AK Parti İl Başkanı Sümer Açıklaması - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Başkanı Sümer Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, "Teröre karşı verdiğimiz mücadele, ülkemiz için tehdit oluşturan teröristler temizlenene kadar devam edecektir.

11.08.2015 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, "Teröre karşı verdiğimiz mücadele, ülkemiz için tehdit oluşturan teröristler temizlenene kadar devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin ardından başlayan ve son bir aydır artan terör eylemlerindeki amacın, Türkiye'nin birlik ve beraberliğini bozmak, medeni ülkeler arasında yer almasını engellemek olduğunu bildirdi.

Türkiye'nin dört bir tarafının ateş çemberine döndüğünü belirten Sümer, açıklamasında, "Ülkemizi de bu ateşin içerisine çekmek isteyen şer güçler harekete geçmiş, PKK ve DEAŞ gibi taşeronları kullanarak ülkemizde bir karışıklık yaratmayı amaçlamıştır" ifadesini kullandı.

Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönem yaşandığına değinen Sümer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Üzülerek izliyoruz ki bazı siyasiler, terör örgütlerinin ve ülkemizde karışıklık çıkarmak isteyen dış güçlerin oyununa gelip, içinde bulunduğumuz durumdan siyasi rant elde etmeye çalışıyor. Terörden rant bekleyen bu kişiler, ülkemizin 30 yılı aşkın süredir verdiği mücadeleyi unutup, sanki terörü AK Parti iktidarı ile ortaya çıkmış gibi göstermeye çalışıp, hükümetimizin istifasını isteme gafletinde bulunmaktadır. Terör örgütü ve ona destek verenlerin adını dahi anmadan partimi suçlamak insafsızlıktır."

Terörün, Türkiye'ye 30 yıldır kan ve gözyaşı getirdiğini kaydeden Sümer, terörün birinci amacının ülkeyi karıştırmak, gelişmesini engellemek, halkın refah seviyesini düşürmek olduğunu, kimsenin, özellikle de siyasilerin bu oyuna gelmemesi gerektiğini bildirdi.

7 Haziran seçimlerinden sonra artan terör eylemlerinin sebebinin halk tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Sümer, açıklamasına şöyle devam etti:

"(Sırtımızı Kandil'e dayadık) diyen siyasiler ve bunlar barajı aşsın diye destek verenleri görmezden gelip, AK Parti'yi suçlamak insafsızlıktır. Kaldı ki Kandil, 'Saldırıları AK Parti'ye karşı yapıyoruz' derken, siyasetçilerin terörden AK Parti'yi suçlaması, tam da onların istediği açıklamalardır. Hükümetimiz Suruç'taki terör saldırısı ile gerek PKK gerekse DEAŞ'a karşı bugüne kadarki en kapsamlı harekatı başlatmış, PKK ve DEAŞ kampları hava harekatıyla yerle bir edilmiştir. Büyük zayiat veren teröristlerin, eylemlerini artırmaları ve dışarıdan harekatın sona ermesi için destek arayışları, onların son çırpınışlarıdır. Teröre karşı verdiğimiz mücadele, ülkemiz için tehdit oluşturan teröristler temizlenene kadar devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

Son terör olaylarında, Serik'te Barış Akkabak ve Alanya'da Abdullah Ümit Sercan'ı elleriyle toprağa verdiklerini, şehitlerin acısını, aileleri başta olmak üzere tüm halkla yaşadıklarını kaydeden Sümer, terör saldırılarındaki şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Başkanı Sümer Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement