Başbakan Erdoğan: Sizlere Teşekkür Ediyorum - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan: Sizlere Teşekkür Ediyorum

Başbakan Erdoğan: Sizlere Teşekkür Ediyorum

Başbakan Erdoğan, "Siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

31.03.2014 01:34  Güncelleme: 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Siz, büyük Türkiye ideallerine, hedeflerine sahip çıktınız her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize, kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Erdoğan, parti genel merkezinde vatandaşlara seslendi. Kürsüye, eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal ve kızı Sümeyye Erdoğan ile çıkan Erdoğan, ailesiyle bir süre vatandaşları selamladı.

Başbakan Erdoğan, konuşmasına, "81 vilayeti, 77 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını bu akşam bir kez daha muhabbetle kucaklıyor ve selamlıyorum" diyerek başladı.

Ankara'dan, AK Parti Genel Merkezinden 81 vilayetle, dünyanın tüm dost, kardeş başkentlerini, tüm şehirlerini yürekten selamladığını söyleyen Erdoğan, binlerce kişinin toplandığı Üsküp Meydanı'na telekonferansla az önce bağlandığını ve onlara hitap ettiğini, onların da Türkiye'nin coşkusunu paylaştığını aktardı.

"Öncelikle Rabbime bize böyle büyük bir zafer, anlamlı bir sonuç nasip ettiği için sonsuz şükranlarımı ifade ediyor, hamdü senalar ediyorum. ya Rab, ne büyüksün" diyen Erdoğan, dünyanın her yerinde zaferleri için ellerini, gönüllerini, dudaklarını duaya açan dost ve kardeşlerine teşekkür etti.

-"En büyük teşekkürü bu aziz millet, bu asil millet hak ediyor"

Filistin'de gözü seçim sonuçlarında olan, Türkiye'nin zaferini kendi zaferi olarak görenlere de teşekkür eden Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

" Mısır'da demokrasi mücadelesi veren, bizim mücadelemizi çok iyi anlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Balkanlar'da Bosna  Hersek'te, Makedonya'da, Kosova'da, Avrupa'nın tüm kentlerinde yürekleri bizimle atan, bizim kadar coşkuyla şu zaferi kutlayan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Suriye'de bombaların, kurşunların altında, açlıkla, kıtlıkla baş başa, her an büyük acılar yaşayan, ama Türkiye'nin, AK Parti'nin zaferi için dua eden mazlum kardeşlerime sonsuz teşekkür ediyorum. Tıpkı, Kurtuluş Savaşı öncesinde olduğu gibi dünyanın dört bir köşesinde ellerini semaya açarak Türkiye'nin istiklal mücadelesine yürekleriyle, dualarıyla destek olan tüm kardeşlerimize, tüm dostlarımıza aziz milletimin selamlarını, şükran duygularını ifade ediyorum. Elbette en büyük teşekkürü bu aziz millet, bu asil millet hak ediyor.

Kardeşlerim, siz yeni Türkiye'nin istiklal mücadelesine sahip çıktınız, sizlere teşekkür ediyorum. Siz, büyük Türkiye ideallerine, hedeflerine sahip çıktınız her birinize teşekkür ediyorum. Siz en başta kendi iradenize, kendi geleceğinize, siyasete, partinize, başbakanınıza sahip çıktınız, hepinize sonsuz şükranlarımı sunuyorum. İşte bugün 30 Mart. Ne dediler '25 Mart'tan sonra kaos' dediler. Doğru, kaosu gördük. Neydi o kaos, bu milletin, bu devletin, bu ülkenin ulusal güvenliğine ne yazık ki müdahale ederek, Dışişleri Bakanlığını dinleyecek kadar ihanet içinde olan vatan hainlerini bu ülke tanıma fırsatı buldu, doğru. Onların kaos planı buydu. Ne diyordum ben aylardır, bunların inine gireceğiz, inine."

-"Şimdi bunların artık sesi soluğu çıkmayacak"

Basın mensuplarının zaman zaman kendisine, "Bu sene de balkon konuşması yapacak mısınız?" diye sorduklarını söyleyen Erdoğan, "Tamam da balkon konuşmasında ne bekliyorsunuz, bu bir, iki, muhalefet liderlerine veya genel başkanlarına veya genel müdürlerine niye sormuyorsunuz 'siz de bir balkon konuşması yapacak mısınız?' Bunların böyle bir derdi yok, şimdi bunların artık sesi soluğu çıkmayacak. Ne diyecekler yarın, söyleyeyim ben 'biz kazandık, her ne kadar yüzde 26, yüzde 27, yüzde 28, yüzde 30 da alsak biz kazandık' diyecek genel müdür. Öbürü çıkacak, 13, 14, 15 de alsa 'biz kazandık' diyecek. Niye, hayatları bunların böyle geçti" diye konuştu.

Seçimde birinci parti olamazlarsa genel başkanlığı bırakacağını açıkladığını hatırlatan Erdoğan, "Siyaset onur ister, siyaset bu noktada asillik ister. Makamı zenginleştirebiliyorsanız orada oturun. Eğer zenginleştiremiyorsanız bırakın gidin. Fakat, genel müdür Bursa'da konuşma yaptı hatırlayın, 'yüzde 40'ın altında kalırsam giderim' dedi. Televizyonlarda arşivlerde var. Yüzde 26 aldı, gitti mi? Gitmedi, gidemez. Aynı şekilde diğeri, 16-17 yıldır o makamda oturuyor, gider mi o da gidemez. Çünkü onlar makamdan hazlanıyorlar" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan: Sizlere Teşekkür Ediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement