AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, tarihi mekanların restorasyonuna ilişkin "Çanakkale'de bulunan vakıf eserlerini gelecek nesillere daha iyi şartlarda ulaştırabilmek amacıyla başlattığımız restorasyon seferberliğimiz devam ediyor.

21.09.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, tarihi mekanların restorasyonuna ilişkin " Çanakkale'de bulunan vakıf eserlerini gelecek nesillere daha iyi şartlarda ulaştırabilmek amacıyla başlattığımız restorasyon seferberliğimiz devam ediyor. Bu eserler bize emanetti. Hakkıyla ayağa kaldırmaya devam edeceğiz." dedi.

Turan, yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale kent merkezinde bulunan Kurşunlu Camisi'nin restorasyonunun 2017 yatırım programına alındığını ifade etti.

Bu konuda girişimlere devam ettiklerini anlatan Turan, şunları kaydetti:

"Çanakkale'de bulunan vakıf eserlerini gelecek nesillere daha iyi şartlarda ulaştırabilmek amacıyla başlattığımız restorasyon seferberliğimiz devam ediyor. Bu eserler bize emanetti. Hakkıyla ayağa kaldırmaya devam edeceğiz. Kısa süre önce başlattığımız Merkez Fatih Camisi ve Ayvacık'taki Tuzla Murad Hüdavendigar Camisi restorasyonları devam ederken yine ilimizin büyük değerlerinden olan Kurşunlu Cami'mizin restorasyonunu 2017 yatırım programına almış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Arap İbrahim Paşa Cami kitabesine göre cami yanan Çınarlık Camisi'nin yerine 1867 yılında Biga sancağı mutasarrıfı Arap İbrahim Paşa tarafından yaptırıldı. Kurşun kaplı kubbesi nedeniyle adı Kurşunlu Cami olarak bilinen camimizin ihale ve restorasyonu 2017'de başlayacak. Çanakkale'mize hayırlı olsun."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti Grup Başkanvekili Turan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement