AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (6) "Bundan sonra bir partinin genel başkan yardımcıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkışanlar ya da başka bir parti için genel başkanını yerinden edip onun yerine bir genel başkan getirmek için yatak odasına girenlere kesinlikle izin de verilmeyecek, böyle bir uygulama yapan en büyük suçlu olarak cezalandırılacak" "Hep hesaplarında gördükleri rüya neydi bliyor musunuz? Özal sonrası ANAP, Demirel sonrası Doğru Yol, hep onu hesap ettiler.

24.10.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra bir partinin genel başkan yardımcıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkışanlar ya da başka bir parti için genel başkanını yerinden edip onun yerine bir genel başkan getirmek için yatak odasına girenlere kesinlikle izin de verilmeyecek, böyle bir uygulama yapan en büyük suçlu olarak cezalandırılacak" dedi.

Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen partisinin 98. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda, "Ola ki emniyet görevlilerimiz bir hata yaptı, yanlış uygulamalara girdi. Bazı art niyetliler, ola ki sızmış olabilir ki bu da söyleniyor bize. 'Şu veya bu, işte paralel yapı vesaire, art niyetliler bunu istismar eder mi?' Onun da denetimini getiriyoruz. Kolluk gözetim mekanizması kuruyoruz" ifadelerini kullandı.

İstihbari dinlemeyle ilgili herhangi bir istismar olursa, bunun kademeli olarak, önce kendi birimlerinde tetkik edileceğini dile getiren Davutoğlu, sonra Bakanlık'ta, Başbakanlık Teftiş Kurulu'nca inceleneceğini, her partinin temsil edildiği Meclisteki 17 kişilik komisyon tarafından da takibinin yapılacağını kaydetti.

Davutoğlu, "Yani kimse artık bundan sonra... Bir partinin genel başkan yardımcıları üzerinden siyasi operasyon yapmaya kalkışanlar, biliyorsunuz 2011 seçimleri öncesinde- ya da başka bir parti için genel başkanını yerinden edip onun yerine bir genel başkan getirmek için yatak odasına girenlere kesinlikle izin de verilmeyecek, böyle bir uygulama yapan en büyük suçlu olarak cezalandırılacak" diye konuştu.

Tecessüsün de müdahalenin de şantajın da en büyük insanlık suçu olduğunu dile getiren Davutoğlu, "Bunlar yapılacak ama suç işleyen birisi, yani uyuşturucu önünden geçerken arabayı arayamıyorsa polis, o sırada savcı ulaşamadığı için gecikiyorsa ya da bir istihbari dinleme de fark etmişken bu dinlemeyi yapamıyorsa o uyuşturucu gidip gençlerimizin canını, aklını ve neslimizi yok etmek için harekete geçiyor" dedi.

Buna izin vermeyeceklerini ifade eden Davutoğlu, devletin can, akıl, inanç ya da düşünce, mal ve nesli koruması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu, nesli korumak için ülkede uyuşturucuyla mücadele suçlarını artıran, okul çevresinde işlenirse iki misline çıkaran düzenleme üzerinde çalıştıklarını vurguladı.

Bu çalışmaların hepsinin, barışsever, hukuka saygılı vatandaşların özgürlük alanını genişlettiğini belirten Davutoğlu, "Suç ve diğer terör örgütlerinin suç işleme alanını da daraltıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Geçen ay sadece bu konularla ilgili çalışma yapmadıklarını belirten Davutoğlu, geçen ay Kırşehir, Samsun, Malatya, Amasya ziyaretleri yaptıklarını bildirdi. Tüm bu illere, il teşkilatlarına, belediyelere ve bütün vatandaşlara teşekkür eden Davutoğlu, adı geçen yörelerin, çok büyük muhabbetle kendilerini bağırlarına bastıklarını kaydetti.

Yüzlerce eserin açılışını yaptıklarını yüz milyonlarca liralık açılışlara her alanda öncülük ettiklerini belirten Davutoğlu, yarın Kayseri'ye, Pazar günü Kahramanmaraş'a gideceğini, bu yurt seyahatlerini sürdüreceğini söyledi.

Birçok ilden kendilerine ne zaman gelecekleri konusunda sorular geldiğini dile getiren Davutoğlu, kongre ve seçim sürecinde gitmediği il kalmayacağını kaydetti.

-"2015 seçimleri, bizim yeni bir hamle seçimimiz olacak"

İmkan buldukça illerin yanı sıra büyük ilçeleri de ziyaret etmeye çalışacağını dile getiren Davutoğlu, "Çünkü 2015 seçimleri, bizim yeni bir hamle seçimimiz olacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, şu görüşleri dile getirdi:

"Geçmiş birikimler üzerinde şimdi bizi geçen sene bütün bu 3 seçimi göz önüne alıp 'Bu AK Parti'yi eğer 2013'te durduramazsak, 2014 mahalli seçimlerinde ve Cumhurbaşkanlığında istediğimiz siyaseti dizayn edemeyiz' diyenler önce Gezi'yi çıkardılar, Gezi olaylarını, ağacı bahane ederek. Ağaç kutsaldır ve bu kutsallığa en büyük katkıyı da Cumhuriyet tarihinde bizim yaptığımızı herkes bilir. Orada başarılı olamadılar. Sonra 17 Aralık, 25 Aralık komplolarını yaptılar. Bir paralel devletvari bir yapılanma kendisine haraç toplarken diğeri de bürokrasi içine sızarak, kamu düzenini bozmaya gayret ettiler. Siyasi otoriteyi, halkın seçtiği başbakanı neredeyse suçlu konumuna oturtmak istediler. ve tek hesapları kendi istedikleri bir cumhurbaşkanı acaba olabilir mi? Olmadı, 30 Mart'ta halk bu oyunu bozdu. Sonra çatı adayı çıkardılar. Halk dedi ki 'Çatıyı matıyı boşverin, bu milletin temeli var' dedi, 'temeli' ve 'bu temeli temsil eden kimse ben bunu Cumhurbaşkanı yaparım' dedi."

"Biz temelden başlar, her şeyi temelden inşa ederiz" diyen Davutoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminin suhuletle tamamlanmasının ardından, milletin, tam bir onur ve vakar ile Recep Tayyip Erdoğan'ı halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanı olarak koltuğuna oturttuğunu belirtti.

-"Ama biz ne ANAP'ız ne Doğru Yol'uz"

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Bundan sonra hesapları şu oldu:  'Acaba AK Parti karışır mı, acaba AK parti içinde görüşler ortaya çıkar mı? Şucular bucular, şöyle düşünenler böyle düşünenler'. Hep hesaplarında gördükleri rüya neydi bliyor musunuz? Özal sonrası ANAP, Demirel sonrası Doğru Yol, hep onu hesap ettiler. Ama biz ne ANAP'ız ne Doğru Yol'uz. Biz AK Parti'yiz, AK Parti. Biz konjonktürel bir siyasi hareket değiliz. Her bir konuşmamızda, gittiğimiz şehirlerde yaptığımız her bir hitapta o şehrin ruhundan hareket edip bu siyaset felsefesini yapıyoruz, bu siyaset anlayışını geliştiriyoruz. O ruh bu topraklarda daim oldukça AK Parti de bu topraklarda hakim ve egemen olacaktır. Milletimiz bize izin verdikçe AK Parti'nin seçim kazanmasına kimse engel olamayacak. Telaşları oradan."

Bu sefer Kobani'nin organize edildiğini belirten Davutoğlu, "Bizi sınamaya kalktılar. Biz ne sınavlardan geçip bugünlere gelmişiz" dedi.

Milletin de ne sınavlardan geçtiğini, hangi zorlukları da aştığını bilerek geldiklerini ifade eden Davutoğlu, "Allah'ın izniyle bu kadro, AK Parti kadroları bütün bu sınavları, geçmişte olduğu gibi gelecekte de aşa aşa bu kutlu davayı hak ettiği yere getirecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Yine bu dönemde milletvekilleriyle istişare sürecini tamamladıklarını, 7 bölge esasında bütün milletvekilleriyle görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Davutoğlu, bu istişarelerde Türkiye'nin genel siyasetiyle ilgili istişarelerin yanı sıra her bir ilin sıkıntılarını ve yapılması gerekenleri saatlerce konuştuklarını, notlar aldıklarını ve raporlar hazırladıklarını anlattı.

Bakanlıklarla ilgili brifinglerin de devam ettiğini aktaran Davutoğlu, "Her birinde de bu dönemde yapacaklarımızı, reformları, yapısal reformları gözden geçirdik".

Davutoğlu, madencilerle ilgili olarak da son Torba Yasa'daki düzenlemelerden sonra ortaya çıkan bazı yeni durumları göz önüne alarak, sıkıntıları aşmak üzere tedbirler alacaklarını ve önümüzdeki dönemde bunları yasalaştıracakları kaydetti.

Enerji alanında çok ciddi yeni stratejik açılımlar yapıldığını ve Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) Ana Hat Boruları Alım Sözleşmeleri imza töreninin bu dönemde gerçekleştirildiğini anlatan Davutoğlu, Adalet Bakanlığında ise adaletin reforme edilmesini konuştuklarını aktardı.

-"Adalet varsa devlet vardır"

Davutoğlu, "Bu arada bir kez daha HSYK seçimlerinde kendi iradelerini sandığa yansıtan ve HSYK'da tek bir grubun, bir paralel yapının hakim olmasına çalışan ve dolayısıyla yargı sistemini ipotek altına almaya çalışanlara ders veren hakimlerimizi ve savcılarımızı tebrik ediyorum" ifadesini kullandı.

Ahmet Davutoğlu, "Biz kesinlikle yargıya, yargı-yürütme-yasama ilişkisinde bir hegemonya kurmak niyetinde olmadığımız gibi herhangi bir hegemonyayı da kabul etmeyiz. Güçler ayrılığı prensibine saygılıyız. Ama milletin seçtikleri üzerinde bir jüristokrasi kurmaya çalışanlara izin vermeyeceğimizi baştan söylemiştik, bundan sonra da söylemeye devam ederiz" diye konuştu.

Yargının, kamuoyu anketlerinde en güvenilen kurumlar arasında bulunduğuna dikkati çeken Davutoğlu, yargıya güvenin yüzde 100 olması gerektiğini ifade etti.

Davutoğlu, "Çünkü adalet varsa devlet vardır. Adaletin olmadığı yerde devlet zaaf gösterir. Adaleti egemen kılmak için ne gerekiyorsa biz üzerimize düşeni yapacağız ve Türkiye'de yargının hak ettiği yere gelmesine çalışacağız" dedi.

Uyuşturucuyla Mücadele Yüksek Kurulu'nu topladıklarını anımsatan Davutoğlu, Kasım ayının sonunda ilk Uyuşturucuyla Mücadele Şurası'nı toplayacaklarını ve kendisinin de bizzat katılacağı bu toplantıda, bu büyük belaya karşı alınacak önlemleri gözden geçireceklerini söyledi.

Davutoğlu, 7-8 Kasım tarihlerinde, Bursa'da, Büyükşehir Belediyeleri ile bir araya geleceklerini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "Gördüğünüz gibi bir taraftan Hükümet içinde, bir taraftan grubumuzda milletvekillerimizle, diğer taraftan teşkilatlarımızla, kongrelerimizle ve belediye başkanlarımızla 4 kanaldan yoğun ve tempolu bir çalışma içindeyiz. Niyetimiz ve hedefimiz bu millete hizmettir. Allah bu millete hizmet edenleri yalnız bırakmaz. Buna inanıyoruz. Allah sizlere de bulunduğunuz yerlere de her zaman milletimize hizmet etme onurunu nasip eylesin, yolculuğunuzu hayreylesin. Allah'a emanet olun" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement