AK Parti Grupbaşkavekili Elitaş: Terör Uluslararası Boyut Kazanmaya Başladı - Son Dakika
Güncel

AK Parti Grupbaşkavekili Elitaş: Terör Uluslararası Boyut Kazanmaya Başladı

AK Parti Grupbaşkavekili Elitaş: Terör Uluslararası Boyut Kazanmaya Başladı

– AK Parti Grupbaşkanvekili ve Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş, Fransa'nın Nice kentinde yaşanan terör saldırısını lanetle kınadı.

15.07.2016 23:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grupbaşkanvekili ve Ekonomi eski Bakanı Mustafa Elitaş, Fransa'nın Nice kentinde yaşanan terör saldırısını lanetle kınadı. Elitaş, " Terör uluslararası boyut kazanmaya başladı"

Kayseri'nin Talas İlçesi'nde 7'ncisi düzenlenen Ali Ali Dağı Yamaç Paraşütü kapanış ve ödül törenine katılmak üzere Kayseri'ye gelen Ak Parti Grupbaşkanvekili ve Ekonomi Eski Bakanı Mustafa Elitaş, Fransa'nın Nice kentinde yaşanan bombalı saldırıyı Meclis Genel kurulunda öğrendiklerini belirterek, " Üzücü bir hadise. Şu gerçeği artık kabul etmemiz lazım ki terör artık uluslararası bir boyut kazanmaya başladı. Sadece ülkelerde ve belirli bölgelerde değil tamamen uluslararası bir boyut kazanmaya başladı. Onun için ülkelerin büyük devletlerin terörle ilgili mücadelelerini daha hassas, ciddi ve birlikte değerlendirmeleri birleşmiş milletleri meselesi haline görüp ortaya koymaları gerekir diye düşünüyorum. Fransa da terörü nefret ve şiddetle kınıyorum. Lanetliyorum. Bu dünya devletlerinin teröre karşı mücadele de birik ve beraberliğine önemli katkı sağlayacağını ümit ediyorum. Fransa devletine başsağlığı diliyorum" dedi.

HADSİZLERE HADDİNİ BİLDİRMEMİZ EN DOĞAL HAKKIMIZ

Meclis'te Halklarını Demokrasi Partisi (HDP) Grubu üyeleri ile yaşanan tartışmalara da değinen Elitaş, şöyle konuştu:

"İnsanların yüreğini dağlayan olaylar oluyor. Bir basit bir meseleyi acite ederek o bölge insanını kandırmaya çalışarak oradaki insanlar farklı yanıltıcı mesajlar vererek İstanbul'da veya başka bir yerde olduğunu iddia ettikleri aslında aslı astarı olmayan meseleleri gündeme getirip bir taraftan da hafta başında Mardin'de belediyeye ait bomba yüklü bir araçla bir karakolu basıp orda iki askerin şehit on bir askerin yaralanmasına neden olan teröristlerin, ahlaksızların yine belediye aracıyla olay mahalinden kaçmasına fırsat verenlere gık diyemeyenler maalesef Türk ordusunun yaptığı faaliyetleri sanki bir zulüm gibi gösterip teröristleri mağdur gibi göstermelerine insanın vicdanı sızlıyor. Onu da dinleyince dayanamıyorsunuz ve söylüyorsunuz. Hakkımızdır bunu söylemek. Çünkü insanlık dışı bir hareketi yapanları övmeye çalışanları bu şekilde rahat konuşmalarına karşılık bizim insan olarak bu hadsizlere haddini bildirmemiz sözle ifade etmemiz en doğal hakkımız. Keşke mümkün olsa 80 milyonun milletvekili gibi davranmayı içlerine sindirebilseler"

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti Grupbaşkavekili Elitaş: Terör Uluslararası Boyut Kazanmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement