AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı sistemine" ilişkin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak, "Sonuçta bu halka gidecek, son sözü halk söyleyecek.

04.12.2016 15:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı sistemine" ilişkin anayasa değişikliği teklifi ile ilgili olarak, "Sonuçta bu halka gidecek, son sözü halk söyleyecek. Kimsenin de halktan korkmaması lazım." dedi.

Bingöl'de gazetecilerle bir araya gelen Yılmaz, Türkiye ve dünya gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yılmaz, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından anayasa değişikliği konusunun hız kazandığına işaret ederek, bu konudaki ayrıntıların, teklifin Meclise gelmesiyle ortaya çıkacağını söyledi.

Anayasa değişikliği teklifinin referanduma sunulacağını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye yönetim sistemini değiştirmek için bir fırsatı yakalamış görünüyor. İnşallah anayasa değişikliği teklifi bu hafta Meclisimize gelmiş olacak. Önce komisyonda değerlendirilecek, sonra Genel Kurul kararını verecek, ardından da Sayın Cumhurbaşkanımıza gitmiş olacak. İnşallah diğer partiler de bu sürece katılır, destek olurlar. Sonuçta bu halka gidecek, son sözü halk söyleyecek. Kimsenin de halktan korkmaması lazım."

Yılmaz, Türkiye'de yönetim sistemi sorunu bulunduğunu vurgulayarak, teklif edilen sistemde yasamanın eskisinden daha önemli hale geleceğini aktardı.

Parlamenter sistemlerde yasama ve yürütmenin iç içe olması nedeniyle denetim sisteminin arzu edildiği şekilde gerçekleştirilemediğine değinen Yılmaz, "İnşallah Meclisimiz ve halkımızın kararıyla bu sistemsizlik ortadan kalkar ve çok daha iyi işleyen, birçok amaca aynı anda hizmet eden etkili bir sistemimiz olur. Bunu yaptığımız zaman istikrarımızı garanti etmiş oluruz. Kurumsal anlamda istikrarı garanti eden bir sisteme sahip olmuş olacağız." dedi.

Doların bozdurulması

Yılmaz, Türkiye genelinde başlatılan "dolar bozdurma" kampanyalarının sorulması üzerine, vatandaşların gösterdiği refleksin önemli olduğunu söyledi.

Türkiye'de son dönemde yaşanan hadiselerin sadece Türkiye ile ilgili olmadığını aktaran Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bu ortamdan kendince rant elde etmeye çalışan kesimler çıkar her zaman. Hani bulanık suda balık avlama diyebilirsiniz. Ekonomide de bu vardır. Biraz türbülanslı dönemlerde birileri piyasaları manipüle ederek siyasi veya ekonomik birtakım menfaatler elde etmeye çalışabilirler. Bu makro temellerden bağımsız bir şekilde daha fazla etkilenmeler doğurabilir. İşte bunun önüne geçebilmek için halkımızın sağduyusu çok önemlidir. Bu tür spekülatif, provokatif çalışmalara karşı halkımızın sağduyulu duruşu bunları boşa çıkaracaktır."

Toplantıya, Vali Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu
    18:51 İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te ziyaretlerde bulundu

    İYİ Parti Siyasi İşler Başkanı Oktay Vural, Bilecik'te yerel seçim çalışmaları kapsamında Söğüt, Bozüyük ve Pazaryeri ilçelerinde esnafı ziyaret etti. Vural, vatandaşlarla bir araya gelerek onlarla sohbet etti ve hayırlı kazançlar diledi. Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, İYİ Parti olarak seçimlerde vatandaşlara alternatif oluşturduklarını ve milletin iradesinin tespiti için yapıldığını belirtti.

  • Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı
    18:48 Aile ve Gençlik Fonu'na 6 binden fazla başvuru yapıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu'na bugün itibarıyla 6 bin 299 çiftin başvurduğunu belirterek, başvuruların değerlendirildiğini ve olumlu sonuçlanan çiftlerin evlilik öncesi eğitimlere alındığını söyledi. Ayrıca, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına yönelik 8 bin personel alımının Nisan ayı içerisinde gerçekleştirileceği açıklandı.

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.


Advertisement