AK Parti Heyetinden Şampiyon İlçe Sincik'e Ziyaret - Son Dakika
Politika

AK Parti Heyetinden Şampiyon İlçe Sincik'e Ziyaret

AK Parti Heyetinden Şampiyon İlçe Sincik\'e Ziyaret

Adıyaman’a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki Adıyaman milletvekili adayları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye şampiyonu olan Sincik ilçesini ziyaret etti.

29.04.2015 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'a gelen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın ve beraberindeki Adıyaman milletvekili adayları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Türkiye şampiyonu olan Sincik ilçesini ziyaret etti.

Sincik ilçesine giden AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat, Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen, Adıyaman milletvekili adayları Adnan Boynukara, Halil Fırat, İclal Yalçın Tutuş, Samsat Belediye Başkanı Yusuf Fırat, Kahta İlçe Başkanı Engin Akel ve parti üyeleri, Sincik Boğazı'nda Belediye Başkanı Mehmet Korkut, AK Parti Sincik İlçe Şevket Öksüz, İnlice Belde Başkanı Mehmet Yakan, il genel meclisi üyeleri, köy muhtarları, parti yönetimi ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı.

AK Parti Sincik seçim ofisi açılışında bir konuşma yapan AK Parti Sincik İlçesi Başkanı Şevket Öksüz, ilçenin daha önceki seçimlerde olduğu gibi 7 Haziran'da da Türkiye şampiyonu olacağını söyledi.

Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut da, Sincik'in son Cumhurbaşkanlığı seçiminde Türkiye şampiyonu olduğunu belirterek "Bu şampiyonluğun mükafatını almış bulunmaktayız. Grup Başkanvekilimiz ve milletvekillerimizin desteği ile Sayın Başbakanımızın talimatıyla belediyemize 4 milyon TL kaynak aktarılmıştır. Bu kaynakla mahalle yollarımızda 80 bin metrekare kilit parke taşı, 18 kilometre yol genişletme, menfez ve asfalt çalışması yapacağız. İçme suyu projemiz bitim aşamasında, inşallah bu yaz ilçemiz temiz içme suyuna kavuşacak" diye konuştu.

AK Parti Adıyaman İl Başkanı Seyfettin Bilen de, Sincik'in Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı başta olmak üzere tüm Türkiye'nin takdir ettiği, vefa duyduğu bir yer olduğunu belirterek "Sincik, Türkiye'nin gözü üzerinde olduğu bir ilçe, ben il başkanı olarak bu gururu sizinle birlikte yaşamak istiyorum, onur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Salih Fırat da yaptığı Kürtçe selamlama konuşmasının ardından, "AK Parti olarak yeni bir anayasa yapmak istiyoruz. Çözüm sürecini nihayete erdirmek, başkanlık sistemini getirmek istiyoruz. Bunun için desteğinize ihtiyacımız var. Sincik'ten yeni bir rekor bekliyoruz" dedi.

AK Parti Adıyaman milletvekili adayları Adnan Boynukara, Halil Fırat ve İclal Yalçın Tutuş da birer selamlama konuşması yaparak, 7 Haziran seçimlerinde Sincik'ten yeni bir şampiyonluk beklediklerini söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da, yaptığı Kürtçe selamlama konuşmasının ardından sözlerini şöyle sürdürdü: "Sincik söz konusu olduğunda koşar adım gelirim, biz sizinle var olduk. Ankara'da Sincik denilince alnımız açık, başımız dik bir şekilde Sincik'teniz dedik. Sincikliler bizi hiç geri çevirmedi ve hizmetlerin en iyisine layıktır. Biz size ne kadar hizmet etsek, emin olun hakkınızı ödeyemeyiz. Sizin hakkınız çoktur üzerimizde, hakkınızı helal edin. Bizim derdimiz Sinciklinin derdi, sizin derdiniz neyse bizim derdimiz o. Sincik'i nasıl daha çabuk kalkındırabiliriz. Genç kardeşlerimize, hanım kardeşlerimize nasıl daha faydalı olabiliriz. Kim size hizmet ediyorsa, kim size tepeden bakmıyorsa, kim sizin gibi inanıyorsa, siz de bugüne kadar onlardan yana tavır takındınız, inanıyorum ki bundan sonraki süreçte de sizin gibi düşünenlerle, sizin gibi inananlarla birlikte olacaksınız."

Aydın, konuşmasında, "Buraya gelip zılgıt çalanlar" olabileceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Kafanızı karıştıranlar olabilir, bizimle ilgili dedikodu yapabilirler, şu oldu, bu oldu. Ben sizdenim, siz kendinizi nasıl biliyorsanız beni de öyle bilmiyor musunuz? Sevgili Sincikliler, her geldiğimde gençler yakama yapışır, bir top sahamız yok derlerdi, sahamızı yaptık. Sonra 'kışın spor yapacağımız bir salon yok' dediler, kapalı spor salonunun temelini atıyoruz. Her geldiğimizde bir bankamız olsaydı derdiniz, simdi var mı bankamız, çalışıyor mu? Hayırlı uğurlu olsun Sincik'e. Bakın yıl 2002, ben il başkanı idim, Sincik'te doktor yok, biz zorladık Adıyaman'dan bir pratisyen hekimi geçici görevlendirdik. Sağlık ocağı var ama ambulans yok, hemşire yok, röntgen cihazı, diş ünitesi yok, bomboş hizmet yoktu. İlk etapta doktor gönderdik, röntgen, ambulans, diş ünitesi kurduk, bir noktaya getirdik."

Sincik'e bir hastane gerektiğini düşündüklerini anlatan Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Ama ne dedik, Sincik hastanesiz olmaz dedik, oluyor ve inşaatı bitmek üzere inşallah, Allah hayırlı mübarek eylesin. Sincik için önemli nokta Malatya yolu, çok şükür Malatya yolunu açtık. Şimdi o yolun standardını artıralım diyoruz. Nisibbi Köprüsü ile birlikte oradan gelen vatandaşlarımızın Sincik üzerinden Malatya'ya gitmeleri için şimdiki hedefim, bu yolu özel idareden alıp Karayollarına devrederek standardını daha da yüksek hale getirerek, Sincik'i bir cazibe merkezi haline getirmektir."

Sincik Kaymakamlığı'na geçen Aydın ve beraberindekiler, Kaymakam Tunahan Efendioğlu'nu ziyaret ederek ilçenin sorunları ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti Heyetinden Şampiyon İlçe Sincik'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement