AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 'Başkanlık Sistemi Vazgeçilmezimiz' - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 'Başkanlık Sistemi Vazgeçilmezimiz'

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden son zamanlara tekrar gündeme gelen başkanlık sistemi için açıklamalarda bulundu.

14.10.2016 14:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden son zamanlara tekrar gündeme gelen başkanlık sistemi için açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Özden "Sıkışan parlamenter sistemin eksikliklerini gidermek için başkanlık sistemi artık vazgeçilmez bir hal almıştır. Hükümetimiz başkanlık sistemini hayata geçirmek için Anayasa değişikliğini meclise getirecek. Umuyorum 2017 yılı içerisinde başkanlık sistemi hayata geçer. Bunun için çalışmalar devam ediyor. Başkanlık sistemini içeren 15-20 maddelik Anayasa değişikliği için muhalefet partilerinden görüşler alınacak" dedi.

Özden, "Siyasi partilerimiz bu konuyu Meclise getirmeli. Meclis'te tartışmalı, görüşmeli. Meclisimiz 330 un üzerinde bir çoğunlukla kabul ederse halkımızın görüşü de alınacak. Halkımız başkanlık sistemine geçmeyi kabul ederse tartışmaları bitirmiş oluruz. Sonrasında Türkiye olarak yolumuza devam edeceğiz. Durmadan, yılmadan, usanmadan vatanımızın, memleketimizin refah ve mutluluğu için çalışacağız" ifadesinde bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, 'Başkanlık Sistemi Vazgeçilmezimiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement