AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika
Yerel

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı

AK Parti Tekirdağ Teşkilatı, İl Danışma Toplantısı, il binasında gerçekleştirdi.

03.06.2016 12:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Tekirdağ Teşkilatı, İl Danışma Toplantısı, il binasında gerçekleştirdi. Toplantıda Alman Parlamentosu'nun 1915 olayları ile aldığı kararı protesto edilerek, şiddetle kınandı.

Divan Başkanlığı'nın davet edilmesiyle başlayan toplantı, Divan Başkanı İlyas Küp'ün teşkilatla ilgili verdiği bilgilerle devam etti. Ardından kürsüye davet edilen AK Parti İl Başkanvekili Galip Öge gündemle ve teşkilat çalışmalarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Öge, "Mayıs ayı siyaset açısından çok hızlı geçti. Mayıs ayında yaptığımız 2. Olağanüstü Genel Kongre ile çalışmalarımıza hız verdik. 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümetimiz de TBMM'den güvenoyu alarak görevine başladı. Şimdi önümüzde yeni bir Anayasa yapma süreci ve Başkanlık sistemi var. Darbe Anayasası miadını doldurmuştur. Milletimizin ihtiyaçlarına cevap veren yeni bir anayasa herkesin hakkıdır. Başkanlık sistemiyle birlikte de karar mekanizmalarının hızlı işlediği, daha güçlü bir devlet anlayışı ile Türkiye'miz 2023 hedeflerine ulaşacaktır. Artık bu süreç bir gereksinimden çok Büyük Türkiye için vazgeçilmezdir, zorunluluktur" dedi.

"ATATÜRK VE İNÖNÜ HEM CUMHURBAŞKANI HEM DE CHP GENEL BAŞKANIYDI"

"Son günlerin tartışılan Partili Cumhurbaşkanlığı mevzusuna da CHP her zamanki gibi karşı çıktı" diyen AK Parti İl Başkanvekili Öge, "Sormazlar mı hiç mi tarih okumadınız. CHP'nin tarihini CHP'liler olarak hiç mi incelemediniz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hem CHP Genel Başkanı hem de Cumhurbaşkanı değil miydi? İsmet İnönü de aynen hem CHP Genel Başkanı, hem de Cumhurbaşkanı değil miydi? Sadece eleştirelim onlar ne derse, faydasına bakmadan karşı çıkalım mantığı CHP'nin damarlarına işlemiş bir zihin dünyasının ürünüdür" ifadelerini kullandı.

İl Başkanvekili Öge'nin konuşmasının ardından Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Çetin, Tanıtım ve Medya Birim Başkanı Aytekin Öklü, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Ahmet İlker Subaşı, ilçe başkanları adına da Hayrabolu İlçe Başkanı Ethem Çetin sunumlarını yaptı.

Toplantının son bölümünde de Genel Sekreter Nagihan Bayol, Alman Parlamentosu'nun almış olduğu kararla ilgili de açıklama da bulunarak, "AK Parti olarak Alman Parlamentosu'nun 1915 olayları ile aldığı kararı protesto ediyoruz. Bu mesnetsiz ve yok hükmündeki kararı asla kabul etmiyor, şiddetle kınıyor ve reddediyoruz" dedi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement