinde işler iyi gitmeyince, parti içi sorunlar artınca çıkış aranır. Önlerine boş bir dosya gelir. Dışarda parti dışı bir meselede parti içi sorunları rahatlatıcı bir çare aranır. Şuanda MİT dosyası bu çerçevede öne çıkardılar. Biz buradan tekrar bir kez daha çağrı yapıyoruz. Bu iddia önemli ama bir cümleyle MİT, CHP'nin içiyle ilgileniyor anlamında bir cümlenin ötesinde ikinci cümle beliyoruz. Bu ikinci cümle gerekçe toplum bunu bekliyor. Genel iddialar havada kalır. Kimseyi de etkilemiyor zaten. Bir iki tane somut bilgi ve belge vermesi gerekiyor. Konuşan Ana Muhalefetin Genel Başkanı her hangi birisi değil bunu dile getiren. Bunu açması lazımdır. Bu kadar büyük iddiayı bizim en önemli kurumlarımızdan şu şekilde suçlarken insanlar sizden açıklama bekliyor. Eğer açıklama yapamıyorsanız doğrusu büyük bir sorumsuzluk bu. Devletin kurumlarını kimse bu şekilde sorumsuzca yıpratamaz. Bu ne siyasetle nede devlet adamlığıyla bağdaşmaz. Dolayısıyla biz hala bekliyoruz. CHP'den, Sayın Genel Başkanından, MİT ile ilgili bu iddiaların altını doldurmalarını, gerekçelerini, açıklamalarını bekliyoruz. Bu konuda söyleyeceğimiz budur."

Yol haritası ile ilgili bir sorunun olmadığını ve 3. gözlemci bir grubun oluşturulması konusunda dikkat edilirse bu konularda hükümetin açıklamalarını esas alınacağını aktaran Atalay, şunları söyledi:

"Geçen hafta bir televizyon programında söylediğim sözleri haber yapmışlar. İfade etmek istediğimiz yol haritası üzerinde çok çalıştılar, uzun süre çalıştılar. Bunun uygulanmasında sorun var dedik. Yol haritası üzerinde sorun yok. Sorun bundan sonra yol haritasının uygulanması ve bunu takvimi ile ilgili. Şu anda çalışılıyor. Gidecek heyet veya 3. gözlemci bir grubun oluşturulması konusunda dikkat edilirse bu konularda hükümetin açıklamalarını esas alıyoruz. Bu konuda çalışmalar var biliyorum. Bir genişleme olacak ama ne kadar olacak kim olacak hükümet açıklamadığı için bilmiyorum. Heyet genişleyecek ama sayıyı bilmiyorum. Daha çok akıl insanlar içinde bu 3. gözün oluşması böyle bir grubun oluşması. Akıl insanlar bu konuda hem bilgi sahibi daha önce ciddi çalışmalar yaptılar. Türkiye'yi temsil eden bir grup. Bu birikimli grup içinde böyle bir şey oluşturulabilir. Akil insanlar Türkiye'ye has bir uygulama. Bunu oluştururken de ilerisi için çalışmalar yaparlar diye de düşünmüş, ona göre çalışmıştık."

Alevi kesimler için Akil İnsanlar grubunun olmadığını söyleyen Atalay, şunları aktardı:

"Akil insanlar heyeti diye bir karar yok. Ama çeşitli kişilerle ilgili toplantılar yapılacak. Bu zor bir konu, çok tarafı var ve çok parçalı. Bir kesimi memnun ederken diğer kesim memnuniyetsiz olmasın. Zorluk burada Zor bir konu, mutabakat en önemli hedef. Hükümetimizi bu konuda çok kararlı görüyorum. Parti olarak başından beri genel politikamız. Daha ileri seviyede ve kapsamlı bir sonuca ulaşılacak. Bu defa bu işin sonuçlandırılacağı kanaatine sahibim. Bu görüşmeler yapıldıktan sonra bunları hükümet açıklayacak. Çok da gecikmeyecek, böyle bir tespiti söyleyebilirim." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement