AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması

(Cumhurbaşkanlığı seçimi) "En son verdiği demeçteki tarife baktığımda Sayın Bahçeli doğrudan doğruya AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kılıçdaroğlu apoletlileri tarif ediyor"

25.05.2014 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin "En son verdiği demeçteki tarife baktığımda Sayın Bahçeli doğrudan doğruya AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kılıçdaroğlu apoletlileri tarif ediyor" dedi.

Elitaş, partisinin il başkanlığı tarafından düzenlenen il danışma meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Soma'daki maden faciasını hatırlatarak, sorumluluktan kaçmak yerine sorumlulukları paylaşan, yaraları sarmak için gayret gösteren devlet adamları örneğini gösteren bir süreç  yaşandığını belirtti.

Türkiye'nin gündeminin son yıllarda çok farklı pozisyonlarda gitmeye başladığını ifade eden Elitaş, özellikle 2007'den itibaren Türkiye'nin gündeminin farklılaşmaya başladığını dile getirdi.

17 Aralık süreciyle Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef alındığı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin zora sokulmak istendiği, yalanın, iftiranın, montajların  had safhada olduğu bir seçim sürecinden geçildiğini anlatan Elitaş, bundan sonraki sürecin cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu kaydetti.

Sağ kesimden, muhafazakar, milliyetçi ve manevi değerlerine hassas bir şekilde bağlı olan birinin cumhurbaşkanı seçilmemesi için koalisyon kurulmaya başlandığını aktaran Elitaş, şunları söyledi:

"Bu odakta herkes taşeron. Kimi yurt dışından kimi yurt içinden taşeron. Bunlar 'nasıl yaparız da muhafazakar cumhurbaşkanını seçtirmeyiz, milletin içinden çıkmış cumhurbaşkanını seçtirmeyiz' diye bir kampanya oluşturmaya başladı. Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı arıyor. Siyasette acemi olduğu için, birden bire tepeden inme genel başkanlığa getirildiği için, hala genel başkan olmak için gayret gösterdiği için tarif ediyor, 'cumhurbaşkanı kimden olamaz' diyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun tarifine bakıyoruz apoletli bir cumhurbaşkanı çıkıyor. Aklı, fikri, zihni hep apoletli. Demokratik gücü değilde başka gücü elinde bulunduranlar, Türkiye'nin cumhurbaşkanlığı makamını işgal etsin, orada görev yapsın şeklinde bir tarif var."

Elitaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin matematik hesabını eleştirerek, Bahçeli'nin matematiğine akıl sır ermediğini savundu.

Bahçeli'nin 2011 seçimlerinde yaptığı matematik hesabını hatırlatan Elitaş, "Cumhurbaşkanı çatı adayında kim olması gerektiğini tarif ediyor. 'Vatanını, milletini seven, milletin gönlünde yer etmiş, onların büyük bir çoğunluğunun oyunu almış, gönlüne girmiş birisi' diye ifade etmeye çalışıyor. En son verdiği demeçteki tarife baktığımda, Sayın Bahçeli doğrudan doğruya AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Kılıçdaroğlu apoletlileri tarif ediyor" diye konuştu.

Erciyes Üniversitesi'ndeki olaylar

Erciyes Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında gerginlik yaşandığını anımsatan Elitaş, bu olayların neden tetiklendiğinin anlaşılması için geçmişe bakılması gerektiğini kaydetti.

1978-2000 döneminde darbeyi meşrulaştırmak için 5 bin gencin hayatına kasteden zihniyetin, şimdi cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gençleri  birbirine kırdırıp, milleti birbirine düşman etmek istediğini bildiren Elitaş, AK Parti adayının kazanmasını istemeyenlerin "insanlık dışı" faaliyetlere girdiklerini dile getirdi.

Gençlere, karanlık mihraklara maşa olmamaları tavsiyesinde bulunan Elitaş, şöyle devam etti:

"Sağcı-solcu, gerici-ilerici, milliyetçi-kominist, faşist-antifaşist söylemlerinin benzerlerini şimdi daha değişik bir şekilde kamuoyuna intikal ettirmeye çalışıyorlar. Gençlerimize bunlara alet olmamalarını, okuyarak, çalışarak, düşünerek, düşündüklerini ifade ederek ülkenin demokrasisine, gelişmesine katkı sağlamalarını tavsiye ediyorum. Kayseri'den başlatılıp Türkiye genelinde yaygınlaştırılmaya çalışılan, 5 gün sonra gezi olaylarının yıl dönümünde Türkiye'de huzur bozucu eylemlere ön ayak olacak bir gençliği beraberinde getirmeye gayret ediyorlar. İnşallah hiçbirimiz onlara alet olmayacağız, o kötü niyetlilerin değirmenine su taşımayacağız."

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayını haziran ayının son haftasında belli olabileceğine işaret eden Elitaş, adaylığın 11 Temmuz'da kesinleşeceğini ve bu tarihten itibaren propagandanın başlayacağını anlattı.

Elitaş, seçim öncesi 29 günlük propaganda süresi olduğuna dikkati çekerek "Cumhur ilk defa kendi başkanını seçecek. Bundan sonraki süreçte fili bir yarı başkanlık döneminin başladığını, haziran 2015 seçimlerinde anayasadaki boşluğu dolduracak bir çoğunlukla gelebildiğimiz taktirde inşallah sistemin Türk milletinin geçmişteki idare yapısına uygun bir idare yapısıyla olacağını tahmin ediyor, düşünüyoruz" dedi. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Grup Başkanvekili Elitaş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement