AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Tek başımıza bu anayasayı değiştirmeyelim. Temsil kabiliyeti yüksek olmasından dolayı diğer partililerle bu anayasayı değiştirmek istiyoruz" dedi.

12.03.2016 20:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, "Tek başımıza bu anayasayı değiştirmeyelim. Temsil kabiliyeti yüksek olmasından dolayı diğer partililerle bu anayasayı değiştirmek istiyoruz" dedi.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem'i ziyaret eden Çakır, Tokat'taki yatırım çalışmaları ve çeşitli konularda beraberindekilerle istişarede bulundu.

Toplantıda gazetecilere açıklama yapan Çakır, yeni anayasa konusundaki çalışmalara değindi. Bu konuda çalışmaların devam ettiğini belirten Çakır, TBMM'de temsil edilen 4 partinin 3'er üyesinin bulunduğu bir komisyonun oluşturulduğunu anımsattı. Komisyonun üçüncü toplantısından sonra bir daha toplanamadığını hatırlatan Çakır, "Üçüncü toplantıdan sonra masa devrildi. Bunun sebebi Cumhuriyet Halk Partisi. Devirdi, çünkü ilk toplantıda komisyonun adı ile ilgili gereksiz bir tartışma ortaya koydular. Herkes biliyor ki bu komisyonun adı bir mutabakat komisyonudur. CHP, bu komisyonun adını 'Türkiye yasalarını darbelerden arındırma komisyonu olarak yapmak istiyoruz' dedi" diye konuştu.

CHP'nin yeniden komisyona katılmasını beklediklerini ancak bunun gerçekleşmediğini dile getiren Çakır, şunları kaydetti:

"Meclis Başkanımız İsmail Kahraman yeniden partilerle görüştü. Biz CHP'nin masaya geleceğini umuyorduk. CHP masaya gelmedi, gelmeyecek. AK Parti iktidarı, hükümeti ve grubu olarak kesinlikle bir anayasa değişikliğine taraftarız. Bunun gerekli hazırlığını yaptık. Tek başımıza bu anayasayı değiştirmeyelim. Temsil kabiliyeti yüksek olmasından dolayı diğer partililerle bu anayasayı değiştirmek istiyoruz. Özgürlükçü anayasa olsun istiyoruz, kuvvetler ayrılığının şekillendiği, çok net şekillendiği bir anayasa istiyoruz. Darbe sonrası yapılan bir anayasa olduğu için bundan arındırılması, kimi darbe kurumlarının kanuni yetkisini anayasadan değil, kendi kanunlarından alması gerektiğini söylüyoruz. Temsil kabiliyeti yüksek bir anayasa değişikliği istiyoruz. Anayasa değişikliğinin gerekli, acil olduğuna inanıyoruz."

Çakır'a, Tokat Valisi Cevdet Can da eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Grup Başkanvekili Çakır Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement