AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadeleye ilişkin, "Şimdiye kadar belki toplumda yüzde 1 karşılığı olmayan bu yapı, maalesef kurumlarda yüzde 50-60'lara kadar çok büyük oranlarda karşılık bulmuş. Yargıda, askeriyede, emniyette öyle ancak bunların büyük bir çoğunluğu temizlenmeye başladı.

03.08.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MEHMET BAYER - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ile mücadeleye ilişkin, "Şimdiye kadar belki toplumda yüzde 1 karşılığı olmayan bu yapı, maalesef kurumlarda yüzde 50-60'lara kadar çok büyük oranlarda karşılık bulmuş. Yargıda, askeriyede, emniyette öyle ancak bunların büyük bir çoğunluğu temizlenmeye başladı." dedi.

Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok büyük oranda ülkenin, devletin tüm kurumlarının, bir karşı atraksiyonla örgütün tüm hücrelerini temizlemek için azami gayret gösterdiğini söyledi.

Gözden kaçan, yanlış yapılan, kurunun yanında yaşın da yandığı durumların olabileceğini, buna izin vermemek için de tüm kurumların azami gayret sarf ettiğini belirten Turan, önlerinde devasa bir yapı bulunduğuna dikkati çekti.

Turan, 40 yıldan beri örgütlenen, finansı farklı ülkelerden temin edilen, farklı ülkelerin kurumlarının talimat verdiği bir yapıdan bahsettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Anlık bir savaş, anlık bir kavga değil. 40 yılın verdiği bir ilişki zemini var. Bu zeminin temizlenmesi kolay bir iş değil. O yüzden Cumhurbaşkanından muhtarına, valisinden kaymakamına kadar herkesin bu konuda dik durması, dirayetli durması ve bununla ilgili sonuç alıcı adımlar atması gerekiyor. Tabii bunda emniyetimize ve yargı camiamıza çok büyük görev düşüyor. Şimdiye kadar belki toplumda yüzde 1 karşılığı olmayan bu yapı, maalesef kurumlarda yüzde 50-60'lara kadar çok büyük oranlarda karşılık bulmuş. Yargıda, askeriyede, emniyette öyle ancak bunların büyük bir çoğunluğu temizlenmeye başladı."

"Hep beraber bir duruş sergiledi"

Gelinen noktada, ülkenin sahibinin tekrar millet, milli irade olduğunun tescillendiğini ifade eden Turan, şu değerlendirmeyi yaptı:

" 19 Mayıs'ta, 29 Ekim'de, 23 Nisan'da, 18 Mart'ta olduğu gibi 15 Temmuz bize gösterdi ki bu ülke asla egemenliğine engel olacak bir adım atmayacak, egemenliğine halel getirecek bir tavır içinde olmayacak. Bu konuda köylümüz, kentlimiz, zenginimiz, fakirimiz hep beraber bir duruş sergiledi. Bu duruşun karşılığında da tüm dünyaya örnek olan bir ayaklanmayla, bir başkaldırıyla beraber bu hainleri temizlemiş oldu. Milletin o akşam aslında devlete de bir görev verdiğini ifade edebilirim. Millet o gün görevini yaparak, 'Bundan sonra görev devletin mensuplarında.' dedi. Devlet kurumlarımıza, birimlerimize, 'Görevinizi iyi yapın. Eksik, yanlış yapmayın hatta acımayın, işinizi iyi yapın.' dedi. Bundan sonra üniversitelerden, devlet dairelerinden diğer ticari ilişkilere kadar bunların yaptığı tüm yanlışın kapatılması, bunlarla ilgili adım atılması hepimizin görevi."

Avrupa Birliği ülkelerinin son yaşanan gelişmelerle ilgili tavırlarını değinen Bülent Turan, "Gördük ki AB'nin sözüm ona insan hakları, hukukun üstünlüğü, demokrasi kavramları, sadece böyle evrensel bir anlayış değil, çıkarları doğrultusunda attıkları adımlar için kullandıkları birer terimmiş." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement