AK Parti Genel Sekreteri Gül: "Zaten Fiilen Şu Anda Yarı Başkanlık Uygulanmaktadır" - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genel Sekreteri Gül: "Zaten Fiilen Şu Anda Yarı Başkanlık Uygulanmaktadır"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : AK Parti Gaziantep İl Binası Toplantı salonundan detaylar AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'ün konuşması AK Parti Genel Sekreteri Gül: "Zaten fiilen şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır.

11.06.2016 20:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

AK Parti Gaziantep İl Binası

Toplantı salonundan detaylar

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül'ün konuşması AK Parti Genel Sekreteri Gül:

"Zaten fiilen şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için yeni anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor"

"Şimdi artık dokunulmazlık meselesinde top yargıdadır. Yargı bağımsızdır. Yargı tarafsızdır. Yargı hiçbir telkin altında kalmaz. Yargının vereceği kararı biz de siyasiler ilgiyle takip ediyoruz"

AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, "Zaten fiilen şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için yeni anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

Gül, AK Parti Gaziantep İl Başkanlığında daraltılmış il danışma kurulu toplantısında, AK Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliklerden birisinin, çıkar değil, kardeşlik hukukuna dayalı bir anlayışa sahip olmaları olduğunu ifade etti.

AK Parti'nin düşüncesinin ülkenin gelişmesi, büyümesi ve kalıcı istikrara kavuşması olduğunu dile getiren Gül, başka hiçbir dertlerinin bulunmadığını kaydetti.

Bunun en güzel örneğini AK Parti olağanüstü kongresinde gördüklerini belirten Gül, şöyle konuştu:

"Başbakanlığımızı, genel başkanlığımızı yapan Sayın Ahmet Davutoğlu bayrağı Genel Başkanımız, Başbakanımız Binali Yıldırım'a devretti. Bu bayrak yarışını, kardeşlik hukukuna, AK Parti'ye yakışır bir şekilde yaptık. Diğer partiler kongrelerden kliklerle bölünerek çıkarken, partimiz güçlenerek, daha fazla birbirine kenetlenerek omuz omuza yürümeye devam kararlılığını almıştır. Bu kongrenin sloganı da hedefi de 'kutlu yürüyüşe devam' mesajıydı. Bu mesajı teşkilatlarımızın bütün kademeleri sonuna kadar vermiştir. Kongrenin bir diğer anlamlarından biri de kurucu genel başkanımız ve her zaman bu hareketin lideri olarak gördüğümüz, aynı zamanda AK Parti hareketinin lideri olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajı ve kongredeki bütün delegelere göstermiş olduğu ve kendi delegeleriyle tırnaklarıyla kurduğu partinin kongresine de mesajıyla katkıda bulunması bizim için çok anlamlı ve tarihi bir an oldu."

"Teröristle mesafe koymayan Mecliste barınamaz"

Yaşanan terör olaylarına ve dokunulmazlıklar konusuna de değinen Gül, şöyle devam etti:

"Terörün dini yoktur, bakınız şu ramazan ayında 14 canımıza kıydılar İstanbul'da, yine Midyat'ta karnında 6 aylık bebeğiyle polisimizin canına kıydılar. Gerçekten bu terörün, teröristlerin dini imanı olmadığı bir kez daha görüldü. Teröre, teröriste destek verenlerin mahkeme önüne gitmesi için dokunulmazlık konusunu anayasa değişikliği teklifiyle Meclisin gündemine taşıdık. Türkiye'de dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak teröristin cenazesine giden, teröriste silah taşıyan, teröristle kucaklaşıp bizim şehidimizin ahını alan, Mecliste de gelip milletvekilliği yapmak isteyenlere milletimiz rahatsız olduğu için biz bu teklifi verdik. Şimdi artık dokunulmazlık meselesinde top yargıdadır. Yargı bağımsızdır. Yargı tarafsızdır. Yargı hiçbir telkin altında kalmaz. Yargının vereceği kararı biz de siyasiler ilgiyle takip ediyoruz. Umuyoruz ki bağımsız ve tarafsız olarak bu konuda kararlarını verecekler. Ümit ederiz ki hiçbir şekilde teröristle mesafe koymayan bir kimse Mecliste asla barınmaz."

"Fiili durumu hukuki hale getirmeye çalışıyoruz"

12 Eylül Anayasası yürürlüğü girdiğinden beri o anayasayla ilgili eleştirilerin hep sürdüğünü ifade eden Gül, kimsenin bu anayasadan memnun olmadığını söyledi. Buna rağmen ana muhalefet partisinde yeni anayasa yapma iradesinin bulunmadığını vurgulayan Gül,, "Milletin iradesi, gönlü en azından partili cumhurbaşkanlığı, yarı başkanlık ve başkanlık sisteminin Türkiye'de tartışılması yönünde bir özlemi vardır. Zaten fiilen şu anda yarı başkanlık uygulanmaktadır. Bu fiili olan durumun hukuki hale gelmesi için yeni anayasa konusundaki çalışmalarımız sürüyor. Ümit ediyorum ki çoğulcu, özgürlükçü, kuvvetler ayrılığını tahkim eden millet iradesini egemen kılan, vesayet iradesini ortadan kaldıran bir anayasayı hep birlikte yapmak nasip olur" dedi.

AK Parti Genel Sekreteri Gül: "Zaten Fiilen Şu Anda Yarı Başkanlık Uygulanmaktadır"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genel Sekreteri Gül: 'Zaten Fiilen Şu Anda Yarı Başkanlık Uygulanmaktadır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement