AK Parti Grup Başkanvekili Turan - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Turan

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İftardan detay Bülent Turan'ın açıklaması - "Türkiye küçük bir ülke olamaz. Türkiye, zayıf ekonomisi olan bir ülke olamaz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ayağa kalkmak ve iş yapmak istiyoruz" "Biz Suriye değiliz, Irak değiliz, başka bir yer değiliz, biz Türkiye'yiz.

19.06.2016 21:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İftardan detay

Bülent Turan'ın açıklaması - "Türkiye küçük bir ülke olamaz. Türkiye, zayıf ekonomisi olan bir ülke olamaz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ayağa kalkmak ve iş yapmak istiyoruz"

"Biz Suriye değiliz, Irak değiliz, başka bir yer değiliz, biz Türkiye'yiz. Başka bir ülkeyiz. Bu başka ülkede bambaşka bir ruhumuz var. Bu ruhun da en güzel hayat bulmuş yeri bu toprak, bu abideler"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Türkiye küçük bir ülke olamaz. Türkiye zayıf ekonomisi olan bir ülke olamaz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ayağa kalkmak ve iş yapmak istiyoruz" dedi.

Turan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatının, Çanakkale Savaşları'nın yaşandığı Gelibolu Yarımadası'ndaki Şehitler Abidesi'nde düzenlediği iftar yemeği öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün İstanbul il teşkilatı ile AK Parti Çanakkale İl Başkanlığının ortak organizasyon yaptığını söyledi.

Şehitlerin, Şehitler Abidesi'nin hemen yanında tüm Türkiye'ye örnek olmasını ümit ettikleri bir iftar sofrasında, mütevazi bir ortamda bir araya geldiklerine işaret eden Turan, "Nasıl ki biz 100 yıl önce tüm dünyaya meydan okumuştuk. Bu ülkenin tüm evlatları yaşlısı genci, kadını erkeği bu meydanlarda, topraklarda bedel ödemiştik bugün de diyoruz ki o zaman nasıl ki bir milli ruh ortaya koymuşsak bugün de aynı milli ruha ihtiyacımız var. Ayağa kalkmaya, Türkiye'nin tarihten gelen anlamlı medeniyetinin ayağa kalkmasına ihtiyacımız var." dedi.

"Biz ne zaman güçlenmeye kalksak, 7 düvel karşımıza geliyorlar." ifadesini kullanan Turan, şöyle konuştu:

"100 sene önce burada bedel ödedik ama bugün buraya geldiğimizde görüyoruz ki o bedel aslında bizim bugün özgür yaşamamızın temelini oluşturdu. Çanakkale, Türkiye'nin ön sözü haline geldi. Çanakkale milli şuurun başkenti haline geldi. O yüzden altını çizmede fayda görüyorum biz bu ülkenin ön sözüyüz. Çanakkale ruhu bu ülkenin ön sözü. İstiyoruz ki zaman zaman uluslararası oyunlarla beraber Türkiye nasıl bedel ödetmek isteniyor, nasıl bir fatura çıkarılmak isteniyor, nasıl Türkiye lideriyle beraber ayağa kalkmak istiyor aynı Çanakkale'de olduğu gibi beraber olalım, diri olalım istiyoruz. Nasıl o zaman Hakkari'den Edirne'ye kadar Şırnak'tan Tekirdağ'a kadar hiç bir ayrım olmadı."

Turan, çok daha büyük bir coğrafya içinde, burada insanların beraber, omuz omuza, kardeşçe bedel ödediğini, şehit olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bugün de diyoruz ki kimseden korkumuz yok, iddiamız var. O zaman nasıl ki milli ruhu ayağa kaldırmışsak bugün de milli ruhu ayağa kaldıracağız. Türkiye küçük bir ülke olamaz. Türkiye zayıf ekonomisi olan bir ülke olamaz. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde ayağa kalkmak ve iş yapmak istiyoruz. Bize yanlış yapan, bu ülkeye bedel ödeten kim varsa da yek vücut halinde ayağa kalkmak istiyoruz. Bu topraklarda İstanbul Erkek Lisesinin, Galatasaray Lisesinin, Kayseri, Sivas. Edirne, Erzurum liselerinin öğrencileri var. Lise öğrencileriydi bu insanlar. O dönemde bu ülkenin etrafında durdular."

Bugün de tüm gençlerin ülkenin milli birliği ve beraberliği için yanında durmasını istediklerini dile getiren Turan, şunları kaydetti:

"O gün nasıl o gençler bu ülkeye sahip çıktılar, bayrağına sahip çıktılar, o zamanki hakim güçlerin öngörüleriyle oyunlarıyla adım atmadılar, bugün de istiyoruz ki bu ruhla özdeşleşmiş olsun bu gençlerimiz ve beraber ayağa kalkalım. Çünkü bu ülkenin geleceği beraber olmaktan geçer. Biz Suriye değiliz, Irak değiliz, başka bir yer değiliz biz Türkiye'yiz. Başka bir ülkeyiz. Bu başka ülkede bambaşka bir ruhumuz var. Bu ruhun da en güzel hayat bulmuş yeri bu toprak, bu abideler. Çanakkalemiz bir marka kent. Nasıl ki biz burada İstanbul teşkilatımızla beraber bir çorbaya kaşık sallıyoruz, bir ekmeği beraber paylaşıyoruz bu sofralarımızın tümünün Hakkarimizde, Şırnağımızda, her tarafta olsun istiyoruz."

AK Parti Grup Başkanvekili Turan
Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Turan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement