AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti Grup Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "BAĞ-KUR’lu vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması bizim için önemli görevdir.

03.02.2015 14:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "BAĞ-KUR'lu vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden yararlanması bizim için önemli görevdir. Bu çerçevede dün arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik, çalışmalar tamamlandı. Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin hizmetlerini ve primlerini donduruyoruz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin haftalık olağan Meclis Grup Toplantısı'nda milletvekillerine hitap etti. Davutoğlu'nun gündeminde dün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında alınan önemli kararlar, ekonomi gündemi, muhalefetin eleştirileri ve diğer önemli konular vardı.

Davutoğlu, geçen hafta içinde ekonomi alanında yapılan üçüncü toplantı ve müjdelerle sonuçlandırdıkları faaliyetin KOSGEB'in organize ettiği "3. KOBİ ve Girişimcilik Ödül Töreni" olduğunu belirtti. KOBİ'lerin toplumların ve ekonomilerin omurgası olduğunu, ekonomik istikrar ile sosyal istikrar arasındaki bağı kurduğuna belirten Davutoğlu, Türkiye'de de toplam işletmelerin yüzde 99,5'i, toplam istihdamın yüzde 77'si, toplam katma değerin yüzde 55'inin KOBİ'ler tarafından sağlandığını anlattı.

Davutoğlu, 2015 yılını hem ülke içinde KOBİ'leri destekleme yılı hem de G-20'de KOBİ'leri dünya gündemine getirme yılı ilan ettiklerini söyleyerek, G-20 dönem başkanlığı süresince KOBİ'leri dünya gündeminde tutacaklarını, içeride KOBİ'leri güçlendirilmesi için her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Ödül töreninde başarılı KOBİ'lere ödüllerini verirken dört önemli müjdeyi de kendileriyle paylaştıklarını anlatan Davutoğlu, "Birincisi, markalaşma ve kurumsallaşma desteği vereceğiz. KOBİ'lerimizin küçük ölçekten orta ölçeğe, orta ölçekten büyük ölçeğe yönelebilmeleri için markalaşmaları ve kurumsallaşmaları şart. Bunun için işletmelerimize 150 bin lira destek vereceğiz" dedi.

"İkincisi, KOBİ'lerimizin tek tek güçlü olmaları çok zor" diyen Davutoğlu, "Üç işletme, üç KOBİ bir araya gelip, işbirliği ve işgücü perspektifiyle ortak proje geliştirdiklerinde biz buna 350 bin lira geri ödemesiz, 1 milyon 200 bin lira geri ödemeli, 1,5 milyon lira kredi imkanı tanıyacağız. Bunun için de çok geniş bir perspektifte bütün KOBİ'lerimize destek sağlayacağız. Markalaşma ve kurumsallaşmada toplam 100 milyon lira kredi, ama bu alanda ise herkese önü açık bir kredi anlayışını gerçekleştireceğiz. Yine, AR-GE, inovasyon ve endüstriyel uygulama alanında KOSGEB desteğini yüzde 50 artıracağız. Daha önce girişimcilere destek programı çerçevesinde kadın ve engellilere ek yüzde 10 sağlıyorduk, bunu yüzde 20'ye çıkarıyoruz, şehit ve gazi yakınlarına da bu imkanı tanıyoruz. Bütün bu desteklerden kadın ve engelli girişimcilerimiz yüzde 20 nispetinde daha fazla istifade edecekler, şehit ve gazi yakınları da bundan istifade edecek. Dolayısıyla, önümüzdeki dönemde KOBİ'lerimizin bütün taleplerini, ekonomik rasyonalite ve makro ekonomik stratejik planlarımız çerçevesinde değerlendirip KOBİ'lerimizi dünyayla rekabet eder hale getireceğiz" ifadelerini kullandı.

"BACASIZ FABRİKA"YA BÜYÜK DESTEK

Başbakan Davutoğlu, bir sektörle ilgili iki önemli kararı ve müjdeyi açıklayarak, Türkiye'nin en önemli sektörünün turizm sektörü olduğunu ve "bacasız fabrika" olarak bilindiğini, ayrıca çok geniş istihdam imkanları oluşturduğuna belirtti.

Davutoğlu, "Türkiye son dönemde, bizim dönemimizde turizmde olağanüstü hamle dönemi yaşadı; 12-13 milyon turizm kapasitesinden 40-50 milyonlara giden, inşallah en kısa zamanda 50 milyonlara ulaşacağımız bir noktaya geldik" dedi. Bu yıl turizmde ciddi sıkıntıların olabileceğinin tüm dünyada konuşulduğunu, Türkiye için de iki gelişmenin önemli olduğunu belirten Davutoğlu, özellikle Bağımsız Devletler Topluluğu, Rusya başta olmak üzere bu ülkelerden gelenlerin ekonomik sıkıntıdan kaynaklı sorunları olduğunu, ayrıca İran'dan gelen turistlerde de bazı sıkıntılar olabileceğini öngördüklerini dile getirdi.

BAĞ-KURLULARA MÜJDE

2 milyon 236 bin BAĞ-KUR'lunun prim borcu bulunduğunu, bunlardan 1 milyon 31 bininin borçlarını yeniden yapılandırdığını açıklayan Davutoğlu, "Geriye 1 milyon 305 bin kardeşimiz kalmıştı. Şu veya bu şekilde prim borçları birikmiş kardeşimiz. İki aylık prim borcu oluncu, sağlık hizmetlerinden yararlanma imkanı olmuyor. Bu BAĞ-KUR'lu vatandaşlarımızın da sağlık hizmetlerinden yararlanması bizim için önemli görevdir. Bu çerçevede dün arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdik, çalışmalar tamamlandı. Şu andan itibaren 12 aydan fazla borcu olan esnaf ve çiftçi kardeşlerimizin hizmetlerini ve primlerini donduruyoruz. Bu şu demek; 1 milyon 305 bin kardeşimizin sağlık hizmetinden yararlanması garanti altına alınmış oluyor. Dolayısıyla, bir şekilde borçlarını yapılandıramamış olan 1 milyon 305 bin kardeşimizin prim borcu da hizmetleri de donduruluyor. Bu borçlar dondurulduğu için de sağlık yardımlarından yararlanma imkanı sağlanıyor. Ayrıca bu vatandaşlarımız imkanları elverdiğinde, 'ben tekrar kaldığım yerden primlerimi ödeyerek bu hizmetten istifade etmek istiyorum' dediğinde de kaldıkları yerden süreç ihya edilebilecek ve borçlarını ödeyerek BAĞKUR'luluk süreçleri devam edecek. Kimsenin sağlık yardımından mahrum kalması söz konusu olmayacak" açıklamasında bulundu.

REZERVASYON İPTALLERİNE ÖNLEM

Başbakan Davutoğlu, erken rezervasyonlarda düşüş, iptal haberleriyle ilgili birtakım gelişmeler olduğu haberini alınca geçen hafta içinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'le ilgili bakanlıklarla bir toplantı yaparak, sektörü bu kritik yılda iki önemli alanda destekleme kararı aldıklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki iki ay içinde seyahat acentelerinin organizasyonuyla bu ülkelerden Türkiye'ye gelen her yolcu uçağına ek yakıt desteği vereceğiz. Her uçak için 6 bin dolar yakıt desteği vereceğiz. Şimdiden uçuş iptalleri veya rezervasyon iptallerinin önüne geçeceğiz. Tur, seyahat acentelerinin yükünü hafifletmiş olacağız ve herhangi bir iptali de engellemeye çalışacağız. Bu kaynağı da Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu'ndan karşılayacağız. İkincisi; tur operatörlerine Hazine destekli kredi kefaleti sağlayacağız. Bu da Kredi Garanti Fonu ile sağlanacak. Bu ülkelere çalışan tur operatörlerine dönük olarak da ciddi bir kredi imkanı sağlayacağız."

Bir taraftan vatanın her köşesine gidip vatandaşlarla buluştuklarını, kongreleri büyük coşku, düğün ve demokrasi şöleni halinde yaptıklarını söyleyen Davutoğlu, diğer taraftan yurtdışı temaslar, hükümet faaliyetlerini ve ekonomik projeleri sürdürdüklerini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, "Ama en önemlisi de Haziran 2015 seçimlerine kararlı bir şekilde yürüyoruz. Kim hangi vesveseyle hareket ederse etsin, kim hangi tuzağı kurarsa kursun Türkiye'nin istikbali bütün milleti kucaklayan AK Parti'nin elindedir ve bu istikbali korumaya kararlıyız. Afyon'dan İzmir'e yürüyen istiklal orduları gibi biz de 2023 yılına istikbal orduları şeklinde yürüyoruz. Nasıl İstiklal orduları zafere ulaşmışsa, istikbal ordularının öncüsü olan AK Parti de zafere ulaşacaktır. Yolumuz hayırlı, menzilimiz, akıbetimiz hayrola inşallah" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup toplantısı sonunda izleyici locasında oturan bir kadın Başbakan Davutoğlu'na "Sayın Başbakanım verdiğiniz sözler yerine getirilmiyor, çevrenizdekiler yalan söylüyor" diye bağırdı. İzleyiciyi Başbakanlık korumaları grup toplantısı salonundan çıkardı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement