AK Parti İl Başkanlığı'nda Stk Buluşması - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkanlığı'nda Stk Buluşması

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye olağanüstü bir hal yaşatmayacaklarını belirterek, "Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden bir an dahi taviz vermeyiz.

07.10.2015 23:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'ye olağanüstü bir hal yaşatmayacaklarını belirterek, "Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden bir an dahi taviz vermeyiz. Hiçbir şekilde 13 yıllık kazanımlardan geriye dönüş olmayacak. Bu ülkede hiçkimse etnik ve kimliği dolayısıyla dışlanmayacak, ötekileştirilmeyecek, tahkir edilmeyecek, ayrımcı bir muameleye uğramayacak. Herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eşit vatandaşları olma onurunu yaşayacak. Kürtçe konuşsun, Türkçe konuşsun, hangi dilde konuşursa konuşsun, yeter ki kardeşlik diliyle, muhabbet diliyle konuşsun" dedi.

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen sivil toplum kuruluşları (STK) buluşmasındaki konuşmasında, AK Parti dışında başka hiçbir partinin Türkiye'nin her yerinde aktif teşkilatı bulunmadığını dile getirerek, kim ne baskı yaparsa yapsın Türkiye'nin her ilçesinde AK Parti bayrağının dalgalanmaya devam edeceğini söyledi. Davutoğlu, AK Parti'nin Türkiye'nin birliğinin mayası, geleceğinin hamuru olduğunu vurguladı.

Salonda Karadenizliler ile Akdenizlilerin, Mezopotamya çocukları ile Balkan çocuklarının, Kafkas çocuklarının, Ege çocuklarıyla kardeş olduğunu ve kardeş kalacağını ifade eden Davutoğlu, salondakilere, "Sizden ricam, ola ki farklı partilere oy verenler olmuş olsa bile aranızda ya da çevrenizde, herkese bu mesajı iletin. Bu mesele, bir parti meselesi değil, siyasi tavır meselesi değil, artık bu mesele bir memleket meselesidir, memlekete sahip çıkma meselesidir. AK Parti, bir memleket meselesinin, memleket davasının adıdır" şeklinde seslendi.

Başbakan Davutoğlu, 13 yıllık AK Parti iktidarları döneminde hiçbir ilin, hizmette ikincil, tali ya da ötekileştilmiş olmadığını, her yere bölünmüş yol, havaalanı yapıldığını anlatırken, konuşmasını şöyle sürdürdü:

" Yüksekova'ya da yapıldı. Terör tehdidiyle bir müddet inişlere ara verildi ama talimat verdim en kısa zamanda tekrar açılacak. Yüksekova'ya da yapıldı, Ordu'ya, Giresun'a da yapıldı. Hiçbir yere ayrımcılık yapılmadı. Baraj mı yapıldı, her yere yapıldı. Hatta terör örgütüne rağmen, bombalamalara, kaçırmalara, mayınlamalara rağmen Silvan Barajı yapıldı. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar, biz Silvan Barajı'nı tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Onlar ne kadar Yüksekova'yı, Hakkari'yi havaalanından mahrum etmek isterlerse istesinler, biz o havaalanını çalıştıracağız. Barış içinde o yaylalara inilecek, o mezralara çıkılacak. Her yere aynı aşkla hizmet ettik, her evladımıza aynı nazarla baktık. Diyarbakır'dan kaçırılan o güzel çocuklarımızı da şehit düşen yiğit kardeşlerimizi de hep bizim evlatlarımız olarak gördük. Yüreğimiz hepsine yandı. 'Gerekirse baldıran zehiri içeriz' diye Cumhurbaşkanımız bunun için zikretti. Emin olun, eğer bir gençliği kurtarmak mümkün olacak ise baldıran zehrinin kendisini de içmeye hazırız, hiçbir şekilde tereddüt etmeyiz. 'Bir can kurtulacaksa bizim canımız feda olsun' deriz."

"Mesele, memleket meselesi"

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran seçimlerinden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Hiçbir hükümette yer almayız" açıklaması yaptığını, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "AK Parti ile olmaz, bir blok var" dediğini, HDP'nin de AK Parti'ye karşı açık tavır sergilediğini ifade ederek, "Birisi 'Blok' dedi. Biri 'Hayır' dedi. Diğeri 'Terör' dedi. Ona karşı biz 'Birlik, dirlik, kardeşlik' dedik, 'Birlik ve uzlaşma siyaseti' dedik" ifadesini kullandı.

Hiçbir zaman millete küsmediklerini dile getiren Davutoğlu, ülkede herhangi bir yönetim boşluğu oluşmadığını, ülke ekonomisinde başıboşluk hissedilmediğini, terör saldırıları üzerine "Ülke sahipsiz" diye bir kanaat uyanmadığını söyledi.

Kendileri için meselenin, memleket meselesi olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Maalesef onlar için bir parti meselesiydi. Önemli olan AK Parti dışında bir parti bloğu oluşturmaktı CHP için. Bahçeli için sorumluluk almamaktı. Hele hele HDP için... Türkiyelileşmek diye halkımızdan oy alan bu parti, 9 Haziran'dan itibaren 'Silahlanın. Ayaklanın. Biz terör örgütüne sırtımızı yasladık' diye apayrı bir havaya girdi. Neden? Çünkü dışarıdaki bazı odaklar 7 Haziran seçimleriyle birlikte Türkiye'de bir belirsizlik olduğu, Türkiye'nin AK Parti'nin dışında bir yola gireceği gibi bir vehime kapıldı. Çakallar puslu havayı severlermiş. Hemen bu çakallar, Türkiye'de DEAŞ, DHKP-C, PKK, 20 Temmuz'da hepsi birden saldırıya geçti. DEAŞ, 32 vatandaşımızı katletti. Bölücü terör örgütü Adıyaman'da askerimizi, Ceylanpınar'da 2 polisimizi şehit etti, sırf sakallı diye bazı sivil vatandaşlara saldırılar oldu. Öbürü de İstanbul sokaklarında silahlı gösteri yapmaya kalktı. Burada bulunan bütün vatandaşlarımızın, hemşehrilerimizin geldiği yerlerde kaygılar duyulmaya başlandı. 'Mademki bu çakallar puslu havayı sever, biz de o çakallara puslu havanın bedelini ödetiriz' dedik ve gereğini yaptık. 'Mademki bu çakallar bize bedel ödetmeye, kardeşi kardeşe kırdırmaya çalışıyorlar onlara biz o bedelin daha fazlasını ödetiriz' dedik, Kuzey Irak'ta Kandil'de PKK'yı, Suriye'de DEAŞ'ı, Türkiye'nin içinde de bütün şer odaklarıyla mücadeleye karar verdik ve kararlılıkla bugüne kadar da sürdürdük."

Davutoğlu, salonda bulunanlara huzur içinde işlerini yapmaları tavsiyesinde bulunarak, "Türkiye'ye olağanüstü bir hal yaşatmayız. Demokrasiden, insan hak ve özgürlüklerinden bir an dahi taviz vermeyiz. Hiçbir şekilde 13 yıllık kazanımlardan geriye dönüş olmayacak. Bu ülkede hiç kimse etnik ve kimliği dolayısıyla dışlanmayacak, ötekileştirilmeyecek, tahkir edilmeyecek, ayrımcı bir muameleye uğramayacak. Herkes Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin eşit vatandaşları olma onurunu yaşayacak. Kürtçe konuşsun, Türkçe konuşsun, hangi dilde konuşursa konuşsun, yeter ki kardeşlik diliyle, muhabbet diliyle konuşsun" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu, 1 Kasım seçimlerinin önemli olduğunu ifade ederek, "Hepsi tekrar çekilseler köşelerine, 1 Kasım'dan önce veya sonra hepsi tekrar küçük siyasi hesaplar içine girseler dahi bir an bile bencilce şahsımızın, partimizin hesabını yapmayacak, memleket meselesi ortada dururken, hiçbir başka meselenin peşinden yürümeyeceğiz" diye konuştu.

(Sürecek)

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkanlığı'nda Stk Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement