AK Parti İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika
Politika

AK Parti İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "CHP’de ön seçimlerde oluşan aday tablosuna baktığımızda gittikçe marjinalleşen bir parti.

10.04.2015 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, "CHP'de ön seçimlerde oluşan aday tablosuna baktığımızda gittikçe marjinalleşen bir parti. Mezhep kökeni esası üzerine dayalı bir siyaset kurmaya çalışıyor hem parti teşkilatını, hem aday profilini, hem de iddialarını böyle bir mezhep farklılığı üzerine oturtmaya çalışan bir siyasi harekete dönüşüyor yavaş yavaş. Bu Türkiye açısından da çok tehlikelidir" dedi.

AK Parti İl Başkanları Toplantısı Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop'un açılış konuşmasıyla başladı. Seçime çok az bir zaman kaldığını belirterek konuşmasına başlayan Şentop, "Çok önemli bir aşamayı aday belirleme aşamasını da geçmiş bulunuyoruz. Bundan sonra 15 Nisan'da aday tanıtım toplantımız var Ankara'da. Biz son olarak bu seçim öncesinde il başkanlarımızla seçim çalışmalarıyla ilgili hazırlıklarımızı gözden geçirmek için toplanmış bulunuyoruz. 7 Haziran seçimleri Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimleri. Bu seçime kadar Türkiye'deki her seçim kendi dönemi içerisinde bir kıymet ifade ediyordu. Bir tek belki 14 Mayıs 1950 seçimleri farklı olabilir. Çok partili hayata geçişte gerçekten dürüst yapılmış ilk seçim idi. Türkiye'nin tarihinde önemli bir dönüm noktasıydı ama ondan da daha fazla bu seçimler Türkiye tarihinde önemli ve bu seçimler sadece belli bir dönem 2015-2019 arası bir dönemi ilgilendiren seçimler değil, Türkiye'nin belki çeyrek asrının belirleyicisi olacak, çeyrek asırda Türkiye'nin ana istikametlerini belirleyecek olan seçimler. Türkiye 2002'de AK Parti ile beraber farklı bir siyasi hatta geçti. Daha önce Türkiye'de siyaset 61'den itibaren Türkiye'nin rutin meselelerini, günlük meselelerini çözmek için faaliyet gösteriyordu. Türkiye'nin temel konularıyla ilgili karar verme yetkisi Türkiye'de 27 Mayıs 1960 Darbesiyle beraber oluşan seçilmemiş iktidara aitti. Türkiye bir değişim mecburiyeti içerisine girdi dünya şartlarındaki değişiklikler Türkiye'nin şartlarındaki ekonomik, sosyal şartlardaki değişiklikler Türkiye'yi 2000 yılların başında bir değişim mecburiyetine soktu. Bugün geldiğimiz noktada siyasi istikrara sahip, ekonomik istikrara sahip, uluslar arası itibara sahip bir Türkiye ile karşı karşıyayız. Bugüne kadar yaşadığımız süreç, AK Parti'nin iktidarda olduğu süreç eski Türkiye'nin tasfiyesi süreciydi. Önümüzdeki dönem yeni Türkiye'nin inşası süreci olacak" diye konuştu.

"CHP GENEL BAŞKANI NE KADAR UÇUK OLURSA OLSUN, KENDİ ŞARTLARINA GÖRE BU İDDİASI TEK BAŞINA İKTİDAR OLMAYI HEDEFLEYEMİYOR HALA"

Türkiye'de hala eski Türkiye şartlarında Türkiye'yi muhafaza etmek isteyenlerin bulunduğunu ifade eden Şentop, şunları kaydetti:

"Bu tablodan kendileri için bir menfaat çıkarmak isteyen çevreler son seçimde Türkiye'de eski Türkiye'nin yanında yer almaya devam ediyorlar. CHP Türkiye'nin ana muhalefet partisi. Türkiye'nin 90 yıldır devam eden bir siyasi hareketi. Böyle bir iddiada bulunan bence öyle değil de, öyle bir iddia da bulunan parti. Ne diyor Genel Başkanı ona göre çok uçuk bir iddia ama yüzde 35 hedef koyuyor kendisine seçimlerde. Bu ne demektir? Yüzde 35 ile Türkiye'de bir siyasi partinin tek başına iktidar olabilmesi mümkün değil. Dolayısıyla CHP Genel Başkanı ne kadar uçuk olursa olsun, kendi şartlarına göre bu iddiası tek başına iktidar olmayı hedefleyemiyor hala. Diğer partilerin böyle bir telaffuzu bile yok. Bahçeli'nin, HDP'nin böyle bir iddiası da kendisi için bir hedef koyma imkanı, ihtimali de yok."

"TÜRKİYE'DE MUHALEFET PARTİLERİ 10 YILI AŞAN AK PARTİ İKTİDARINA RAĞMEN HALA KENDİLERİ BİR İKTİDAR TALEBİ VE İDDİASI İÇİNDE DEĞİLLER"

"Türkiye'de muhalefet partileri 10 yılı aşan AK Parti iktidarına rağmen hala kendileri bir iktidar talebi ve iddiası içinde değiller" ifadesini kullanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şentop, "Gittikçe de marjinalleşiyorlar. MHP'nin tablosu zaten malum. CHP'de ön seçimlerde oluşan aday tablosuna baktığımızda gittikçe marjinalleşen bir parti. Parti içinde de çok ciddi rahatsızlıklar var. Türkiye'de hakikaten siyasi hayat bakımından çok tehlikeli bir oyun içerisinde CHP. Mezhep kökeni esası üzerine dayalı bir siyaset kurmaya çalışıyor hem parti teşkilatını, hem aday profilini, hem de iddialarını böyle bir mezhep farklılığı üzerine oturtmaya çalışan bir siyasi harekete dönüşüyor yavaş yavaş. Bu Türkiye açısından da çok tehlikelidir. Türkiye'de uzun yıllardır bir arada yaşayan insanlar farklı dini inançlara sahip, farklı mezhep kökenlerine sahip, farklı etnik kökene sahip insanlar bir arada ve ortak değerlerle birlikte bin yıldan fazla bir zamandır bu topraklarda yaşıyorlar. Eğer biz herhangi bir sebeple bir farklılık üzerine Türkiye'de siyaset oturtmaya başlarsak bu ülkeye en büyük zararı vermiş oluruz. CHP'nin bir süredir yapmaya çalıştığı şey maalesef ki bu. Ben bu tehlikeye dikkat çekmek istiyorum. Herkes Türkiye'nin bütününü kuşatacak, coğrafi manada, nüfus, beşeri anlamda, yine inanç ve kültür anlamında Türkiye'nin etnik kökeni anlamında bütününü kuşatacak bir siyaset paradigması kurmak mecburiyetinde bütün siyasi partiler" değerlendirmesinde bulundu.

"CHP'NİN DEDİKODU VE MAGAZİNDEN FARKLI BUNUN DIŞINDA BİR GÖRÜŞÜ YOK"

Türkiye'nin yeni Türkiye'yi inşası yolunda ilerlemek mecburiyetini gördüğünü söyleyen Mustafa Şentop, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu yönde AK Parti ile beraber hareket etme kararlığını ifade etti. Bu seçim bunun son tescil edildiği seçim olacak. Bu seçimle beraber sadece AK Parti'nin kurduğu siyaset değil, muhalefetinde kendi siyasetini yeniden inşa etme mecburiyetini göreceğiz. Türkiye'de AK Parti karşıtlığı üzerine siyaset yapma bu seçimle beraber sona erecek. Kendilerinin ürettiği hiçbir şey yok. Kılıçdaroğlu ekonomiyle ilgili Merkez Bankasının faiz politikasıyla ilgili konuşuyor. Kılıçdaroğlu şunu diyor; 'Cumhurbaşkanı niye MB Bankası Başkanıyla görüşüyor. Niye eleştiriyor.' Tamamen dedikodu ve magazin siyaseti. CHP faiz politikalarıyla ilgili ne diyor. Var mı bunu bilen yok. Türkiye'nin her politikasıyla ilgili her politik tavrıyla ilgili CHP'nin dedikodu ve magazinden farklı bunun dışında bir görüşü yok. CHP'nin ekonomiyle ilgili, siyasetle ilgili kendine mahsus bir görüşü var mı? Yok. Sadece AK Parti karşıtlığı üzerinden politika üretmek CHP içinde, MHP içinde, HDP içinde bu seçimlerde son bulacak. Bu seçimler inşallah Türkiye'de yeni Türkiye'nin, yeni siyasetinin muhalefet tarafından da benimsendiği bir seçim olacak."

"STK TEMAYÜLÜNDE ORTAYA ÇIKAN TABLOYLA, BİZİM TEŞKİLAT TEMAYÜLÜNDE ORTAYA ÇIKAN TABLO BİREBİR AYNI"

AK Parti'nin aday belirleme sürecine değinen Şentop, "STK temayülünde ortaya çıkan tabloyla, bizim teşkilat temayülünde ortaya çıkan tablo birebir aynı. Teşkilat temayülünde hangi aday adayları öne çıkmışsa STK temayülünde de yüzde 99 itibariyle aynı adaylar öne çıkmış. Bu bir açıdan da çok sevindirici. Bu aday listesi AK Parti'nin daha önceden bu süreçlerde ne kadar doğru bir aday üretme imkanına sahip olduğunu, aday üretme mekanizmalarının işleyişinin ne kadar kurumsallaştığını gösteren örneklerden birisi" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İl Başkanları Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement