AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Vatandaşlıkla ilgili yapılan çalışmayı, özellikle Hürriyet gazetesinin ve Zaman gazetesinin, 'Anayasa'dan Türklük çıkarılıyor' gibi bir manipülasyonla kamuoyunun gündemine sunması yanlıştır.

16.04.2015 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Vatandaşlıkla ilgili yapılan çalışmayı, özellikle Hürriyet gazetesinin ve Zaman gazetesinin, 'Anayasa'dan Türklük çıkarılıyor' gibi bir manipülasyonla kamuoyunun gündemine sunması yanlıştır. Bizim orada söylediğimiz şudur, 'vatandaşlık her türlü etnik ve dini tanım üzerinden değil temel hak ve özgürlükler üzerinden, evrensel değerler üzerinden yapılmalıdır' diyoruz" ifadesini kullandı.

Ünal, AK Parti Genel Merkezi önünde, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Mahir Ünal, bir gazetecinin, Avrupa Parlamentosu'nun, 1915 olaylarına dair karar tasarısını kabul etmesiyle ilgili sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Biz bu konuda kararı araştırmacılar, bilim adamları, tarihçiler versin derken Avrupa Parlamentosu'nun kalkıp kendisini tarihçilerin ve araştırmacıların yerine koyarak aldığı kararının şekli de içeriği de amacı da hedefi de bellidir. Papa'nın yaptığı açıklamayla Avrupa Parlamentosu'nun aldığı karar arasında doğrudan bir bağlantı görüyoruz. İçeride alınan bu kararın hangi amaçla, hangi siyasi angajmanlarla kullanıldığına şahit oluyorsunuz. Dolayısıyla bunun amacı da şekli de sonuçları da son derece açıktır ama bizim açımızdan bakıldığında bizim durduğumuz yer bellidir. Bu konudaki tezlerimiz bellidir. Bu konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini biz tekrar tekrar ifade ediyoruz."

Ünal, başka bir gazetecinin, TBMM'de Avrupa Parlamentosu'nun kararıyla ilgili ortak bir bildiri hazırlığı olup olmadığını sorması üzerine ise " 23 Nisan'da özel gündemle TBMM toplanacak. Tabi grup başkanvekilleri olarak diğer siyasi partilerin grupları olarak bu konuda bir açıklama yapılır, yapılmaz onu o gün konuşuruz" dedi.

AK Parti'nin seçim beyannamesi

Ünal, "Dün beyannameyi Sayın Başbakan açıkladı. Beyannamede dikkat çeken vatandaşlık tanımı, Türk ifadesinin çıkarılacağının işareti, çözüm süreci başlığının ayrı bir başlık olmamasını, bunları nasıl değerlendirirsiniz" şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:

"Bir kere biz bugüne kadar bütün seçim beyannamelerimizde öncelikle demokratikleşme başlığı altında, normalleşme başlığı altında Türkiye'de yapılan değişimi, dönüşümü, devrimleri, sessiz devrimleri anlattık. Çözüm sürecinin, seçim beyannamesinde olmaması, çözüm sürecinin dikkate alınmadığı anlamına gelmiyor ama çözüm sürecinin süreç olarak yapılanlar, demokratikleşme alanında yapılanlar, bizim seçim beyannamemizde geniş bir şekilde yer aldı. Özellikle Sayın Başbakanımızın 2023 toplumsal sözleşmeyle ilgili açıkladığı bölümün merkezi, insan onurudur. Çünkü bu ülkede maalesef Dersim ile başlayan daha sonra darbelerle devam eden insan onurunu zedeleyen çok şey oldu."

"Biz 12 yıldan beri bu ülkede insan onurunu koruyacak, kadından gençlere, engellilerden diğer pozitif yaklaşım gerektiren gruplara varıncaya kadar gıda güvenliğine varıncaya kadar birçok alanda çok değişik çalışmalar yaptık" diyen Ünal, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla vatandaşlıkla ilgili yapılan çalışmayı, özellikle Hürriyet gazetesinin ve Zaman gazetesinin, 'Anayasa'dan Türklük çıkarılıyor' gibi bir manipülasyonla kamuoyunun gündemine sunması yanlıştır. Bizim orada söylediğimiz şudur, 'vatandaşlık her türlü etnik ve dini tanım üzerinden değil temel hak ve özgürlükler üzerinden, evrensel değerler üzerinden yapılmalıdır' diyoruz. Şimdi bunu alıp, siz eğer anayasadan ve toplumsal sözleşmeden Türklük çıkarılıyor gibi manipülasyona ve kara propagandaya malzeme yaparsanız, bu her şeyden önce ahlaki olmaz."

Ünal, bir gazetecinin, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün, "Muhalefetin daha da güçlenerek Meclis'e geleceğini, tek parti iktidarının devam edeceğini ama muhalefetin güçleneceğini öngörüyorum" dediğini öne sürerek, bu açıklamayla ilgili değerlendirmesini sorması üzerine de "Şimdi Sayın 11. Cumhurbaşkanımız, kurucular arasında yer alan Sayın Abdullah Gül'ün tabi ki bir siyasi değerlendirme yapması son derece normaldir. Sayın Cumhurbaşkanımızın mülahazasıdır. Dolayısıyla bunun üzerinden spekülasyona, manipülasyona gerek olmadığını görüyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Başkanvekili Ünal Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement