AK Parti Heyeti, Kazanın Yaşandığı İnşaatta İnceleme Yaptı - Son Dakika
Yerel

AK Parti Heyeti, Kazanın Yaşandığı İnşaatta İnceleme Yaptı

AK Parti Heyeti, Kazanın Yaşandığı İnşaatta İnceleme Yaptı

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, hafta sonu Çanakkale Belediyesi yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen vinç devrilmesi sonucu, 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 1 kişinin de yaralanması olayının ardından açıklamalarda bulunarak Çanakkale Belediye Başkanı CHP’li Ülgür Gökhan’a yüklendi.

25.01.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, hafta sonu Çanakkale Belediyesi yeni hizmet binası inşaatında meydana gelen vinç devrilmesi sonucu, 1 kişinin hayatını kaybetmesi ve 1 kişinin de yaralanması olayının ardından açıklamalarda bulunarak Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'a yüklendi. Başkan Can, "Belediye başkanımızın olayın hemen akabinde 'kader, ecel' şeklinde olayı tamamen geçiştiren açıklaması bizleri üzmüştür" dedi.

Çanakkale Belediyesi yeni hizmet binası inşaatı önünde gerçekleştirilen basın açıklamasına Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Babacanoğlu, Kadın Kolları Başkanı Saime Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Mefail Ceyhan ve Çanakkale Belediye Meclisi Ak Parti Grup Başkan Vekili Tülay Ömercioğlu katıldı.

Yaptığı açıklamada Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan'a yüklenen Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Erdener Can, "Geçen akşam bildiğiniz gibi burada, yeni belediye binası inşaatında üzücü bir kaza yaşandı. Bir işçi kardeşimiz hayatını kaybetti, 1 işçi kardeşimiz de yaralandı. Tabi belediye binasının inşaatında bunun olması üzüntü vericidir. Ancak, belediye başkanımızın olayın hemen akabinde 'kader, ecel' şeklinde olayı tamamen geçiştiren açıklaması bizleri üzmüştür" dedi.

Gece yarılarına kadar inşaatta çalışmaların devam ettiğini öne süren Başkan Can, "Burada vatandaşlarımız defalarca uyarılarda bulunmuştur. Geceleri geç saatlerde 3'e 4'e kadar hiçbir ışıklandırma tertibatının alınmadan işçilerimizin çalıştırılması şikayet konusu olmuş ancak bu konuda önlem alınmadığı da tarafımıza gelen bilgiler arasındadır" diye konuştu.

"BELEDİYE BAŞKANIMIZ SORUMLULUKLARINDAN KAÇAMAZ"

Kazayla ilgili gerekli araştırmaların titizle yapılması gerektiğinin de altını çizen Ak Parti İl Başkanı Erdener Can, "Belediye başkanımız sorumluluklarından kaçamaz. Burada titizlikle inceleme ve araştırma yapılması gerekmektedir. İş güvenliği konusunda tedbirler alınmış mı? Bunlar hem belediye başkanının görev ve sorumlulukları içerisindedir, hem de emniyet mensuplarımızın, savcılığımızın araştırma yapması kendilerinin görev ve sorumlulukları arasındadır. Belediye başkanımızın 'bu kader' şeklinde geçiştiren açıklamasını doğru bulmuyoruz. Bildiğiniz gibi birkaç gün önce vefat eden Mustafa Koç için biz kader diyebiliriz. Çünkü parası var, her türlü imkanı varken vefat etmesi kaderdir, bu eceldir. Allah Rahmet eylesin diyoruz tekrar. Ama burada bir işçi kardeşimizin vefat etmesine ecel, kader diyemeyiz" dedi.

"İŞÇİ KARDEŞİMİZİN AİLESİNE SAHİP ÇIKILSIN"

Devrilen vincin altında kalarak yaşamını kaybeden inşaat işçisi (42) Mehmet Yıldız'ın ailesine belediye tarafından sahip çıkılması gerektiğini de son olarak sözlerine ekleyen Başkan Can, "Aynı durumda bizim Ak Partili belediyelerimizde olsa bizi şimdiden katil ilan etmişlerdi. O yüzden, biz diyoruz ki; Belediye başkanımız bu sorumluluğundan kaçamaz. Burada yaşanan bu üzücü kazanın titizlikle araştırılmasını istiyoruz. Ancak, istediğimiz diğer bir hususta bu işçi kardeşimizin ailesine gerekenlerin yapılmasıdır. Çünkü kardeşimiz hayatını kaybetmiştir, geride kalan eşi, çoluğu çocuğu ve yakınları muhakkak ki vardır. O yüzden belediyemizin derhal görev sorumluluğunu yerine getirerek, bu kardeşimizin ailesine sahip çıkmasını ve burada yaşanan üzücü olayın sebeplerinin, varsa ihmallerinin derhal titizlikle araştırılmasını kendilerinden talep ediyoruz" diye konuştu.

Cumartesi günü meydana gelen kazanın ardından, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, inşaat alanına gelerek incelemelerde bulunmuş, olayın detaylarını inceleyeceklerini söylemişti. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti Heyeti, Kazanın Yaşandığı İnşaatta İnceleme Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement