AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Toplantısı

AK Parti Grup Toplantısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının uluslar arası ajanlık faaliyetlerini tek tek ortaya dökeceklerini ve paralel yapının uluslar arası bağlantılarının üzerine gideceklerini belirterek, vatandaşlardan ellerinde paralel yapıyla ilgili ne bilgi varsa kendileriyle paylaşmasını istedi.

08.04.2014 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının uluslar arası ajanlık faaliyetlerini tek tek ortaya dökeceklerini ve paralel yapının uluslar arası bağlantılarının üzerine gideceklerini belirterek, vatandaşlardan ellerinde paralel yapıyla ilgili ne bilgi varsa kendileriyle paylaşmasını istedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bir kısmında paralel yapıdan bahsetti. Paralel yapının uluslararası ajanlık faaliyetlerini tek tek ortaya dökeceklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, paralel yapının uluslararası bağlantılarının üzerine gideceklerini vurguladı.

"HESABI TEK TEK SORULACAK"

30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Azerbaycan'a yaptığını aktaran Başbakan Erdoğan, "Cuma günü seçim başarımızın zaferimizin ardından ilk ziyaretimizi kardeş ülke Azerbaycan'a yaptık. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki güncel konuların yanında paralel yapı meselesini de ele aldık. Uluslararası platformlarda bu mesele hep gündemimizde olmaya devam edecek. Hukuk dışı ekonomik faaliyetlerin de tamamını mercek altına alacağız. Memurlardan, işçilerden, esnaftan, işadamlarından kimi zaman zekat, sadaka, himmet adı altında, iyi niyet görüntüsü altında kayıtsız şekilde toplanan ve kayıtsız şekilde harcanan paralarında kimi zaman tehdit ve şantajla toplanan haraçlarında hesabı tek tek sorulacak. Bunu biliniz" dedi.

"KİMİN ELİNDE PARALEL YAPI İLE İLGİLİ NE VARSA BİZİMLE PAYLAŞSIN"

Vatandaşlara çağrıda bulunan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Buradan halkımıza bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu paralel yapının bu şekilde kayıtsız şekilde para toplanmasına ve insanların samimi duygularını istismar etmesine artık müsemma göstermeyelim, elinizdeki bilgileri de lütfen bizler paylaşın diyorum ve unutmayın 'namussuzlar kadar namuslular cesur olmadıkça başarıyı elde edemeyiz.' Tehdit altındaki herkesin, kendisine şantaj yapılan herkesin hiç korkmadan, çekinmeden, asla tereddüt etmeden bunları bizimle paylaşmasını istiyorum. Artık hiç kimsenin endişesi olmasın. Paralel yapının tehdit ve şantajlarına artık hiç kimse boyun eğmesin. Aynı şekilde paralel yapının mensubu olan kardeşlerime de buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Bu yapının ne kadar takiyeci, yalancı, iftiracı olduğunu, nasıl bir ihanetin içinde olduğunu eminim ki bu yapının içindeki kardeşlerimde gördüler. Parelel yapı içindeki kardeşlerimin ciddi bir aldatılmış duygusu içinde olduklarını biliyorum. Onlara şunu da tekrar hatırlatmak istiyorum; bu yapı çok ciddi itikadi sorunları ihtiba bir yapıdır. Örgüt liderinin bir alim değil, bir gönül insanı, bir hoca değil, bir holding patronu, bir örgüt yöneticisi olduğu açıkça görülmüştür. Tabandaki kardeşlerimizin bir hayal kırıklığı yaşadığını biliyorum. Onlakrın hissiyatını bende aynı şekilde paylaşıyorum. Zira sadece onlar değil bizlerde aldatıldık. Kardeşleri tarafından kuyu atılan Hz. Yusuf'un hissiyatı ne ise bizim hissiyatımız da odur. Sadece onlar değil bizlerde sırtımızdan hançerlendik. Bu mücadelede artık onlarında bizimle olması bekliyor, tabanı kastediyorum tavanı değil, bu zor günleri birlikte daha kolay aşacağımıza yürükten inanıyorum."

"SANDIKTAN ÇIKAN BİR BAŞKA MESAJ ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK OLDU"

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinden çıkan bir başka mesajın çözüm sürecinin muhafaza edilmesi mesajı olduğunu kaydetti. Bir yıldır devam eden huzur ortamının sandığa eksikleriyle beraber somut bir şekilde yansıdığını belirten Başbakan Erdoğan, "Halkımız çözüm sürecine destek vermiştir. Onaylamıştır ve bu huzur, barış ortamının devam ettirilmesi için herkese talimat vermiştir. Biz bu bahar ortamını muhafaza etmeyi sürdüreceğiz. Kardeşliğimizi inşallah yüceltecek yeni adımlarla, yeni reformlarla Türkiye'nin meselelerini tek tek çözüme kavuşturacağız" ifadelerini kullandı.

"YOLSUZLUKLA MÜCADELE KONUSUNDA KİMSENİN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYIZ"

Yolsuzluklar konusunda hiç kimsenin gözünün yaşına bakmayacaklarını ve bunu da tekrar ilan ettiğini sözlerine ekleyen Başbakan Erdoğan, "Biz yola çıkarken ne dedik; '3Y' ile mücadele dedik. Yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk ve biz mücadeleyi bugüne kadar başarıyla verdik. Süreç içerisinde varsa onlarında üzerine gideriz. AK Parti yolsuzluklar mücadele etme kararlığıyla iş başına gelmiş 12 yıl boyunca da başarıyla sürdürmüştür. Samimi her iddiayı ciddiye alırız ve ciddi her iddianın üzerine kararlılıkla gideriz. Yetimin hakkına el uzatanı asla müsamaha göstermeyiz. O eli kırmakta asla tereddüt etmeyiz. Bu konuda hiç kimsenin endişesi olmasın, terettüdü olmasın. Her iftiraya, her iddiaya da boyun eğecek değiliz. Çünkü bu işi malum anamuhalefetin genel müdürü gayet iyi başarıyor. Hayatı çünkü bu tezgahların içinde geçmiş. Onun yanında yavru muhalefetin başındaki şahısta bu işleri iyi beceriyor. Biz üç buçuk yıllık o koalisyon hükümetindeki yapınla iyi biliyoruz ve Yüce Divan'da sizler bundan dolayı yargılandınız. Diyecektin ki biz oradan aklanarak çıktık. Bırakın o işleri. Bütün bu işlerin de nasıl yürüdüğü ortadadır. Bütün bunlar açık ve net ortada iken yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış mantığı ile attığınız adımları görüyoruz. Genel müdürde bunu yapıyor, sende bunu yapıyorsun. İkinizde bunu yapıyorsunuz. Niye çünkü bununla milleti aldatacağınızı zannediyorsunuz. SSK'nın Genel Müdürü olduğun zamanlarda ortaya çıkan yolsuzluklar malum ve Rahşan affıyla kurtulan bir kişi durumundasın. Bunların hepsi biliniyor. Nitekim yolsuzluk klasörü önünde poz verdiğin kişiyi İstanbul'a büyükşehir belediye başkan adayı yaptın. Kazanacağını zannettin. Ne oldu? Millet senin yalanlarına inanmadı ve İstanbul'da tarihi bir tokadı, Osmanlı tokadını yediniz" şeklinde konuştu.

"OSMANLI TOKADINI YEDİNİZ"

"Şimdi ne yapıyorlar arada yaklaşık 700 bin oy farkı var, İstanbul seçimlerini de acaba iptal ettire bilirmiyiz? Mantık bu. Kafa yapısı bu. Niye? Tokadı hala hazmedemediler" diye konuşan Başbakan Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her seferinde bu millet size bu tür adalet tokadını atmaya devam edecek. Algı operasyonlarına da göz yumacak değiliz. Ancak her iddianın kılı kırk yaran hassasiyetle incelenmesinden asla kaçınmayız ve kaçınmayacağız. Nitekim TBMM'nin iddiaları soruşturmasını bizzat iddiaların hedefi olan arkadaşlarımız istediler. Bu sürece tam bir hassasiyet içinde götürecek gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlayacağız. Burada 30 Mart seçimlerinin sonuçlarına ilişkin tabloyu da sizlerle paylaşmak arzusundayım. AK Parti Genel Merkezi'nde resmi olmayan sonuçlara göre veriler değerlendirildi. İlk analizler yapıldı. Dün akşam MYK'da yine bunların değerlendirilmesini arkadaşlarımızla yaptık. Gece geç saatlere kadar arkadaşlarımızla çalışmalarımızla devam etti. AK Parti 2004 yerel seçimlerinden yüzde 41,7 oranın oy almıştı. 2009 yerel seçimlerinde oy oranımız yüzde 38,4 olarak gerçekleştidi. 30 büyükşehirdeki büyükşehir belediye başkanlığı ile 51 ildeki il genel meclisi üyeliği oy oranlarına göre 2014 yerel seçimlerindeki oy oranımız yüzde 45,5 oldu. Geçerli 45 milyon oyun 20 milyon 540 binini AK Parti aldı. CHP yüzde 27,8 ile 12 milyon 500 oy aldı. MHP yüzde 15 ile 6 milyon 871 oy aldı. BDP'de yüzde 4,2 ile yaklaşık 2 milyon oy aldı. Burada bir noktaya özellikle dikkatlerinizi çekmek istiyorum. Seçim sonuçlarını hazmedemeyenler AK Parti'nin yerel seçimdeki oy oranını genel seçim ile karşılaştırmak gibi bir kurnazlığın içine giriyorlar. Muhalefet bu şekilde kendisini ve üyelerini kandıra bilir. Muhalefetin yandaşı kalemşörlerde bu şekilde rakamları çarpıta bilir. Ancak yerel seçim, yerel seçimle kıyaslanır. Elma armutla kıyaslanmaz. Elmayı elmayla kıyaslamak zorundayız. AK Parti 2009 seçimlerine göre oy oranını 7 puan arttırmış rekor sevide oy almış. 30 Mart seçimlerinin tartışmasız galibi olmuştur. CHP ve MHP oylarını topladığınızda AK Parti'nin oylarına yetişemediğini görürsünüz. Yani AK Parti CHP ve MHP'nin toplamından daha fazla oy oranına ulaşmıştır. Kazanılan belediyelere bakıldığında AK Parti rakiplerine açık ara fark atmıştır. Seçim yenilenmesi kararı alınan Ağrı'yı şimdilik dışarıda tutuyorum. Türkiye genelinde bu çok önemli 1394 belediyenin 823 tanesini AK Parti adayları kazanmıştır. Yani toplam belediyelerin yüzde 59'nu AK Parti almıştır. 30 büyükşehirden 18'ini yani yüzde 60'ını AK Parti kazanmıştır. Geriye kalan 51 ilden 30'nunu yüzde yine AK Parti almıştır. 919 ilçeden 562'si yani yüzde 61'i yine AK Parti…"

Başbakan Erdoğan, "394 beldeden de 213'ü yani yüzde 54'ü yine AK Parti'yi tercih etmiş. Daha neyi konuşuyorsunuz ya… Siz nasıl köşe yazarısınız. Siz nasıl yorum yapıyorsunuz ya. Yani sosyal değerlendirmeden anlamadığınız vazgeçtiniz. Psikolojiden anlamadınız vazgeçtiniz. Yani hiç olmazsa 2 kere 2'nin 4 ettiğini anlayın ya. Zorla 2 kere 2 nasıl 5 eder diye bunun gayreti içine giriyorsunuz. Etmedi. Bakın 7 ilde Bayburt, Düzce, Kilis, Gümüşhane, Kocaeli, Ordu, Sakarya'da AK Parti tüm ilçeleri kazandı. Tüm ilçeleri. Manidar bu. Antalya, Artvin, Balıkesir, Gümüşhane, Kastamonu, ordu ve uşak daha önce bizde değilken 30 Mart'ta AK Parti'yi tercih ettiler. AK Parti; 81 vilayetin 48'inde birinci parti. 29'unda ikinci parti sadece 4'ünde üçüncü parti olmuştur. Boş yok. Her yerde derece var. Yeni coğrafi bölgenin altısında AK Parti birinci parti olmuştur. Sadece Ege'de bin 500 oy farkıyla ikinci olmuştur. Egedeki illerimize duyuruyu yapıyoruz. Ona göre daha çok çalışsınlar" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz
    20:45 Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy: Turizmi çeşitlendiriyoruz

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, turizmi çeşitlendirmek için kültür, tarih, sağlık, doğa, inanç, gastronomi, spor gibi alanlarla çalıştıklarını belirtti. Ersoy, ayrıca yerel yönetimlerin Antalya'nın turizm potansiyelini artırmak için daha başarılı çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı.

  • Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı
    20:35 Antalya, Tüm Zamanların En Yüksek Ziyaretçi Sayısına Ulaştı

    Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Antalya'da transfer yolcular dahil 16 milyonu aşkın ziyaretçiyle rekor kırarak tüm zamanların en yüksek ziyaretçi sayısına ulaştık. İnşallah bu yıl daha da yüksek rakamlara ulaşacağız" dedi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı
    20:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Emirdağ'da iftar programına katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memleketi Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde AK Parti İlçe Başkanlığının düzenlediği iftar programına katıldı. Göktaş, programda yaptığı konuşmada, ilçede sosyal belediyecilik projelerinin başarılı bir şekilde uygulandığını vurguladı. Ayrıca, Emirdağ'ın ve Afyonkarahisar'ın gelişmesi için destek istedi ve AK Parti belediyeciliğiyle birbirinden güzel projelerin hayata geçirileceğini belirtti.


Advertisement