"Teröre Karşı Ortak Direniş Çok Önemli" - Son Dakika
Yerel

"Teröre Karşı Ortak Direniş Çok Önemli"

"Teröre Karşı Ortak Direniş Çok Önemli"

Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını söyleyen AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, teröre karşı ortak direnişin çok önemli olduğunu söyledi.

25.10.2014 21:32  Güncelleme: 22:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını söyleyen AK Parti Kırşehir İl Başkanı Salih Çetinkaya, teröre karşı ortak direnişin çok önemli olduğunu belirtti.

Özel bir televizyon kanalında katıldığı programda konuşan İl Başkanı Çetinkaya, "Zalim Esad kendi insanlarını katletmeye başladığında tüm dünya seyirci kalırken, Başbakanımız ısrarla Esad'a bir şeyler anlatmaya çalıştı. Esad kendisine yapılan uyarıları dikkate almadı. Dünya acabalarla seyirci kalmaya başladı. 300 bin silahsız ve masum insan katledildi. Bir kısım ülkeler biz müdahale edelim derken hala sessiz kalmayı tercih etti. Kaos ortamı savaş bir ülkede devam ederse o ülkede radikal ülkeler hakim olmaya başlar. Bu süreçte IŞİD ortaya çıktı biz hükümet olarak IŞİD'i de lanetledik. IŞİD Kobani'ye Ezidilere müdahale edildi dünya müdahale etmeye başladı. Fakat o bölgede Türkmenlere ve Arap kardeşlerimize de saldırılar oldu. Sınır ötesinde olan hadiselere asla duyarsız kalamayız. Bölgeden gelenlerin dinine, ırkına, etnik kimliğine asla bakılmadı" dedi.

"KARIŞIKLIK ÇIKARMAYA ÇALIŞANLAR HEDEFİNE ULAŞAMAYACAK"

AK Parti İl Başkanı Salih Çetinkaya, Türkiye'nin karışıklığa sürüklenmek istediğini anlatarak, "Bu yaşananların hepsi Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışıyorlar. Şayet bu çatıda bir çatlaklık olursa sığınacak kimse bir kapı bulamaz ve dünya kıyımları seyreder. Türkiye tarihinden gelen inanç ve öngörü ile doğru işleri bir bir yapıyor. Bizler sınır ötemizde olanlara seyirci kalarak yıllar sonra bu acıya ortak mı olacaktık. Hiç kimseyi ölüme terk edemezdik. Sığınma kamplarında gelen mültecilerin hepsine ayrıştırmadan kolaylıkları sunmaya başladık. Bizimle onların anlayışları çok farklı Milli Birlik ve Kardeşlik Projemize karşı olanlar var fakat bu projeyi engelleme çalışanlar var. Bizler bu oyuna asla düşmeyeceğiz. Yüz yıllarca beraber yaşadığımız topraklarda farklılıklarımızla güçlü olduğumuzu gösterelim. Biz Cumhuriyeti hep beraber kurduk. Bizler bir bütün olarak emperyalizme karşı mücadele verdik. Güçlü ve istikrar dolu bir Türkiye ile oynanmakta olan oyunların hepsini çözeceğiz. Yapılan her eylemin bir bir failleri ortaya çıkıyor. Yaşanmakta olan olaylara karşı her fert sorumlu olmalı ve ortak duruşla yaşanmakta olan karışıklıklara son vermeliyiz. Esad'la teröristlerle mi birlikte olacağız. Bizim güçlü demokrasimiz, hukukumuz ve cumhuriyetimiz var. Terörün amacı ise insanların moralini bozarak geleceğe umutsuzluk vermektir. Türkiye sorunlarını masada çözen ama güçlü ordusu ile de her düşmana göz veren güçlü bir ülkedir. Bizim bölgede yaşayan insanlarla geçmişe dayalı kadim dostluklarımız ve kardeşliklerimiz var. Bölgede yaşayan insanları asla kaderine terk etmeyeceğiz. Kardeşlerimizin acılarına duyarsız kalmayacağız. Esad denilen zalim artık o ülkeden bir an önce ayrılsın ve bölgedeki farklılıklar bir savaş ve kargaşa hali değil kardeşlik hali hakim olsun" şeklinde konuştu.

"SON OLAYLAR BAZI DÜZENLEMELERİ İHTİYAÇ KILDI"

AK Parti İl Başkanı Çetinkaya katıldığı programda son olayların yeni güvenlik yasasını gerekli kıldığını ifade ederek, "Her STK'nın mutlaka gösteri yapma hakkı var. ve gösteri ile mitinglerde yapılmakta AK Parti de gösteri yapıyor. Hiç AK Parti'nin gösterilerinde yüzleri maskeli kişiler gördünüz mü? Bunların yaptığı gösteri dışında kamu düzenine karşı silahlı güç gösterisi yeni güvenlik tedbirleri kanunu ile artık bunlara müsaade edilmeyecek. Cezalar arttırıldı. Molotof kokteyli atan kişi için artık tutuklama kararı çıkacak. Kaos ortamında molotof kokteyli çok tehlikeli hale gelir. Masum insanların bu tür maddeler ölümle bile sonuçlanıyor. Ambulanslar bile molotof hedefleri oldu. Oysa o ambulanslar onların da yaralanmalarında canlarının bekçisi oluyorlar. Artık polis yeni yasa ile her türlü hakka sahip olacak. Emniyet güçlerimiz önleyici anlamında artık gözaltı alabilecek. Özellikle bu olaylarda maddi anlamlarda da büyük zararlar var. Bu yapılan en büyük kul hakkıdır. Zaman aşımı süreleri de uzatılacak. Güvenlik paketi sadece şiddet olaylarını da önleyici şekilde değil, her şekilde tedbir olacak. Yasal anlamda yaşayan insanların böyle bir yasayı destekleyeceklerini düşünmekteyiz. Devlet artık insanımızın yaşamını kolaylaştıracak her şeyi yapacak. İnsanlara yeni yasa vesileyle birçok kolaylık da gelecek. Yapılan değişiklikle bürokrasi işi azalacak. Zaman kaybının da önüne geçilecek. Mesele bilinsin ki devletin bu birçok bürokratik işi kolaylaştırma işi amaç ise vatandaşın bürokratik işlerinin kolaylaşması özgürlükler anlamında her hangi bir problem yok bu değişikliklerin hepsi denetlenebilir yasalar. Verilen özgürlüklerin hepsi milletin refahı için yapılan özgürlükler cana yönelen her eylemde de polis bu eylemleri önleme anlamında da güce kavuşmuş olacak" ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKANIMIZIN KIRŞEHİR'E BÜYÜK İLGİSİ VAR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Kırşehir'le bir diyaloğunun olduğunu anlatan Çetinkaya, "Başbakanımız Kırşehir'in nüfus olarak küçük ama etki alanının büyük bir il olduğunu her platformda ifade ediyor. Son yapılan grup toplantısında biz 40 kişi ile birlikte temsilde bulunduk. Başbakanımız ilk defa il ziyaretini de il başkanlığı anlamında Kırşehir'e yaptı. Ben asla şahsım adına Başbakanımızdan bir şey talep etmedim. Ben Başbakanımıza her ahilik kutlamalarında mutlaka Kırşehir'de olmalarını istedim. Başbakan ise Kırşehir'in önemini anlatarak talebimizi olumlu karşıladı. Ahilik en önemli değerimiz. Belediye Başkanımızın çalışması ile de ahilik kutlamaları önemli bir hale geldi. 'Siyasette Ahilik' adlı bir çalışmamız mevcut eti kemiğe büründürerek yaşanır hale getirmek istiyoruz. Başbakanımızla birlikte yerel çalışmalarımızda önemli her platformda eleştiriye açığız. Eksiklerimizi bilerek hareket etmek istiyoruz. Eksikliklerimizi her geçen bir dönemde yıkarak daha iyi kutlamalara ulaştıracağız Kırşehir'i, Başbakanımızın ilk ziyaretlerinde de bir amaç ve ziyaret var. Bu da bizim için çok önemli" diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Teröre Karşı Ortak Direniş Çok Önemli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement