AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti hareketi, Anadolu'yu inşa eden Malazgirt'in, Rumeli'yi inşa eden Kosova'nın, Ortadoğu'yu yeniden inşa eden Mercidabık'ın önlerinden bugünlere bize büyük bir emanet olarak tebliğ edilen hareketin adıdır.

28.08.2015 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "AK Parti hareketi, Anadolu'yu inşa eden Malazgirt'in, Rumeli'yi inşa eden Kosova'nın, Ortadoğu'yu yeniden inşa eden Mercidabık'ın önlerinden bugünlere bize büyük bir emanet olarak tebliğ edilen hareketin adıdır. Biz, bu kardeşliğin, adalet duygusunun, karşılıklı saygının adı olduk, olmaya devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'ndeki, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, Malazgirt, Kosova, Mercidabık ve Belgrad zaferlerinin, ağustos ayında kazanıldığını anımsatarak, AK Parti'nin de ağustos ayında kurulduğuna işaret etti.

Davutoğlu, "Tarihi seyir içinde Malazgirt'te buluşanlar, Kosova'da buluşanlar, Mercidabık'ta buluşanlar, Belgrad önünde buluşanlar saf saf şehadet şerbeti içmek andı ve ahdiyle Gazi Mustafa Kemal ile birlikte İzmir'e doğru yürüdüler. İkbal dua etti Hint topraklarından, Arap şairler şiirler yazdılar, şairimiz 'Muzaffer et, çünkü bu son ordusudur İslam'ın' diye seslendi. 30 Ağustos Zaferi Türk-Yunan savaşının bitmesi değildir, kadim medeniyetin yiğitlerinin, kendilerini ve medeniyeti bitirmek isteyen emperyalistlere karşı bütün bir mazlum millet adına yürüyüşünün adıdır" diye konuştu.

AK Parti'nin de Malazgirt, Kosova, Belgrad, Mercidabık ve 30 Ağustos zaferlerinde yer alan yiğitlerin bir çınar altında buluştuğu hareket olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"AK Parti hareketi, Anadolu'yu inşa eden Malazgirt'in, Rumeli'yi inşa eden Kosova'nın, Ortadoğu'yu yeniden inşa eden Mercidabık'ın önlerinden bugünlere bize büyük bir emanet olarak tebliğ edilen hareketin adıdır. Biz, bu kardeşliğin, adalet duygusunun, karşılıklı saygının adı olduk, olmaya devam edeceğiz. O zaferle birlikte Anadolu'da yeni bir umut yeşerdi ve bu umut adını Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak koydu. Her bir safhasında, adımında şehir şehir savunulan bir coğrafyanın Kahramanmaraş'ın, Gaziantep'in ve bütün Anadolu'nun yiğitlerinin Mezopotamya çocuklarının, efelerin, Karadeniz yiğitlerinin, Toros çocuklarının, Rumeli çocuklarının hepsinin adını şehadete yazdığı bir büyük destan yazıldı."

Başbakan Davutoğlu, Anadolu'da, Balkanlarda, Kafkaslarda herhangi bir şehitliğe gidildiğinde çok farklı memleketlerden şehitlerin mezarlarının görülebileceğini ifade ederek, "Bakü Şehitliği'nde Kosovalı görürsünüz, ne arar Üsküplü Bakü'de? ya da Filistinli'yi, Nabluslu'yu görürsünüz. Ne arar Filistinli Bakü'de? Evet bir şey arar. Malazgirt'in, Kosova'nın, Mercidabık'ın ruhunu arar, kadim medeniyetimizin ruhunu ve geleceğini arar" dedi.

Geçen yüzyılda ağustos ayında kazanılan zaferlerin kaynağını oluşturan değerlere karşı açılan savaşları gördüklerini, o savaşların, askeri darbelerle linç hareketlerine dönüştüğüne şahit olduklarını anlatan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tek parti dönemlerini gördük. Bütün o Kosova'ya, Malazgirt'e, Mercidabık'a, Belgrad'a ve 30 Ağustos Zaferi'ne ruhunu veren ezanı muhammediyi aslından çeviren tek parti zihniyetini de gördük. Acılar yaşadık, baskılar görüldü, başörtüsü zulümleri yanında Kur'an-ı Kerim okuduğu için mahkeme mahkeme süründürülenler görüldü. 30 Ağustos'un ruhuna aykırı olarak kadim medeniyetimizi 'köhne' diye adlandırarak, Batılaşma adına bütün değerlerden kopmayı teklif edenleri gördük. Çağdaş ideoloji adına Marksist ideolojiler çerçevesinde tevhid akidesine açılan savaşları gördük. Eskidir, terk edilmesi gerekir diye bütün kültürel değerlerimizle alay edildiğini gördük ve dahi nice zillet gördük, nice zulüm gördük."

"Yazıklar olsun ki bu onurlu çocuklara böyle bir kader çizildi"

AK Parti'nin bütün bu geçmişin üzerinde yükselen bir aydınlık hareketi olduğunu ifade eden Davutoğlu, "Anadolu çocukları, Mezopotomya çocukları, Kafkas çocukları, Rumeli çocukları onurla bu savaşları yapmış çocuklar, 1960'larda sanki Anadolu toprakları kendilerini beslemiyormuş, besleyecek gücü yokmuş gibi ellerine bavullar aldılar, Avrupa'ya, bu sefer medeniyet, Hazreti Mevlana'nın felsefesini götürmek için değil bir lokma ekmek için yürüdüler. Yazıklar olsun ki bu onurlu çocuklara böyle bir kader çizildi birileri tarafından. Değerlerimiz ayaklar altına alınırken, onurlarımız da ayaklar altına alındı" ifadelerini kullandı.

Her ekonomik krizin Anadolu'dan kaçmaya çalışan kitleleri ortaya çıkardığına işaret eden Davutoğlu, ekonomik geri kalmışlık ve çaresizliğin, insanlık onuruna yapılan en büyük darbe olduğunu söyledi. Davutoğlu, Anadolu çocuklarının Avrupa şehirlerine yürümesine, o dönemin iktidarlarının, Anadolu'nun bereketli topraklarında bugünkü nüfusun yaklaşık dörtte birini besleyecek kudrette bir ekonomi inşa edememesinin neden olduğunu dile getirdi.

- "Hiçbir siyasi hareket bu derece toparlayıcı, belirleyici, kuşatıcı olmamıştır"

Davutoğlu, milletin değerlerine karşı açılan savaşların en son örneğinin 28 Şubat Sürecinde yaşandığını,  2001 ekonomik krizinin de Türkiye'nin diz çökmesi için ortaya çıkarıldığını belirterek, "AK Parti, 2001'de 14 Ağustos'ta yine Afyonkarahisar'dan Sayın Cumhurbaşkanımız, Kurucu Genel Başkanımız, Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir kadroyla harekete geçtiğinde ağustos ruhu harekete geçti, Malazgirt, Kosova, Belgrad, Mercidabık ruhu harekete geçti, en önemlisi İstiklal Savaşı'nın ruhu harekete geçti. Onun için 30 Ağustos'ta Afyonkarahisar'dan İzmir'e yürüyen ordunun içindeki bütün unsurlar AK Parti'de buluştu" diye konuştu.

AK Parti kadrolarının içinde Horasan, Rumeli, Karadeniz, Akdeniz, Kafkasya çocuklarının yer aldığına vurgu yapan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Başka hiçbir siyasi hareket bu derece toparlayıcı, belirleyici, kuşatıcı olmamıştır. 'Milletimizin kaderi AK Parti'nin kaderiyle bütünleşti' derken aslında biz tam da bunu kastediyoruz. Her birinin yüzünde, gözünde bu kardeşliğin izlerini görüyoruz. Biz birbirimize baktığımızda, gözlerimiz gözlerimize değdiğinde, dillerimiz dillerimizle buluştuğunda, gönüllerimiz gönüllerimize hitap ettiğinde hep bu ortak çağrıya ses verdik. Ümidini kaybetmiş, karamsarlığa düşmüş büyük bir yeis içine girmiş halkı, AK Parti ayağa kaldırdı. Önümüzde dağ gibi meseleler vardı, ama o birikimden hız alanlar o dağı Ferhat gibi deler dendi ve Ferhat gibi deldik, delmeye de devam edeceğiz. Önümüze çıkan surları yıkmaya, önümüze konan engelleri aşmaya, önümüze dikilen dağları birer birer geçmeye kararlıyız."

"Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi" derken, sadece terör belasından kurtulmak için değil, bu topraklarda asırlarca konuştukları dille, ananesiyle, örfüyle bir araya yaşayanların omuz omuza bir araya geldikleri, gelecekleri bir Türkiye özlemiyle harekete geçtiklerini vurgulayan Davutoğlu, "Ret ve asimilasyon politikalarını, olağanüstü hali kaldırırken, insanların kendi ana dilleriyle türkü dinlemelerinin bile yasak edildiği bir ülkede herkes bu türküleri aslıyla ve ama kardeşlik bilinciyle dinler diyerek bütün yasakları kaldırdık. Derlenip toparlanmak için özgürlük gerekiyordu, özgürlük alanlarını tek tek genişlettik, başörtüsü zulmünü, katsayı zulmünü birer birer ortadan kaldırdık" değerlendirmesinde bulundu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement