AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: Sayın Erdoğan, Musa Kardeşimize Atatürk'ü Hatırlatıyor;... - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: Sayın Erdoğan, Musa Kardeşimize Atatürk'ü Hatırlatıyor;...

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili Musa Çam'ın söylediği sözlerin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Sayın Erdoğan bu ateşli Musa kardeşimize Atatürk'ü hatırlatıyor.

27.02.2016 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meclis Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken Cumhurbaşkanlığı Sarayı'yla ilgili Musa Çam'ın söylediği sözlerin ardından AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Sayın Erdoğan bu ateşli Musa kardeşimize Atatürk'ü hatırlatıyor. Negatif aşk bu" dedi.

CHP'Lİ ÇAM: TÜRKİYE'DE SARAYIN GLADYOSU DEVREYE GİRDİ

TBMM Genel Kurulu 2016 Bütçe Tasarısı görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerine CHP grubu adına İzmir Milletvekili Musa Çam konuştu. Kürsüdeki konuşmasında bütçeye kırmızı kart gösteren Çam, şunları söyledi: "Daha ilk seçildiği günden itibaren Anayasa'yı çiğneyen bir Cumhurbaşkanı ile karşı karşıyayız. Dünyanın hiçbir ülkesinde seçilmiş bir Cumhurbaşkanı hem Başbakan hem de bir siyasi parti genel başkanı gibi davranamaz ama bizim ülkemizde Sayın Recep Tayyip Erdoğan bunları yaptı. Yetmedi, 7 Haziran seçimlerine giderken ettiği yemini çiğnedi. Seçimlerden önce temel atma ve açılışları bahane ederek yaklaşık 40 ilde yaptığı mitinglerde AKP'ye oy istedi. Bir Cumhurbaşkanı bir siyasi parti genel başkanı gibi meydan meydan dolaşıp partiye oy isteyebilir mi? Ama Recep Tayyip Erdoğan yaptı bunları. Bütün bu kampanyalara rağmen halk 'Ben senin 13 yıllık iktidarına son veriyorum' dedi. Seçimden sonra tam 32 gün görev vermedi Sayın Ahmet Davutoğlu'na. Hükümet kurulmadı. Ondan sonra o Cumhurbaşkanı görevi ikinci partiye vermesi gerekiyorken, CHP Genel Başkanına hükümeti kurma görevini vermedi. Eğer CHP, MHP ve HDP ile bir azınlık hükümetini tek başına kurmuş olsaydı 17-25 Aralık'ın bütün yolsuzluk dosyalarını buraya getirecekti ve belki bugün Recep Tayyip Erdoğan elleri kelepçeli mahkemelerde olacaktı ya da cezaevinde olacaktı. Bunların önünü kesmek için Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na görev verilmedi ve Türkiye'de sarayın gladyosu devreye girdi"

"KAÇAK SARAYI KAÇA YAPTINIZ?"

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kaç para harcandığının açıklanmadığını belirten CHP'li Çam, "Türkiye'de terör olaylarının önemli bir noktası saray gladyosu tarafından yapılmış ve onlar tarafından başlatılmış bir oyundur. Şu kaçak sarayı kaça yaptınız? Parasını açıklayın diyoruz, açıklayamıyorsunuz, kaç para harcadığınızı söyleyemiyorsunuz. Bir ülkenin Cumhurbaşkanı hem kaçak sarayda hem kaçak villalarda oturur mu? İzmir'in Urla ilçesinde vatandaş bir tek göz oda yapamazken Cumhurbaşkanı kaçak villalar yapıyor. Bu Türkiye'nin geldiği noktadır. Recep Tayyip Erdoğan'a, ey Recep Tayyip Erdoğan ağacı büyüten biziz kesen sen, hukuku kuran biziz katleden sen, gençlerin kurşunlarla yaralanmasına feryat eden biz onlara emir veren, 'destan yazdılar ' diyen sen, hırsızı takip eden biziz taktir eden sen, evladımıza 'haramdan uzak dur' diyen bizi, Bilal Erdoğan'a 'evdekileri dolarları sıfırla' diyen sensin. Ey Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarına çıktın, elinde Kur'an, dilinde bin bir yalan, kursağında haram olan bu bütçeye bizler kırmızı kart gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

MECLİS BAŞKANVEKİLİ AYDIN: CUMHURBAŞKANIMIZI HALKIN NEZDİNDE KARALAYAMAZSINIZ

Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, Musa Çam'ın konuşmasındaki ithamları eleştirerek "Bunların her biri suç isnadı şeklinde ve özellikle bir algı operasyonuyla aynı. Cumhurbaşkanımızı halkın nezdinde karalayamazsınız. Halkımız da bunu kabul etmez. Cumhuriyete devlete millete olan bağlılığını burada her milletvekili gibi sizde ifade ettiniz. Yalnız şunu da unutmamak gerekir ki devletin başı cumhurbaşkanıdır. Bu sıfatla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk milletinin birliğini de sayın cumhurbaşkanı temsil eder. O yüzden ifadelerinizi makul düzeyde kullanırsak memnun olurum" diye konuştu.

AK PARTİ GRUP BAŞKANVEKİLİ BOSTANCI: NEGATİF AŞK BU

Sataşmadan dolayı söz isteyen AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı da CHP'li Çam'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a negatif aşk duyduğunu ileri sürerek şunları söyledi: "CHP İçinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ilişkin en ateşli konuşmaları yapan kişileri sıralarsak Musa Bey başlarda gelir. Geçenlerde de böyle bir konuşma yapmıştı. Ben de bunun Sayın Erdoğan'a ilişkin negatif bir aşkın temsili olduğunu söylemiştim. Aşkla nefret arasında incecik bir çizgi vardır derler. Şimdi bakın bu çizgi de nasıl oluşuyor. Geçen günkü konuşmasından örnekle söyleyeyim. Musa Bey'e Sayın Erdoğan'ı negatif aşkla seviyorsunuz dedikten sonra Musa Bey öfkelendi ve 'Benim sevdiğimi lider Atatürk'tür' dedi. Sayın Erdoğan size Atatürk'ü hatırlatıyor Musa Bey. Negatif aşk bu. Şöyle dese anlarım mesela. Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nu seviyorum ikisi de yaşıyor hayatta. Deniz Baykal'ı seviyorum dese ikisi de yaşıyor hayatta. Ama doğrudan bodoslama Atatürk'ü hatırlayınca düşünüyorum ki evet Sayın Erdoğan bu ateşli Musa kardeşimize Atatürk'ü hatırlatıyor. Ben daha ne diyeyim" - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Grup Başkanvekili Bostancı: Sayın Erdoğan, Musa Kardeşimize Atatürk'ü Hatırlatıyor;... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak
    19:48 TBMM 23 Nisan kutlamalarında başarılı çocuklar yer alacak

    TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenecek etkinliklerde, bilimde, eğitimde, sporda ve sanatta başarı elde etmiş çocukların yer alacağını açıkladı. Bu yılki kutlamalarda çocuklar, ödül töreni ve Genel Kurul'da konuşma yapma fırsatı bulacak. Ayrıca, Türk milletinin hikayesini anlatan bir ışık gösterisi ve uzay teması da etkinliklere dahil edilecek.

  • Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi
    19:44 Muş Valisi Avni Çakır Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Düzenlendi

    Muş Valisi Avni Çakır başkanlığında yapılan 2. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesi ve koordinasyonun önemi vurgulandı. Muş'ta 2024 yılında planlanan 172 projenin durumu açıklandı. Toplantıda, işlerin hızlı bir şekilde ilerlemesi ve tüm yatırımların vatandaşın hizmetine sunulması için uyum içinde çalışılacağı belirtildi.

  • Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü
    19:43 Burdur Yeşilova'da çıkan yangın söndürüldü

    Yeşilova ilçesindeki otluk ve kavaklık alanda çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek kontrol altına aldı. Yangın sonucunda yaklaşık 40 dönümlük arazideki ağaçlar zarar gördü.

  • Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti
    19:40 Kütahya Hava Er Eğitim Tugayı'nda Sözleşmeli Erler Yemin Etti

    Kütahya Hava Er Eğitim Tugay Komutanlığı'nda temel eğitimlerini tamamlayan 289 sözleşmeli er için yemin töreni düzenlendi. Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, törende yaptığı konuşmada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türk milletinin hizmetinde olduğunu vurguladı. Ant içme törenlerinin milli birlik ve beraberliği güçlendirdiğini belirten Baş, sözleşmeli erlerin yemin etmesiyle tören sona erdi.

  • İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı
    19:39 İzmir Buca'da Otomobil Kazası: 1 Ölü, 2 Yaralı

    İzmir'in Buca ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Y.B. (18) idaresindeki otomobil kontrolden çıkarak takla attı. Kazada, araçta bulunan Batuhan Kahraman hayatını kaybederken, sürücü ve araçtaki P.A.G. ağır yaralandı. Yaralılardan P.A.G'nin hayati tehlikesi bulunuyor.

  • Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    19:38 Trabzon'un Akçaabat ilçesinde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Akçaabat Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında ilçe merkezinde yürüyüş yapıldı ve Atatürk Parkı'nda halı sergisi açıldı. Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, turizmin ilçenin geleceği olduğunu belirtti.

  • Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı
    19:35 Türkiye Minikler Karate Şampiyonası Gaziantep'te Başladı

    Türkiye Minikler Karate Şampiyonası, Şahinbey Belediyesi'nin ev sahipliğinde Gaziantep'te başladı. Şampiyonaya 1500 sporcu, sporcu ailesi, antrenör ve hakemler katıldı.

  • BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti
    19:19 BM Uzay İşleri Ofisi Direktörü Çin'e Yapacağı Ziyarette Çinli Uzay Yetkilileriyle Bir Araya Gelme İstediğini Belirtti

    Birleşmiş Milletler Uzay İşleri Ofisi Direktörü Aarti Holla-Maini, Çin'in uzay keşfi alanındaki başarılarından ve tüm insanlığa fayda sağlamak üzere uzay teknolojilerinden yararlanma konusunda ofisiyle yaptığı yakın işbirliğinden övgüyle bahsetti. Holla-Maini, Çin'e yapacağı ilk ziyarette Çinli uzay yetkilileri ve uzmanlarıyla bir araya gelmeyi beklediğini ifade etti.


Advertisement