AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, Adıyaman'da - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, Adıyaman'da

AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, Adıyaman\'da

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman’ın Kahta ilçesine geldi.

01.05.2015 17:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, seçim çalışmaları kapsamında Adıyaman'ın Kahta ilçesine geldi.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, ilk olarak STK temsilcileriyle bir araya geldi. İlçenin sorunları, yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulunan Aydın, Kahta'nın ve ülkenin sorunlarına hep beraber çözüm aranması gerektiğini söyledi. Aydın, özellikle eğitim, sağlık, adalet ve KÖYDES projeleri gibi önemli yatırımları Kahta'ya kazandırdıklarını vurguladı.

Kahtalıların sadece Kahta'yı değil, ülkenin, milletin geleceği için, hatta mazlum coğrafyanın ve dünyanın barışı açısından son derece duyarlılık gösterdiğini belirten Ahmet Aydın, "Kahta da kendini aşıyor ve kabuğunu kırıyor inşallah. Hep derdik, Kahta büyük bir köy ama her geçen gün büyük ve gelişmiş bir şehir olarak sizlerle birlikte bir noktaya taşıyacağız" dedi.

STK temsilcilerinin düşüncelerinin önemine değinen Aydın, "Her birimiz kendi çocuklarımızın ve memleketimizin geleceğini düşünen insanlarız. Dolayısıyla burada sivil toplum kuruluşu üyelerimizle, kanaat önderlerimizle ve basınımızla birlikte vira bismillah diyelim istedik. O nedenle burada bulunan arkadaşlarımızın görüş ve düşünceleri, fikirleri bizim için çok önemli. Yapılanlar var ama sorun ve sıkıntılar var. Bizler bir makam uğruna siyaset yapan kişiler değiliz. Siyasetteki tek amacımız halka hizmet etmektir. Halkın rızasını, halkın duasını alabilirsek ne mutlu bizlere, en büyük sermaye budur. Peygamber Efendimizin hadisindeki 'En hayırlınız insanlara hizmet edendir' düsturuyla, inancıyla bu memlekete nasıl hizmet ederizin muhasebesini yapıyoruz. Kahta'nın geçmişini biliyoruz, geldiği noktayı da hepimiz görüyoruz. Geleceğe daha büyük bir perspektif çizmek durumundayız. Bizim amacımız bu ve bu konuda Kahta'nın geleceğini çok parlak görüyorum. Hem inanç hem kültür turizmi bakımından Kahta önemli bir kavşak olmak konumunda. İnşallah sulama projeleriyle tarımdaki gelişmeler, bir taraftan sanayileşmesiyle, küçük ve organize sanayisiyle birlikte inşallah Kahta'yı yer altı ve yer üstü kaynaklarıyla birlikte daha güzel bir geleceğe hazırlayacağız. Her şeyden önce en büyük özelliğimiz, güzelliğimiz ve sermayemiz, bunu yaparken sırtımızı dayadığımız, güvendiğimiz Kahta insanıdır. Bizlere bu güzel insanlara hizmet etmeyi nasip eden Rabbime şükürler olsun. İnsanın doğup büyüdüğü topraklara, dostlarına, akrabalarına, arkadaşlarına hizmet etmesi çok güzel bir şey. Siyasete başladığımız ilk günden bugüne kadar elimizden geldiğince bir pozitif ayrımcılıkla olsa dahi Kahta'ya güzel şeyler yaptık. Cumhuriyet tarihinden 2003 yılına kadar 623 derslik iken, AK Parti hükümeti döneminde biz bunu yüzde 99 artırmışız. 104 milyon, eğitim için para ödemişiz. Halk Eğitim Merkezi, Kız İmam Hatip Lisesi, 200 öğrencilik pansiyon, Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, atölye. Sadece milli eğitim kaynaklarından değil, diğer kurumların kaynaklarından da Kahta'ya yatırımların yapılmasına vesile olmaktayız. TPAO iki adet ortaokul ve bir anaokulu yaptırıyor. 8 milyon TL değerinde bir meslek yüksek okulu kazandırdık. Bu bizim için bir fakültenin müjdecisi olabilir. Kahta'ya bir fakültenin Kahta'ya kazandırılması bizim için çok önemli. En kısa sürede yurt problemini çözmek için çabamızı sürdürmekteyiz" diye konuştu.

AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, sağlık alanındaki yatırımlara da değinerek, "Sağlık alanında da çok önemli yatırımlar yapıldı. Eski hastanemizin durumu içler acısıydı. Allah'a şükürler olsun şimdi modern bir hastane kazandırdık. Göçeri'ye yapılan hastane ise yine bölgeye hizmet veren modern bir hastane konumunda. Kahta Toplum sağlığı merkezi, üç adet aile sağlığı merkezi bütün bunları yaptık. Personel sayımız 306 iken şimdi 600'e çıkmış" dedi.

Bölgedeki diğer yatırımlardan da söz eden Aydın, "Bu bölgeyi kalkındıracak olan Koçali projesini önemsiyoruz. İnşaatına başlandı. Kahta çayından Fırat'a kadar benim özel takibimde olan proje. Büyük çay projesi 120 bin dönüm arazi, cazibeyle sulanacak. Bu iki önemli projeyle ilçemizin bütün köyleri sulanacak. Turizm konusunda bugüne kadar 25 trilyona yakın kaynak aktarıldı. Önümüzdeki dönemde Kral Yolu restore edilecek. Proje bedeli 5 milyon. Çevre düzenlemesi için yaklaşık 4 milyona ihtiyaç var. Kahta-Adıyaman arasındaki yolu sıcak asfalt olması yönünde girişimlerimiz var. İnanç turizmi açısından önemli bir bölge olan ilimiz ve Kahta önemli bir kavşak olacak. Nissibi Köprüsü yakın bir zamanda hizmete girecek Köprü ile Kahta arasında otoban ayarında bir yol yapılacak. Bölünmüş yol, sıcak asfalt, köprü ve yolun maliyeti yaklaşık 312 milyon. Havaalanımız bölgenin en modern havaalanı konumuna geldi. Sulama, ulaşım ve eğitim konusunda yapılması gereken konuların yakın takipçisi olacağız. Biz her şeyden önce kahta'da huzur istiyoruz. Bizde bu konuda üstümüze düşeni yapacağız. Hep birlikte bu memleketi idare etmeye talibiz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Kahta Barajı kıyısında muhtarlarla bir araya gelen Aydın, fikir alış verişinde bulunarak, "Kahta'ya gerekli ölçüde zamanın el vermesi halinde niyetimiz her köyü tek tek gezmek ve yerinde bu sorunlara çözüm geliştirmek. Zaten bizim yapmaya çalıştığımız da bu. Sizler bölgenizin, köyünüzün içinde, bizzat o sıkıntıları yaşamış insanlarısınız. ve sizlere köylü büyük talep ve beklenti ile geliyor. Her köyün muhakkak ki birtakım ihtiyaçları vardır. Hepsini getirip size sunar. Bu sorunları sizin çözmenizi bekler. Köylülerimiz bu sıkıntılar hakkında muhtarlarımızı sıkıştırıyor. Tabi bu konuda köylülerimiz haklı. Hizmetin en kalitelisinin köylülere gitmesi de gerekiyor. Köylülerimiz muhtarlarımızı sıkıştırıyor. Bizler muhtarlarımızla beraber il özel idare, Kaymakamlık ve Valilikle beraber bu sorunları çözmek için inşallah çalışacağız" şeklinde konuştu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Aydın, Adıyaman'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement