AK Parti Haliliye ve Eyyübiye'de Yönetim Belirlendi - Son Dakika
Güncel

AK Parti Haliliye ve Eyyübiye'de Yönetim Belirlendi

AK Parti Haliliye ve Eyyübiye\'de Yönetim Belirlendi

AK Parti'nin Şanlıurfa merkez ilçelerinden Haliliye ve Eyyübiye İlçe Olağan Kongrelerinin ardından yönetim listeleri belirlendi.

21.12.2014 13:18  Güncelleme: 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Şanlıurfa Eyyübiye ve Haliliye ilçe olağan kongrelerini gerçekleştirdi. Her iki ilçede de tek listeyle yapılan kongrelerde Eyyübiye'de İsmail Demirbaş, Haliliye'de ise Mehmet Canp0lat yeni ilçe başkanları oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 4 Ocak'ta yapılacak olan il kongresi öncesi Eyyübiye ve Haliliye'de ilçe olağan kongrelerini yaptı. Dün öğleden önce Eyyübiye ilçe kongresini gerçekleştiren AK Parti öğleden sonra da Haliliye olağan ilçe kongresini gerçekleştirdi. GAP Tarımsal Araştırmalar Merkezi'nde (GAPTEM) yapılan Eyyübiye ilçe olağan kongresine AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, M. Emin Önen, Kasım Gülpınar, Halil Özcan, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Yusuf Eğilmez, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in yanı sıra diğer belediye başkanları, partinin gençlik ve kadın kolları temsilcileri katıldı.

AK Parti Eyyübiye İlçe Olağan Kongresi için kurulan divana Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz başkanlık yaptı. Kongre daha sonra protokol konuşlarıyla devam etti.

'GÖREVİ GÖNÜL RAHATLIĞIYLA BIRAKIYORUM'

Görevi gönül rahatlığıyla bırakacağını belirten AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Süleyman Elgün, bu güne kadar kendilerine destek veren herkese teşekkür etti. Elgün, "Yaklaşık bir yıl önce Urfa büyükşehir oldu. Üç ilçeye ayrıldı. Bu üç ilçeden biri de Eyyübiye oldu. Eyyübiye İlçe Başkanlığı bize tevdi edildi. Bu görevi yapabilmek için elimizden gelen bütün gayreti sarf ettik. Yönetim kurulumuzu Eyyübiye'nin güzide insanlarından oluşturduk" dedi. Girdikleri bir yerel bir de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti'nin oylarını Eyyübiye'de yükselttiklerinin kaydeden Elgün, belediye meclis üyelerinden 37'i üyenin 30'unu kazandıklarının vurguladı. Hep iyiyi, doğruyu yaptıklarına inandıklarını dile getiren Elgün, yeni başkan Demirbaş'a da başarılar diledi.

GÜLPINAR: DEVLETİN MALINI YİYEN EN BÜYÜK ZALİMDİR

Kongrede gençlik üzerine vermiş olduğu konferansta söylediği sözlerin bazı kesimlerde rahatsızlık meydana getirdiğini belirterek konuşmasına başlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, her davanın bir karşıtı olduğunu söyledi. Gülpınar, "Eğer davanızda samimiyseniz ve o dava karşıtlarını rahatsız ediyorsanız demek ki, hakikaten doğru istikamettesiniz. Artık eski başkan diyorum. Süleyman Elgün kardeşimin ve ekibinin yapmış olduğu değerli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum ama siyaset biliyorsunuz bir günlük değil. Siyasette düşmek de var. Bu düşmek değil sakın yanlış anlamayın. Düşmek var, kalkmak var, yer değiştirmek var, makam değiştirmek var. Bunların hepsi siyasetin doğasında var. Önemli olan o davadan vazgeçmemektir. Önemli olan o dava şuurunda gitmektir. Biraz önce değerli başkanımız zalimden zulümden bahsetti. Bazı kendini entelektüel zanneden bazı arkadaşlar bu zalimden ne anlattığımızı açıkça anlamamış. Her zaman sayın cumhurbaşkanımız, sayın başbakanımız söyledi, değerli büyüklerimiz söyledi ve burada yerelde de biz zalimin karşısında mazlumun yanında olduğumuzu söyledik. Üzerinde durarak söylüyorum. Zalimler çeşit çeşittir. Uluslararası zalimler vardır. Yerel çapta zalimler vardır. Hepsinin ayrı ayrı özellikleri vardır. İşte burnumuzun dibindeki zalimin yaptıklarını bugün görüyoruz. O kendi çapında bir zalimdir. Uluslararası bir zalimdir. Ben farklı bir zulüm çeşidi size söyleyeceğim. Bana göre devletin malını yiyen, fakirin fukaranın cebine göz diken, hiçbir emek sarf etmeden siyaseti kendine zenginleşme aracı olarak gören, 'siyasette bir makam kapayım'da, 'efendim yarın öbür gün bir rant elde eder miyim, falan yerden kendime bir gelir elde eder miyim' diye düşünen insan bana göre memleketin en büyük zalimidir" dedi.

AK Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş da, AK Parti hükümetleriyle Türkiye'de bir istikrar yaşandığının kaydetti. AK Parti iktidarından önce kurulan koalisyon hükümetlerinin kısa vadeli olduğuna dikkati çeken Muş, 2015 seçimlerinde AK Parti'nin yeni bir anayasa yapması için yine tek başına iktidar olması gerektiğini vurguladı. Hükümeti devirmeye yönelik girişimleri de hatırlatan Muş, AK Parti'nin halktan aldığı güçle her türlü zorluğun üstesinden geleceğini belirtti. Yapılan protokol konuşmalarının ardından faaliyet ve bütçe raporları okundu. AK Parti Eyyübiye İlçe Olağan Kongresi yapılan plaket takdimleriyle sona erdi.

HALİLİYE'DE DE BAYRAK EL DEĞİŞTİRDİ

AK Parti için kongre adresi bu sefer Haliliye oldu. Birincisi gerçekleştirilen AK Parti Haliliye İlçe Olağan Kongresi Urfa City AVM'de bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Konferans ve Nikah Salonu'nda yapıldı. Eyyübiye ilçe kongresine katılan parti kurmayları ve milletvekilleri burada da bir araya geldi. Kongre, divanın oluşmasıyla başladı. Divan başkanlığını Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çifçi'nin yaptığı kongre Başbakan Ahmet Davutoğlu ve diğer milletvekillerinden gelen mesajların okunmasıyla devam etti. Daha sonra protokol konuşmalarıyla devam eden kongrede Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştığını ifade etti. AK Parti davasına inandıklarını ve bu yüzden siyaset yaptıklarının kaydeden Kızılelma "Bu dava uğruna bir İbrahim değil, binlerce İbrahim feda olsun" dedi. Yeni ilçe başkanı olan Mehmet Canpolat'a başarılar dileyen Kızılelma kendisine destek veren herkese teşekkür etti ve helallik diledi.

EYYÜPOĞLU: GİRDİĞİMİZ HER SEÇİMDEN ZAFERLE ÇIKTIK

Haliliye olağan ilçe kongresinde AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu ve Emin Önen de birer konuşma yaptı. Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu, AK Parti'nin çözüm sürecine yönelik yaptıkları düzenlemelere değindi. İlk Kürt kimliğinin bu kadar özgürce dile getirildiğini belirten Eyyüpoğlu, süreci bozmaya yönelik girişimleri eleştirdi.
Kongrede yaptığı konuşmada 2011 sonrası yapılan seçimlerden bahseden AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Önen ise, "Şanlıurfa'da 934 bin 298 kayıtlı seçmenimiz var. Kadın seçmenimiz erkek seçmenimizden sayıca daha fazla. 2011 yılından sonra Şanlıurfa'da yapılan seçimlerde AK Parti olarak bizler her daim oyların yarısından fazlasını aldık. Hamdolsun ki Şanlıurfa'da 2002 yılından bu yana girdiğimiz seçimlerden hep zaferle çıktık. Son olarak Şanlıurfa'da 2014 yılında yapılan iki seçimden tarihinin en parlak sonuçlarını aldık. Halkımızın bize gösterdiği teveccüh ile seçimlerde muhalefet partileri iktidarın alternatifi olamayacağını kanıtladı. Ülke gündemini soyut ve yapay olaylarla işgal eden halktan kopuk CHP ise Şanlıurfa'da bu süreçte hiç yoktu. MHP yoktu. Ama bütün bu sonuçlar bizleri rehavete sürüklemesin. 2011 yılı genel, 2014 yılı yerel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Şanlıurfa genelinde yüzde 60'ın üzerinde oy almış olmamız bizi halktan kopartmasın. Halkımızın içinden soyutlamasın. Yine 2012 yılı sonunda çıkardığımız 6360 sayılı Büyükşehir yasasından sonra Şanlıurfa merkezde kurulan üç ilçemizden Haliliye'de ilk seçimimizi 30 Mart yerel seçimleriyle yaptık. Burada 159 bin 867 geçerli oyun yüzde 71.4'ünü aldık. Büyük resmin tamamını görebilmek için bizde dersimizi çalışarak, Büyükşehir yasası ile Haliliye ilçe sınırları içinde kalan yerleşim birimlerinin tek tek 2009 ve 2011 oy dağılımlarını çıkardık. AK Partimizin Haliliye'de 2009 yılında yüzde 45 olan oy oranı, 2011 genel seçimlerinde yüzde 74'de yükselttiğini, bu oranın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde zirve yaparak yüzde 76'ya ulaştığını gördük. Bugün 347 bin 682 nüfuslu Haliliye sokaklarına çıktığımızda her 10 kişiden 7'si, AK Partimize, gönül vermiş, oy vermiş ve partimizi istikrarın teminatı olarak görmüştür. 2011 yılından bu yana Haliliye'de durum bu şekildedir. Yine seçimlerde oy kullanabilecek durumda olan Şanlıurfalı seçmenlerimizin 2014 yılı seçmen profiline baktığımızda, 18-39 yaş grubundaki seçmenimizin, toplam seçmen sayısı içindeki oranının yüzde 64.3 olduğunu gördük. Bu oran istikbalde bize şunu gösterir. Şanlıurfa'da genç bir seçmen profili var ve genç seçmenler Şanlıurfa'da seçimleri kazandırabilecek veya kaybettirebilecek bir güce sahiptir" dedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından tek listeyle kongreye katılan Mehmet Canpolat, AK Parti Haliliye İlçe Başkanı oldu.

BAŞBAKAN'IN PLAKET YASAĞI DELİNDİ

Öte yandan İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Kızılelma'ya teşkilat tarafından plaket verilirken, Karaköprü Belediyesi'nin her iki başkana plaket vermesi için davet edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, sahneye gelmedi. Plaketleri Milletvekili Seyit Eyyüpoğlu takdim etti. Genel Başkan Yardımcısı Muş'un plaket vermeyi kabul etmemesinin önceki gün Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun belediyelere çağrı yaparak artık plaket vermemelerini istemesinden kaynaklandığı tahmin edildi.

Kamuoyuna yönelik genel bir tasarruf çağrısı kampanyası düzenleyeceklerini bildiren Davutoğlu, önceki gün yaptığı konuşmada, gittiği il ziyaretlerinde çoğu depolandırma problemi çıkaran plaketler ve hediyelerin ciddi bir israf alanı oluşturduğunu belirterek şunları söylemişti:

"Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra başta benim yaptığım ziyaretlerde olmak üzere hiçbir ziyarette yerel yönetimler, valilikler veya diğer kurumlar plaket hediye sunumunda bulunmayacaklar. Eğer hediye edilecekse, ağaç dikimi, fidan dikimi hediye olabilir, küçük bir belge ile bu fidanların o kişi adına o bölgede dikildiği söylenebilir, o kadarı yeter.

Gelen devlet büyüğü, bakan, başbakan ve diğer yetkililer adına fidan dikilebilir ve onlar büyüdükçe de kendi hediyesini sürekli topluma kazandıran bir hatıra olarak yaşar."

Bu arada dün sabah yapılan Eyyübiye ilçe kongresinde de, Eyyübiye Belediyesi teşkilat başkanlarına plaket vermişti.

AK PARTİ EYYÜBİYE İLÇE OLAĞAN KONGRESİNDE ASİL ÜYELER ŞUNLARDAN OLUŞTU:

1 MEHMET KARADEMİR
2MUSTAFA AĞAR
3MUSTAFA DEMİR(M.SALİH)
4CUMA KOÇ
5AHMET BULUT
6AYAT ALPAK
7ALİ MALKOÇ
8EMİME AVDAN
9 ALİ KÜÇÜK
10MEHMET SEL
11MEHMET AYIM ELİ
12M-SADİK ÇİFTÇİ
13MUSTAFA YÜZÜBEYAZ
14İBRAHİM DAĞ
15RECEP KAYA
16HÜSEYİN ÇİFTÇİ
17 SERPİL ERDOĞAN
18 AHMET ÇOBAN (MUSTAFA)
19İSMAİL BENDAŞ
20RAMAZAN KIZILELMA
21ALİ EBELEME
22HALİL ÖNCEL
23İBRAHİM AT AY
24ABDÜLHAKlM YILMAZ
25MUHİTTİN BIÇAKÇI
26MUSTAFA DEMİR
27ABDULLAH ARIKAN
28İZETTİN BÜYÜK
29SELAMI DEMİR

AK PARTİ HALİLİYE İLÇE OLAĞAN KONGRESİNDE ASİL ÜYELER ŞUNLARDAN OLUŞTU:

1SÜLEYMAN AKSU
2AHMET SAİT KAPLAN
3SIDDIK SUNAY
4ESSUM SAATÇI ASLAN
5İMAM KARA
6MEHMET EMİN AŞİT
7MÜSLÜM BEHRAM
8İBRAHİM DEMİR
9HAYATİ DEDEOĞLU
10AHMET DEMİR
11İLYAS ÇELİK
12İSMAİL KAYA
13SIDKI ELDEN
14ABDULKADİR ŞITIL
15ABUZER AVCI
16SEMA SARAÇ
17MEHMET ASLAN
18İBRAHİM NABİ BAZİKİ
19SABRİ AL
20AHMET YAŞAR
21ALİ YILDIRIM
22İMAM AYNIBERK
23MERVE AKBIYIK KÜREKÇİ
24BERAT KARACA
25HATİCE YILMAZTEKİN
26ALİ KAYA
27ABDULLAH ACAR
28FETHİ DENİZ
29MAHMUT KIRBOĞA


(Kaynak: Gazeteipekyol)
Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel AK Parti Haliliye ve Eyyübiye'de Yönetim Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement