AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

"Birileri bu seçimleri bile yaptırmamayı planlıyordu.

25.03.2014 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Birileri bu seçimleri bile yaptırmamayı planlıyordu. Bir psikolojik savaş başlattılar, yolsuzluk adı altında. Hukuku kullanarak, siyasete suikast düzenlemeye ve siyaseti boğmaya kalkıştılar ve millet 17 ve 25 Aralık'ta yapılmak istenenleri gördü" dedi.

Ünal, partisinin Kırklareli İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yerel seçimlere kısa bir süre kaldığını ve seçmenin her şeyin farkında olduğunu söyledi.

AK Parti'nin İstanbul mitinginin 2 milyon kişiyle gerçekleştirildiğini belirten Ünal, "Bu sadece meydandaki sayı. Meydana giremeyen çevrede 10 binler var. Seçmen 17 Aralık ve 25 Aralık ile daha sonraki süreçte ortaya çıkanlarla Türkiye'ye bir operasyon yapıldığını fark ettiği için kendi meşru hükümetine sahip çıkıyor" diye konuştu.

Ünal, yolsuzluk iddialarının araştırılması ve soruşturulması konusunda, muhalefetten daha samimi, daha fazla çaba içerisinde olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

"Çünkü muhalefet can havliyle bunu bir istismar aracı olarak kullanmak istiyor. Yani muhalefetin, burada bir hukuki süreç işlemiş, işlememiş umrunda değil. Bir siyasi materyal var mı elinde, yeterli onun için. Biz mecliste 4 bakanla ilgili soruşturma komisyonu kuruyoruz. Dolayısıyla bu açık bir şekilde hem meclisin soruşturmaya yönelik, yolsuzluk varsa üzerine gidilmesini, hem de diğer taraftan, hukuki anlamda da bu meselenin sonuna kadar üzerine gidilmesi gerektiği konusundaki samimiyeti gösteriyor. Seçmen şu anda her şeyin son derece farkında."

"Tuhaf bir muhalefetle karşı karşıyayız"

Ünal, Türkiye'nin nasıl bir girdabın içerisine çekilmek istendiğini gördüklerini belirtti. Siyasetin, şantajla, kasetle, montajla, dijital ortamlarla dizayn edilmek istendiğini söyleyen Ünal, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin uçağı vurulduğunda, karşılık vermelisiniz, diyip onun üstünden hükümeti köşeye sıkıştıran tuhaf muhalefet, şimdi angajman kuralları gereği Suriye'nin uçağını vuran Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ültimatom veriyor. Böyle bir tuhaflıkla karşı karşıya kalıyoruz. Sormak gerekiyor, 135 bin kişiyi katleden Esed'e tek bir kınama yapmadın. Bunun katliamlarını kınamadın. İnsanların korkusundan, kaygısından beslenen ve başkalarına iftira eden ve bunu siyaset yapmak olarak gören muhalefetle karşı karşıyayız. Tuhaf bir muhalefetle karşı karşıyayız. Şimdi buna maalesef bir de paralel yapı eklendi. Artık iftiranın, yalanın, montajın, haddi hesabı yok ama Türkiye bunlardan temizlenecek, kurtulacak. Başbakanımız'ın dediği gibi, siyasetin tek bir limanı vardır o da ahlaktır. Herkes ahlak ve hukuk çerçevesinde hareket etmek sorumluluğunda olduğunu kabul edecek."

Ünal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül'ü eleştirerek, Sarıgül'ün, konulara yönelik önerisi, çözümü ve projesi olmadığını ifade etti.

AK Parti olarak ilk defa yerel seçimler öncesinde beyanname hazırladıklarını vurgulayan Ünal,  "Bizim ortaya koyduğumuz projeler öncelikle, gerçekleştirilebilirliğinin, fizibilitesi yapılmış projelerdir. Birileri bu seçimleri bile yaptırmamayı planlıyorlardı. Bir psikolojik savaş başlattılar yolsuzluk adı altında. Hukuku kullanarak, siyasete suikast düzenlemeye ve siyaseti boğmaya kalkıştılar ve millet 17 ve 25 Aralık'ta yapılmak istenenleri gördü" diye konuştu.

Twitter'a tedbir amaçlı erişim engeli

Ünal, son günlerde "Twitter'a konulan tedbir amaçlı erişim engeli"nin konuşulduğunu ancak kişi hak ve özgürlüklerinin ihlalinin ve bu sosyal paylaşım sitesinin Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile mahkemelerinin kararlarını yok saymasının tartışılmadığını söyledi.

Twitter'a erişim engelinin başlamasından bir gün sonra, sitenin Türkiye'deki avukatlarla temasa geçtiğini anımsatan Ünal,  şöyle konuştu:

"Twitter bugün 'Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı her türlü sorumluluğumuzu yerine getireceğimizi taahhüt ederiz" diye açıklama yaptı. Şimdi siz Twitter'a karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin yanında yer almayacaksınız, Suriye'ye karşı Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yanında yer almayacaksınız, angajman kuralları gereği sizin silahlı kuvvetleriniz bir Suriye jetini düşürdü diye, Suriye'den önce hükümete ültimatom vereceksiniz... İnsanların adalet duyusu artık buna tahammül edemiyor. Bunlar Adnan Menderes'e de 'diktatör' dedi. Bunlar Turgut Özal'a da 'diktatör' dediler. Bunlar kendilerinin dışındaki her türlü güç odağını diktatör olarak tanımlarlar ama İsmet İnönü'ye diktatör demezler. Darbe yapmış cuntacılara diktatör demezler, diyemezler."

Ünal, toplantının ardından partililerle basına kapalı olarak görüştü. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement